Latest Posts

Sergio Perez îi aduce un omagiu lui Albon după prima sa victorie la Red Bull

Vizualizări: 11457

Sergio Perez l-a lăudat pe predecesorul său de la Red Bull, Alex Albon, pentru că a fost „atât de deschis” cu el și i-a explicat „toate problemele sale” după ce Perez l-a înlocuit pentru sezonul 2021.

Albon s-a mutat la Red Bull la jumătatea sezonului său debutant F1 în 2019, înlocuindu-l pe Pierre Gasly și a avut un început solid cu echipa.

Dar nu a reușit să se bazeze pe asta în 2020 și, deși RB16 a fost o mașină dificilă de condus, mai ales în prima jumătate a anului, Albon a părut ca un act de sprijin mai convingător pentru Max Verstappen.

Albon și-a pierdut în cele din urmă locul la Red Bull din cauza faptului că nu a reușit să meargă constant în ritmul lui Verstappen, atât în calificări, cât și în curse, în timpul anului și jumătate cu echipa.

În schimb, Perez s-a bucurat de cel mai bun sezon al său în F1 și a obținut prima victorie în Marele Premiu al Sakhirului.

Sergio Perez
Sergio Perez 

Întrucât Racing Point l-a făcut agent liber pentru a-i face loc lui Sebastian Vettel, Perez a fost semnat de Red Bull pentru a-l înlocui pe Albon pentru 2021, cu Albon păstrat ca pilot de teste și rezervă.

„Alex lucrează foarte mult în simulator împreună cu inginerii”, a spus Perez după prima sa victorie pentru Red Bull în Marele Premiu al Azerbaijanului din weekendul trecut.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Îmi amintesc când am venit aici, nu mă așteptam ca el să fie atât de deschis cu mine.”

„Dar mi-a explicat toate problemele pe care le avea şi cum funcționează mașina.”

„A fost foarte frumos, încă din prima zi, să primesc informaţii de la el. Am apreciat cu adevărat acest lucru și apreciez munca pe care o depune în fiecare weekend cu echipa în simulator.”

„Aceasta este munca în echipă și, în cele din urmă, suntem acolo datorită fiecărui individ din echipă.”

Câștigul lui Sergio Perez din Baku, despre care a spus că este „meritat” de coechipierul său „perfect” Verstappen, înainte de eșecul tardiv al anvelopelor, l-a mutat pe locul trei în campionatul pilotilor.

A acumulat 69 de puncte în primele șase curse, cu 29 mai mult decât Albon în aceeași etapă în sezonul trecut și cu 37 mai mult decât Gasly înainte.

Sergio Perez
Sergio Perez 

RB16B-ul din 2021 este o evoluție a mașinii de anul trecut cu care s-a luptat Albon și care a fost îmbunătățită chiar în zonele în care pilotul thailandez de origine britanică a avut probleme, lucru care l-ar fi ajutat dacă ar fi fost ținut în echipă.

Dar Perez şi-a declarat ambiţia puternică de a păstra scaunul Red Bull după 2021, întrucât weekendul din Azerbaijan a marcat un pas major în performanță în urma primelor câteva curse dificile, care nu au fost ajutate de cantitatea redusă de teste din pre-sezon, care i-a limitat adaptarea la o echipă și mașină nouă.

Deși a avut nevoie de explozia târzie a lui Verstappen pentru a moșteni victoria, Perez era pe cale să finalizeze un Red Bull unu-doi și să păstreze rivalul la titlul al lui Verstappen, Lewis Hamilton, în spate, acesta revenind pe poziţia a treia, după un pilotaj fantastic din poziţia a şasea.

Câștigul său și eroarea lui Hamilton la reluarea târzie a cursei din Baku, au extins, de asemenea, avantajul Red Bull în campionatului constructorilor la 26 de puncte.

Red Bull

“Mă simt foarte mândru”, a spus Sergio Perez. „Este o victorie care arată într-adevăr cantitatea de muncă pe care am depus-o din ianuarie. Și arată doar că munca grea dă întotdeauna roade.

„Este un mare impuls pentru întreaga echipă să știe că avem două mașini care pot lupta și chiar ne dorim să câștigăm acest campionat.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula1
Photocredit: Formula1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula1

Latest Posts

Don't Miss