More

  Latest Posts

  Sergio Perez câştigă în Azerbaijan cu Verstappen şi Hamilton în afara punctelor

  Max Verstappen părea pregătit să obțină prima sa victorie în Marele Premiu al Azerbaijanului, înainte de a se prăbuși din conducere, cu doar 5 tururi rămase – oferindu-i lui Sergio Perez a doua victorie din carieră, în timp ce Lewis Hamilton a comis o eroare în penultimul tur pentru a termina doar pe locul 16 într-o cursă extrem de dramatică în Baku.

  Pentru prima dată în acest sezon, Charles Leclerc a pornit în cursă din pole, dar a fost întrecut de Lewis Hamilton fără a avea nevoie de DRS, atât de puternică a fost remorcarea din turul 2. Verstappen a trecut şi el de Ferrari în turul 7.

  Verstappen a preluat conducerea după o secvență crucială de opriri la boxe, Hamilton începând acea secvență în turul 12 cu o oprire lentă datorată traficului din linia boxelor. Verstappen a făcut oprirea cu un tur mai târziu și a ieșit primul, urmat de Perez care a despărțit rivalii campionatului. Olandezul părea să aibă victoria în geantă, stăpânind restartul din spatele Safety Car-ului în turul 35 după teribilul accident al lui Lance Stroll, când anvelopa din stânga spate a pilotului Aston Martin a cedat.

  Asta până când Verstappen însuși, confortabil în fruntea turului 47, s-a învârtit și s-a prăbușit după o aparentă problemă de anvelope. Nevătămat, dar zguduit, accidentul său a declanșat un alt Safety Car, care s-a transformat într-un steag roșu şi o suspendare a cursei în turul 48. Cursa a fost reluată cu un start de pe grilă, 35 de minute mai târziu, în turul 50, oferindu-ne două tururi pline de acțiune. Un restart în care toţi piloţii au avut anvelopele schimbate cu soft-uri.

  Verstappen

  Perez îi conducea pe Hamilton, Sebastian Vettel, Pierre Gasly și Leclerc de pe linia boxelor către restart. Hamilton a luat un start bun, cu nasul aparent în fața lui Perez, dar britanicul a comis o eroare şi a tras drept în primul viraj. El a terminat pe locul 16, lăsându-l pe Perez în frunte, Vettel al doilea și Gasly – după ce a reuşit să ţină un Leclerc foarte hotărât în spate – pentru a ocupa locul final pe podium.

  Verstappen

  Vettel a început de pe poziţia a 11-a, dar a terminat pe un loc 2 strălucitor, întrucât a intrat la boxe cu 18 ture mai târziu decât restul și a ieșit direct pe locul șase. La reluare după prăbușirea lui Stroll, a luat un P4 de la Leclerc și Gasly și a fost promovat pe podium prin retragerea lui Verstappen.

  Verstappen

  Leclerc a terminat al patrulea, în timp ce încercarea sa de a-l depăşi pe Gasly în turul 10 nu a dat roade. În timp ce a încercat să se lupte cu francezul pentru un P3 şi după reluarea finală, eforturile sale au fost în zadar și pilotul Ferrari a terminat pe locul patru.

  Lando Norris şi-a diluat penalizarea de trei poziţii depăşindu-şi rivalii, acesta luând startul din P9 pentru a ajunge pe locul cinci în fața lui Fernando Alonso, în timp ce debutantul de la AlphaTauri, Yuki Tsunoda, a început al șaptelea și a terminat tot acolo după ce a intrat devreme în turul 9.

  Completând top 10, Carlos Sainz de la Ferrari s-a clasat în P8 – care a revenit pe anvelopele dure după un blocaj uriaș din turul 11 care l-a lăsat în poziţia a 15-a. Daniel Ricciardo, a reuşit să recupereze 4 poziţii de la start, iar Fernando Alonso de la Alpine în P10, forţând mâna pilotului McLaren pe tot parcursul cursei.

  Dar povestea principală a fost retragerea lui Verstappen de la conducere și șocantul blocaj târziu al lui Hamilton, care l-a costat o avere în preluarea conducerii campionatului după acest uimitor final al Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula1
  Photocredit: Formula1

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Formula1

  Latest Posts

  Don't Miss