More

  Latest Posts

  Sezon complet pentru Alex Cascatău în RES cu Junior Motorsport.

  Constănțeanul Alex Cascatău, campionul en-titre al diviziei Touring din cadrul Romanian Endurance Series, va alerga în sezonul 2022 al competiției autohtone sub umbrela formațiunii Junior Motorsport la bordul unui Peugeot 206 RC de clasă A1.

  Anul trecut, Alex Cascatău a susținut efortul echipei West Competition Racing care a concurat la categoria A2 cu un model BMW Seria 3. La finele unei stagiuni în care BMW-ul s-a dovedit a fi cea mai rapidă mașină din divizia Touring, WCR și-a trecut în cont titlul la clasă, cel la dvizie și, respectiv, cel la echipe. Cascatău a fost o parte esențială a acestui succes total, iar Alex arată că pune preț pe continuitate confirmând că și în 2022 planurile sale, în țară, se concentrează pe RES.

  Alex Cascatău

  Schimbările sunt, însă, destule pentru Alex care va concura pentru tânăra formație Junior Motorsport care-și face debutul în RES ca parte a programului său ambițios de a scoate la rampă tineri talentați pregătiți chiar de pepiniera clubului bucureștean. După un an petrecut în competiții de tip slalom și îndemânare, un număr de cinci tineri piloți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor face acum pasul către RES, fiecare cu rezultate notabile obținute (în CNIA și CNSS) în ceea ce a fost pentru majoritatea primul an în automobilism.

  Cascatău i-a ajutat deja din postura de mentor și antrenor pe componenții echipei Junior Motorsport. Astfel, participarea sa în toate etapele din RES alături de pilotul Radu Tăma reprezintă o evoluție firească a acestui parteneriat început anul trecut.

  Alex Cascatău

  Pregătirea pentru sezonul 2022 a început cu un test organizat sâmbătă, 26 februarie, când piloții au avut, pentru prima dată, șansa să ia contactul cu cele trei Peugeot-uri 206 RC pregătite de Junior Motorsport pentru competiție. Fiecare se prezintă într-o specificație apropiată de cea de stradă, o diferență notabilă fiind prezența suspensiei sport necesare pe circuit. Motorul este, însă, standard, dar chiar și așa, cei 175 de cai putere au dovedit a fi greu de strunit în testul din urmă cu aproape o săptămână.

  Prima etapă va avea loc la finele acestei săptămâni și atât Alex cât și restul echipei tratează acest prim weekend competițional ca și unul de acomodare cu atmosfera curselor de circuit, întreg sezonul fiind considerat unul de învățare în condițiile în care doar unul dintre piloții angrenați în program a mai concurat, în urmă cu mai mulți ani, în karting.

  Alex Cascatău

  Programul acestui weekend include sesiuni pe circuit atât sâmbătă cât și duminică, ziua de sâmbătă fiind dedicată antrenamentelor și calificărilor, în timp ce cursele sunt programate pentru duminică.

  Alex Cascatău: ”Sunt foarte fericit că voi reveni, peste doar câteva zile, la volanul unei mașini de curse pentru a lua parte la o competiție căci, ca de obicei, off-season-ul pare a fi interminabil. Faptul că voi face, pentru prima oară, sezon complet în RES este un alt motiv de bucurie, mai ales că proiectul Junior Motorsport este unul pe care-l susțin.”

  Calendarul RES 2022:
  Motor Park Romania / 5-6 martie (2 x 60 de minute + 1 tur)
  Transilvania Motor Ring / 2-3 aprilie (2 x 60 de minute + 1 tur)
  Transilvania Motor Ring / 25-26 iunie (2 x 60 de minute + 1 tur)
  Motor Park Romania / 27-28 august (1 x 500km)
  Motor Park Romania / 29-30 octombrie (2 x 60 de minute + 1 tur)

  Cascatau Junior RES 4

   

  Alex Cascatău

   

  Sursa: Comunicat - Alex Cascatau

  Photocredit: WCR - Mihai Fira


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss