GP24 Media

LATEST POSTS

Sergio Marchionne, a murit în vârstă de 66 de ani.

Vizualizări: 26885

Fostul director executiv al producătorului de automobile Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, a murit în spital în Zurich în vârstă de 66 de ani. El a fost înlocuit cu patru zile în urmă, când starea de sănătate sa înrăutățit după complicațiile chirurgiei pe umărul său drept.

Dl Marchionne, care a fost și președintele lui Ferrari, a condus compania combinată timp de mai mult de un deceniu și a planificat să demisioneze anul viitor. Dl. Marchionne a fost urmat de britanicul Mike Manley, șeful departamentului Jeep al companiei italiene americane.

“Din păcate, ceea ce ne-a temut sa întâmplat sa întâmplat. Sergio Marchionne, om și prieten, a dispărut”, a declarat președintele grupului John Elkann, membru al familiei Agnelli care controlează compania. Domnul Elkann a apreciat “valorile umanității, responsabilității și spiritului deschis al domnului Marchionne”. El a adăugat: “Familia mea și cu mine vom fi întotdeauna recunoscător pentru ceea ce a făcut.”

Stil de viață; Workaholic 
Domnul Marchionne a fost văzut ca forța motrice a creșterii Fiat-Chrysler. Recunoscut pentru jumperii săi negri, stilul ascuțit și stilul de viață workaholic, el este creditat pentru a salva atât Fiat, cât și Chrysler de la faliment. Contabil și avocat prin antrenament, dl Marchionne sa alăturat Fiat în 2004 după moartea patriarhului său Gianni Agnelli.

În 2009, a prezidat fuzionarea Fiat cu Chrysler, care a fost apoi cea de-a treia construcție de mașini din SUA. El a realizat două succese reușite de la grupul fuzionat – mai întâi, brațul său de tractoare în 2011, care a devenit CNH Industrial, apoi Ferrari, plutitor în 2016. Până în acest an, dl Marchionne a reușit să distrugă grupul – o grămadă de datorii de 13 miliarde de dolari, ceea ce el a descris ca fiind un proces “vindecător” pentru două companii care, de atâta timp, erau asociate cu eșecul.

“Marele lider”
Dl Marchionne a fost, de asemenea, o figură importantă în lumea Formulei 1 și după ce a preluat conducerea în 2014, Ferrari a supravegheat o restructurare majoră a echipei de curse. El a format o alianță puternică cu Mercedes, luptând împotriva schimbărilor majore ale sportului planificat de noii proprietari Liberty Media pentru anul 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Dl. Marchionne a amenințat de mai multe ori că va scoate Ferrari din F1 după 2020 dacă nu ar fi mulțumit de schimbări. Chase Carey, directorul executiv al F1, la descris pe dl Marchionne drept “un mare lider”, atât pentru sport, cât și pentru lumea afacerilor, în general.

“El a condus cu mare pasiune, energie si introspectie si sa inspirat in jurul lui. Contributiile sale la Formula 1 sunt incomensurabile.” El a fost, de asemenea, un adevarat prieten pentru noi toti si el va fi profund ratat “.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES