GP24 Media

LATEST POSTS

Șeful WEC, Neveu, va renunța la poziția sa la sfârșitul anului 2020

Vizualizări: 18210

Șeful WEC, Neveu, va renunța la poziția sa la sfârșitul anului 2020

Gerard Neveu, CEO al Campionatului Mondial de Anduranță FIA și al Seriei Europene Le Mans, se va retrage din poziția sa la sfârșitul sezonului. Neveu a fost numit de ACO în 2011 pentru a supraveghea desfășurarea Campionatului Mondial de Anduranță, succesorul Intercontinental Le Mans Challenge. Între 2012 și 2020, WEC a prezentat prototipuri hibride LMP1 de la Audi, Porsche și Toyota, precum și GT-uri din fabrică precum Porsche, Aston Martin, Ferrari, Ford și BMW.

Campionatul trece într-o nouă eră Le Mans Hypercar în 2021, dar va face acest lucru fără Neveu la conducere. Neveu își părăsește poziția la Le Mans Endurance Management, compania mamă a WEC și European Le Mans Series „pentru a urmări noi provocări în cariera sa profesională”.

„După nouă ani de conducere a acestui superb program de motorsport, cred că este timpul pentru mine să predau ștafeta și să lasînceapă o nouă etapă în organizație, sub conducerea lui Pierre Fillon”, a declarat Neveu.”

Pagini excelente în cărțile de istorie ale cursei de anduranță se vor deschide în câteva luni, în special odată cu sosirea LMH și LMDh, și nu am nicio îndoială cu privire la succesul de care vor avea parte aceste campionate sub tutela ACO.”

“Până atunci, voi face tot posibilul să termin sezonul 2020 în cel mai bun mod . Apoi vă fi timpul să pornesc pe o altă cale personală în 2021.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Președintele ACO, Pierre Fillon, a adăugat: „În crearea și, mai presus de toate, dezvoltarea campionatului nostru mondial de anduranță FIA, Gerard Neveu a fost unul dintre elementele fundamentale.”

„ACO și WEC au progresat împreună și am dus multe bătălii pentru a ne stabili campionatul în lumea competițiilor cu motor.”

„Pentru toate aceste aventuri profesionale și umane pe care le-am trăit împreună, îi mulțumesc sincer lui Gérard. Salut în mod deosebit angajamentul, implicarea și energia lui extraordinară.”

“De aici înainte îi doresc tot ce este mai bun în viitoarele sale activități profesionale. Din punct de vedere personal, el vă rămâne membru al familiei noastre și, indiferent de activitățile sale, nu există nicio îndoială că vor apărea colaborări comune și în viitor.”

Înainte de rolul său de CEO al WEC și ELMS, Neveu a fost director general al circuitului Paul Ricard de la Le Castellet. Un succesor al lui Neveu nu a fost încă anunțat.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES