Latest Posts

Sergio Perez stabilește timpul de referință în ultimul antrenament din Marele Premiu de Fomula 1 al Belgiei

Vizualizări: 12178

Sergio Perez a fost cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei. Mexicanul a oprit cronometrul la 1.45.047, acesta fiind cel mai bun timp al weekend-ului. Mexicanul a fost mai rapid decât Max Verstappen cu 0.137s și cu 0.777s decât Carlos Sainz.

Ei bine, Red Bull pare că are cel mai bun weekend din actualul sezon. După ce ieri Max Verstappen a fost mai rapid decât piloții Ferrari cu aproape 8 zecimi de secunda, astăzi a venit rândul lui Sergio Perez. Checo a făcut diferența pe S1 față de Max Verstappen. Piloții Ferrari au rulat oscilant pe primul și ultimul sector.

Ferrari și Mercedes pare ca au probleme la aducerea pneurilor în temperatură. De fapt, monopostul W13 are tendința să le scoată din temperatură pe ultimul sector. Pe primul sector s-a înregistrat surpriza. Williams deține recordul cu o abordare ultra aero și no drag. Apoi în ierarhie se clasează Red Bull, fiind urmată de Mclaren și Mercedes. Ferrari ar fi pe 5.

Sergio Perez stabilește timpul de referință în ultimul antrenament din Marele Premiu de Fomula 1 al Belgiei

Sectorul al doilea ar trebui să fie teren Ferrari. De fapt, Max Verstappen are cel mai bun timp acolo, fiind urmat de Perez și Sainz. Mercedes a pierdut în medie 0.3-0.4s aici. Ultima parte a turului este dominată de…Red Bull. Ferrari este a doua forță la 0.3s în medie. Mercedes pierde jumătate de secundă.

Red Bull pare că a nimerit din prima secundă setup-ul. Verstappen a rulat cu noua podea, Sergio Perez cu una care a fost folosită la Baku și care este potrivită circuitelor aero. RB18 pare că aduce pneurile în temperatura optimă, fiind imbatabilă deocamdată pe temperaturi joase. Cu o aripă spate potrivită pentru Spa și o abordare deloc extremă, totul pare pregătit pentru un nou GP la înălțime.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari pierde mult pe zonele de accelerație. Acest avantaj de aproape 0.8s este exagerat datorită faptului că motorul echipei italiene este rulat mai detunat. Surse ne indică de asemenea că nici noua partea electrică nu a fost rulată la înălțime. Deocamdată diferența în speed trap rămâne cea de la începutul sezonului, 10km/h față de Red Bull.

Sergio Perez stabilește timpul de referință în ultimul antrenament din Marele Premiu de Fomula 1 al Belgiei

Mercedes pare a treia forță. Mașina argintie nu strălucește pe nicio parte a circuitului. Pierde mai mult sau mai puțin peste tot. În acest antrenament piloții s-au clasat pe 8 și 12, astfel încât sunt șanse minore să se poată lupta cu Sergio Perez și Carlos Sainz în calificări. Clasările în linia a doua este obiectivul, Lando Norris rulând convingător cu al său McLaren, nici Fernando Alonso nefiind departe.

Ca ritm de cursă nu există concluzii prea concludente. Cu stinturi de doar 5-6 tururi, Verstappen a fost cu doar 0.15s mai rapid decât Leclerc.

Sergio Perez stabilește timpul de referință în ultimul antrenament din Marele Premiu de Fomula 1 al Belgiei

Un nou aspect în acest weekend este dat de schimbarea componentelor unității propulsoare. Deocamdată, Max Verstappen are cele mai multe poziții de penalizare, fiind urmat de Charles Leclerc. Guanyu Zhou va pleca și el de la coada grilei. Sunt 8 piloți în această situație, probabil un record absolut.

Una peste alta, antrenamentele nu dau puncte piloților. Sergio Perez va trebui să arate totul în calificări și cursă. Totul se va decide acolo. În Formula 1 orice este posibil…

Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei în acest weekend:

 • Vineri 25.08.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 25.08.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 26.08.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Sâmbăta 26.08.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 27.08.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 și Sergio Perez găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Ionut Popa
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Ionut Popa

Latest Posts

Don't Miss