Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Sete Gibernau va concura in MotoE in 2019

  Noua competitie suport a MotoGP-ului, FIM Enel MotoE World Cup, competitie in care se vor folosi motociclete electrice, alimentate de surse de energie regenarabile, va incepe in 2019, si o noua echipa si-a anuntat pilotul cu care se va alinia pe grila.

  Este vorba despre Pons Racing, echipa lui Sito Pons, dublu campion mondial la clasa 250cc in 1988 si 1989. Pilotul semnat de echipa spaniolului este unul de rasunet in lumea motomondialului – Sete Gibernau.

  Gibernau este un pilot cu nu mai putin de 11 sezoane la clasa regina din MotoGP (din 1997 pana in 2006, plus sezonul 2009), care a terminat de doua ori in postura de vicecampion mondial, Valentino Rossi stand intre el si titlul suprem atat in 2003, cat si in 2004.

  Desi in varsta de 45 de ani si retras definitiv din orice competitie pe 2 roti de mai bine de 10 ani, Gibernau a decis sa accepte aceasta noua provocare pentru el la insistentele lui Sito Pons: „Ii multumesc lui Sito pentru oportunitate. A insistat mult ca sa ma convinga si sa faca aceasta noua provocare din viata mea una interesanta. Voi munci din greu pentru a-i rasplati increderea si sunt foarte entuziasmat sa incerc aceasta noua generatie de motociclete electrice. Tot la fel de entuziasmat sunt si pentru faptul ca voi putea spune ca am calarit 3 generatii diferite de motociclete in Campionatul Mondial – in doi timpi, in patru timpi si electrice.”

  Sito Pons: „Atunci cand s-a anuntat aparitia MotoE, am fost siguri ca vrem sa participam, deoarece motocicletele electrice sunt predestinate sa devina viitorul motociclismului. Era limpede ca ne trebuie un pilot experimentat si, cunoscandu-i abilitatile si mandria lui Sete, nu am vazut vreo varianta mai buna. Sunt sigur ca va da tot ce are mai bun, asa cum a facut pe toata durata carierei lui sportive. Experienta si abilitatile sale fac din el punctul de referinta al acestei clase.”

  Cei doi spanioli au mai colaborat in trecut intr-o singura ocazie – in 1995, la clasa 250cc, in GP-ul Europei, desfasurat pe Circuit de Catalunya. Sete Gibernau a abandonat in acea cursa.

  Reamintim faptul ca noua competitie FIM Enel MotoE are in program doar 5 GP-uri pentru 2019. Aceasta va insoti MotoGP-ul la Jerez, Le Mans, Sachsenring, Red Bull Ring si Misano.

  credit foto – getty images  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss