Latest Posts

Sesiuni Teste Post Sezon – Abu Dhabi. – Pirelli Report. (+ Album Foto)

Vizualizări: 20239

Ieri s-au încheiat cele două zile dedicate testelor de final de sezon la Abu Dhabi, în condiții de vreme uscată cu temperaturi ambientale ce au variat între 18 și 32 de grade, respectiv între 20 și 42 de grade la nivelul pistei.

Abu Dhabi

Comportamentul noilor compoziții de pneuri pe 18 inch în teste:

Utilizând mașini „mule” (mașini actuale modificate special pentru a putea utiliza pneuri pe 18 inch), echipele au avut posibilitatea de a testa toate cele cinci compoziții de slick pe 18 inch pentru 2022, care vor fi utilizate încă de la startul sezonului. Cel mai rapid pilot în cele două zile a fost Lando Norris (McLaren F1) care a reușit timpul de 1m25.809s în ziua a doua.

Abu Dhabi

În același timp cu testarea gamei de pneuri pentru 2022 a fost și o zi alocată tinerilor piloți care au mers pe actualele pneuri de 13 inch utilizate în 2021. Cel mai rapid dintre tinerii piloți a fost Nyck De Vries de la Mercedes AMG F1 cu timpul de 1m23.149s, reușit marți.

În conformitate cu prescripțiile regulamentului, piloții au utilizat o presiune de 17,5 psi pentru pneurile spate, respectiv 21,5psi pentru cele față – și care a fost redusă a doua zi la 20,0psi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Temperaturile din termocoperte au fost adaptate la cele care vor fi utilizate anul viitor. 70 de grade Celsius, atât pentru față, cât și pentru spate. Până acum, temperatura permisă în termocoperte a fost de 100 de grade pentru pneurile față și 80 de grade pentru spate.

Abu Dhabi

Un album foto extins poate fi găsit AICI.

Abu Dhabi

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
Am fost plăcut impresionațde cum s-au derulat cele două zile de teste șde comportamentul noilor pneuri pe 18 inch, îgeneral. S-a închis astfel șultimul capitol al dezvoltării lor care a început î2019, șcare condus la gamă complet nouă de pneuri pentru 2022. 

Am observat apariția graining-ului îprima zi la pneurile față, fenomen ce dus la apariția subvirării: îspecial pentru cele mai moi compoziții, care au șfost cele mai utilizate potrivindu-se cel mai bine acestui circuit. După analizarea datelor din prima zi, am observat că este posibil să reducem presiunea pentru pneurile față cu 1,psi, ceea ce a îmbunătățit situația – îspecial pentru compoziția C3. 

Dar trebuie să nu uităcă au fost utilizate mașini „mule”, iar scopul testului fost să oferim echipelor să adune date pe care să le poată analiza pe parcursul pauzei de iarnă. Vom avea imagine reală abia la începutul anului viitor, nd echipele vor putea testa din nou aceste pneuri cu mașinile 2022, care vor avea aerodinamică complet nouă șdiferită, alte frâne șalte jante șaripi. 

Conform ultimelor simulări efectuate de echipe, noile mașini vor fi cu probabil cinci zecimi de secundă mai lente decâactualele mașini: diferență pe care cu siguranță echipele vor putea gestiona pentru depășnă la finalul sezonului viitor. De-lungul anului, vom avea 25 de zile de teste programate care ne vor permite să rafinănoua gamă de pneuri, dacă va fi necesar, pentru următorul sezon. 

Acum, tot ce mai avem de cut este să vedem noile pneuri pe 18 inch îacțiune pe mașinile 2022.”

Pirelli Technical & Sporting Briefing – 15-12-2021 (Engleza):

Abu Dhabi

Rezultatele din prima zi de teste pneuri de 18 inch, post-sezon, de la Abu Dhabi:

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Rezultatele celei de-a doua zi de teste pneuri de 18 inch, post-sezon, de la Abu Dhabi:

Abu Dhabi

Rezultatele Generale de teste pneuri de 18 inch, post-sezon, de la Abu Dhabi:

Abu Dhabi

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss