Latest Posts

„Weekend de coșmar” pentru Sergio Perez: Q1 eliminat, accident, sancțiune pe grilă

Vizualizări: 2283

Red Bull mărește presiunea asupra lui Sergio Perez după eroarea de pilotaj din Marele Premiu al Canadei 2024 și cere o îmbunătățire din următoarea cursă de Formula 1

A fost un „weekend mai dificil”. Iată ce spune cu blândețe Sergio Perez după Marele Premiu al Canadei 2024 de la Montreal, pe care nu l-a terminat după o eroare de pilotaj în cursă. A fost pentru a doua oară consecutiv când nu a reușit să obțină puncte în actualul sezon de Formula 1.

Dar Perez își asumă întreaga responsabilitate pentru abandon: „Am făcut o greșeală înainte de virajul 6, care este un loc dificil, unde mulți piloți au făcut greșeli. Din păcate, am fost unul dintre ei”.

În turul 52, el „nu a reușit să țină monopostul sub control după ce am atins o zonă umedă acolo”, a explicat Perez. Era „complet umed” și, prin urmare, nu a simțit niciun efect de frânare. „A fost nefericit, dar a fost greșeala mea”, spune Perez.

 

Și a fost doar „punctul culminant” a ceea ce a trăit pilotul Red Bull în cele trei zile petrecute în Canada. La urma urmei, sesiunea de calificări ratată, cu o ieșire în Q1, a fost urmată de contactul cu alpinistul Pierre Gasly în cursă și, în cele din urmă, de abandonul și accidentul în borduri. Sau, după cum a spus șeful echipei, Christian Horner: „Sergio a avut un weekend de groază”.

Perez

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Red Bull are în continuare destul de mult avantaj, dar …

Singurul lucru pozitiv din punctul de vedere al echipei este că Ferrari a avut un „weekend prost, fără puncte”. „De aceea am scăpat cu bine”, spune Horner. “Dar avem nevoie de ambele mașini în puncte. De la Barcelona încolo, Checo trebuie să fie în aceeași formă ca la începutul sezonului”.

Perez a oferit o serie de rezultate solide: În primele șase weekenduri de cursă a apărut constant în primele 5 locuri în Marile Premii. Cu toate acestea, ultimele trei evenimente s-au soldat doar cu un total de patru puncte în campionat pentru mexican.

Coechipierul său Max Verstappen, însă, a pus cel puțin în perspectivă performanța lui Perez în Canada: adevăratele „daune” au fost „deja făcute sâmbătă”, a declarat liderul campionatului. “Dacă trebuie să pornești din spate, este foarte dificil în aceste condiții. Așa că am știut că trebuie să fac puncte bune pentru ca celelalte echipe să nu mă ajungă prea mult din urmă”.

Perez

Verstappen devine un „lup solitar” pentru Red Bull

Și tocmai aici se află marea problemă a expertului în Formula 1 Timo Glock. Pentru că Verstappen este prea mult un „lup singuratic” la Red Bull, explică el la Sky. Și: „În ochii mei, asta nu funcționează pe parcursul unui sezon lung”.

Sergio Perez trebuie să se asigure că își revine pentru Red Bull, să ia puncte și să mențină avansul față de McLaren și celelalte echipe”, spune Glock. Iar aceasta „nu este o situație ușoară” pentru Perez, care este acum „sub presiune” și „trebuie să livreze”.

De ce crede Perez în revenirea la formă

După Marele Premiu al Canadei, Perez însuși s-a refugiat în sloganuri de perseverență, dorind să se „adune” și apoi să „continue cu concentrare”. Pentru că sezonul 2024 al Formulei 1 este „încă lung”, spune mexicanul.

“Eram încă în formă în urmă cu două curse. Și pot, fără îndoială, să revin la acel nivel. Am nevoie doar de un weekend normal din nou”.

„Ritmul și încrederea” sunt acolo pentru el, subliniază Perez. Singurul lucru pentru el acum este să analizeze toate neajunsurile de la Montreal și să se asigure că „își revine bine cât mai repede posibil”. Pentru că urmează câteva circuite bune [pentru mașina noastră] și sperăm că vom fi în formă pentru a marca puncte”.

Cu toate acestea, 2024 nu este 2023: Dominația Red Bull din anul precedent nu mai există în acest an. Sau, după cum spune Perez: „Este mai strâns în acest an. Celelalte echipe se apropie de noi. Așa că trebuie să ducem totul la punct, pentru că la Barcelona și pentru tot restul sezonului, lucrurile vor fi probabil strânse”.

Perez

Temele de casă ale lui Horner pentru Perez

De aceea, Horner, șeful echipei Red Bull, a declarat după Montreal: „Checo trebuie să se îmbunătățească la Barcelona. Trebuie să uite de Canada și să lupte din nou”.

“El are probleme când mașina nu se comportă bine. Atunci îi este mai greu să se adapteze. S-ar putea să aibă nevoie de mai mult timp. Iar dacă nu poți conduce vinerea, ești pur și simplu dezavantajat. Ne vom uita la asta împreună. Ca echipă, trebuie să trecem prin unele lucruri cu el pentru a-l readuce în forma potrivită pentru Europa.”

Dar Horner este încrezător: experiența arată că Perez se poate prinde singur „când este în corzi”, a spus el. “Checo este un concurent dur și un tip dur. Îl doare cel mai tare. El va fi determinat să își dovedească forma, așa cum a făcut-o în primele patru curse ale anului”.

“El știe care este miza. Trebuie să fie în formă maximă pentru că trei echipe ne calcă pe urme în campionatul constructorilor. Trebuie să fim la maxim. Și știm că el poate face asta”.

Perez

Penalizare pentru pilot și echipă după accidentul din Canada

Misiunea lui Perez la Barcelona nu este însă ușurată de evenimentele din Canada: comisarii i-au impus o penalizare pe grilă pilotului Red Bull și o amendă echipei. Motivul: Perez a continuat să conducă cu mașina stricată după accidentul din virajul 6, la indicațiile echipei.

În motivarea verdictului se precizează: „Monopostul a fost avariat semnificativ și a pierdut unele piese din fibră de carbon pe drumul de întoarcere la boxe [deoarece] echipa a vrut să evite o situație de Safety Car”. Din acest motiv, a fost necesară o amendă de 25.000 de euro, potrivit comisarilor.

Retrogradarea cu trei poziții pe grila de start pentru Marele Premiu al Spaniei a fost, de asemenea, „necesară din cauza potențialului pericol reprezentat de incident”, au explicat comisarii. „Acest lucru este, de asemenea, în conformitate cu precedentele relevante”.

Perez

Mai întâi noul contract cu Red Bull, iar acum asta!

Dar cum se potrivește acest lucru cu recenta prelungire a contractului de doi ani al lui Perez cu Red Bull? Expertul Sky Glock își pune acum aceeași întrebare și spune: „Este o mișcare periculoasă”.

“Ați văzut asta în acest weekend: Sergio Perez zboară în Q1, Max Verstappen este singurul fruntaș și este cu o secundă mai rapid decât coechipierul său. Echipele de top din jurul lui au întotdeauna doi piloți care pot termina în top. Acesta este un risc dacă îl susții pe Sergio Perez în selecția ta de piloți.”

Pe de altă parte, rămânerea lui Perez este mai presus de toate „un semn” din partea Red Bull de a continua să se bazeze în totalitate pe Verstappen. „Nu vor să provoace tulburări în echipă”, spune Glock. “Ei știu ce au cu Sergio Perez. Apoi, probabil că nu a existat niciun succesor în analiza care a fost efectuată la nivel intern. Deși ai fi crezut, pur și simplu din cifre, că ar fi fost înlocuit.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss