GP24 Media

LATEST POSTS

Sezon complet pentru Alex Cascatău în RES cu Junior Motorsport.

Alex Cascatău
Vizualizări: 17509

Constănțeanul Alex Cascatău, campionul en-titre al diviziei Touring din cadrul Romanian Endurance Series, va alerga în sezonul 2022 al competiției autohtone sub umbrela formațiunii Junior Motorsport la bordul unui Peugeot 206 RC de clasă A1.

Anul trecut, Alex Cascatău a susținut efortul echipei West Competition Racing care a concurat la categoria A2 cu un model BMW Seria 3. La finele unei stagiuni în care BMW-ul s-a dovedit a fi cea mai rapidă mașină din divizia Touring, WCR și-a trecut în cont titlul la clasă, cel la dvizie și, respectiv, cel la echipe. Cascatău a fost o parte esențială a acestui succes total, iar Alex arată că pune preț pe continuitate confirmând că și în 2022 planurile sale, în țară, se concentrează pe RES.

Alex Cascatău

Schimbările sunt, însă, destule pentru Alex care va concura pentru tânăra formație Junior Motorsport care-și face debutul în RES ca parte a programului său ambițios de a scoate la rampă tineri talentați pregătiți chiar de pepiniera clubului bucureștean. După un an petrecut în competiții de tip slalom și îndemânare, un număr de cinci tineri piloți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor face acum pasul către RES, fiecare cu rezultate notabile obținute (în CNIA și CNSS) în ceea ce a fost pentru majoritatea primul an în automobilism.

Cascatău i-a ajutat deja din postura de mentor și antrenor pe componenții echipei Junior Motorsport. Astfel, participarea sa în toate etapele din RES alături de pilotul Radu Tăma reprezintă o evoluție firească a acestui parteneriat început anul trecut.

Alex Cascatău

Pregătirea pentru sezonul 2022 a început cu un test organizat sâmbătă, 26 februarie, când piloții au avut, pentru prima dată, șansa să ia contactul cu cele trei Peugeot-uri 206 RC pregătite de Junior Motorsport pentru competiție. Fiecare se prezintă într-o specificație apropiată de cea de stradă, o diferență notabilă fiind prezența suspensiei sport necesare pe circuit. Motorul este, însă, standard, dar chiar și așa, cei 175 de cai putere au dovedit a fi greu de strunit în testul din urmă cu aproape o săptămână.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Prima etapă va avea loc la finele acestei săptămâni și atât Alex cât și restul echipei tratează acest prim weekend competițional ca și unul de acomodare cu atmosfera curselor de circuit, întreg sezonul fiind considerat unul de învățare în condițiile în care doar unul dintre piloții angrenați în program a mai concurat, în urmă cu mai mulți ani, în karting.

Alex Cascatău

Programul acestui weekend include sesiuni pe circuit atât sâmbătă cât și duminică, ziua de sâmbătă fiind dedicată antrenamentelor și calificărilor, în timp ce cursele sunt programate pentru duminică.

Alex Cascatău: ”Sunt foarte fericit că voi reveni, peste doar câteva zile, la volanul unei mașini de curse pentru a lua parte la o competiție căci, ca de obicei, off-season-ul pare a fi interminabil. Faptul că voi face, pentru prima oară, sezon complet în RES este un alt motiv de bucurie, mai ales că proiectul Junior Motorsport este unul pe care-l susțin.”

Calendarul RES 2022:
Motor Park Romania / 5-6 martie (2 x 60 de minute + 1 tur)
Transilvania Motor Ring / 2-3 aprilie (2 x 60 de minute + 1 tur)
Transilvania Motor Ring / 25-26 iunie (2 x 60 de minute + 1 tur)
Motor Park Romania / 27-28 august (1 x 500km)
Motor Park Romania / 29-30 octombrie (2 x 60 de minute + 1 tur)

Sezon complet pentru Alex Cascatău în RES cu Junior Motorsport.

 

Alex Cascatău

 

Sursa: Comunicat - Alex Cascatau
Photocredit: WCR - Mihai Fira
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES