Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Sergio Perez câştigă în Azerbaijan cu Verstappen şi Hamilton în afara punctelor

  Max Verstappen părea pregătit să obțină prima sa victorie în Marele Premiu al Azerbaijanului, înainte de a se prăbuși din conducere, cu doar 5 tururi rămase – oferindu-i lui Sergio Perez a doua victorie din carieră, în timp ce Lewis Hamilton a comis o eroare în penultimul tur pentru a termina doar pe locul 16 într-o cursă extrem de dramatică în Baku.

  Pentru prima dată în acest sezon, Charles Leclerc a pornit în cursă din pole, dar a fost întrecut de Lewis Hamilton fără a avea nevoie de DRS, atât de puternică a fost remorcarea din turul 2. Verstappen a trecut şi el de Ferrari în turul 7.

  Verstappen a preluat conducerea după o secvență crucială de opriri la boxe, Hamilton începând acea secvență în turul 12 cu o oprire lentă datorată traficului din linia boxelor. Verstappen a făcut oprirea cu un tur mai târziu și a ieșit primul, urmat de Perez care a despărțit rivalii campionatului. Olandezul părea să aibă victoria în geantă, stăpânind restartul din spatele Safety Car-ului în turul 35 după teribilul accident al lui Lance Stroll, când anvelopa din stânga spate a pilotului Aston Martin a cedat.

  Asta până când Verstappen însuși, confortabil în fruntea turului 47, s-a învârtit și s-a prăbușit după o aparentă problemă de anvelope. Nevătămat, dar zguduit, accidentul său a declanșat un alt Safety Car, care s-a transformat într-un steag roșu şi o suspendare a cursei în turul 48. Cursa a fost reluată cu un start de pe grilă, 35 de minute mai târziu, în turul 50, oferindu-ne două tururi pline de acțiune. Un restart în care toţi piloţii au avut anvelopele schimbate cu soft-uri.

  Perez îi conducea pe Hamilton, Sebastian Vettel, Pierre Gasly și Leclerc de pe linia boxelor către restart. Hamilton a luat un start bun, cu nasul aparent în fața lui Perez, dar britanicul a comis o eroare şi a tras drept în primul viraj. El a terminat pe locul 16, lăsându-l pe Perez în frunte, Vettel al doilea și Gasly – după ce a reuşit să ţină un Leclerc foarte hotărât în spate – pentru a ocupa locul final pe podium.

  Vettel a început de pe poziţia a 11-a, dar a terminat pe un loc 2 strălucitor, întrucât a intrat la boxe cu 18 ture mai târziu decât restul și a ieșit direct pe locul șase. La reluare după prăbușirea lui Stroll, a luat un P4 de la Leclerc și Gasly și a fost promovat pe podium prin retragerea lui Verstappen.

  Leclerc a terminat al patrulea, în timp ce încercarea sa de a-l depăşi pe Gasly în turul 10 nu a dat roade. În timp ce a încercat să se lupte cu francezul pentru un P3 şi după reluarea finală, eforturile sale au fost în zadar și pilotul Ferrari a terminat pe locul patru.

  Lando Norris şi-a diluat penalizarea de trei poziţii depăşindu-şi rivalii, acesta luând startul din P9 pentru a ajunge pe locul cinci în fața lui Fernando Alonso, în timp ce debutantul de la AlphaTauri, Yuki Tsunoda, a început al șaptelea și a terminat tot acolo după ce a intrat devreme în turul 9.

  Completând top 10, Carlos Sainz de la Ferrari s-a clasat în P8 – care a revenit pe anvelopele dure după un blocaj uriaș din turul 11 care l-a lăsat în poziţia a 15-a. Daniel Ricciardo, a reuşit să recupereze 4 poziţii de la start, iar Fernando Alonso de la Alpine în P10, forţând mâna pilotului McLaren pe tot parcursul cursei.

  Dar povestea principală a fost retragerea lui Verstappen de la conducere și șocantul blocaj târziu al lui Hamilton, care l-a costat o avere în preluarea conducerii campionatului după acest uimitor final al Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula1

  Photocredit: Formula1  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare? Dacă reușești, noi te premiem!
  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.
  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss