Latest Posts

Șeful Ferrari Binotto evaluează progresul lui Mick Schumacher în primul an de F1 față de obiectivele din pre-sezon

Vizualizări: 10102

Juniorul Ferrari, Mick Schumacher, bifează casetele și progresează bine în sezonul său de debut în Formula 1 cu Haas, spune Mattia Binotto, directorul echipei Ferrari.

Mick Schumacher a câștigat anul trecut campionatul F2, Ferrari alegând să își promoveze pilotul Driver Academy în F1 cu clientul motor Haas pentru acest sezon.

Dar, având în vedere că Haas a ales să nu-și dezvolte maşina din 2021, pentru a le permite să-și concentreze resursele pe 2022 când intră în vigoare noile reguli F1, a fost o provocare pentru tânărul de 22 de ani să își demonstreze capacitatea.

Șeful Ferrari Binotto evaluează progresul lui Mick Schumacher în primul an de F1 față de obiectivele din pre-sezon

Au existat momente dificile, cum ar fi ciocnirile pe pistă cu coechipierul Nikita Mazepin, și prăbușirile în antrenamentele din Ungaria, calificarea la Monaco și Marele Premiu Emilia Romagna.

Dar au existat, de asemenea, momente importante, inclusiv prima sa apariție în Q2 la Paul Ricard și o performanță de luptă în Ungaria – unde a mers roată cu roată alături de Max Verstappen și George Russell.

Și după prima jumătate a sezonului, Binotto s-a declarat „fericit” cu performanța juniorului Ferrari – înainte de a-l chema să continue să împingă în ultimele 12 curse ale anului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Mick, chiar în primul său an în F1, conducând la Haas, cred că am spus la începutul sezonului că obiectivul pentru el a fost mai întâi fără presiune, ci să ne asigurăm că învață”, a spus Binotto. „Deci, 2021 trebuie să fie pentru el un an important în ceea ce privește învățarea. Și cred că, dacă ne uităm la acest obiectiv, se descurcă bine.

Șeful Ferrari Binotto evaluează progresul lui Mick Schumacher în primul an de F1 față de obiectivele din pre-sezon

„Cred că Mick de la începutul sezonului merge bine, învață, progresează. Evident câteva greșeli, dar asta face parte din procesul de învățare. În general, în ceea ce privește echilibrul de până acum, putem fi fericiți. Ceea ce este important pentru el este să continue să se dezvolte și să progreseze în a doua jumătate. Dar sunt încrezător că poate face asta.”

Ferrari a prezentat o forță și o profunzime impresionante în clasamentele de juniori anul trecut, cu Callum Ilott al doilea în spatele lui Schumacher în F2, cu Robert Shwartzman al patrulea.

Anul acesta este mai puțin impresionant, Shwarztman este cel mai important concurent pe locul trei, la 17 puncte în detrimentul liderului Oscar Piastri, cu Marcus Armstrong pe locul 14.

Șeful Ferrari Binotto evaluează progresul lui Mick Schumacher în primul an de F1 față de obiectivele din pre-sezon

“Dacă mă uit la piloții juniori pentru Ferrari Driver Academy, cred că nu există nicio îndoială că, în ceea ce privește rezultatele, nu este la fel de bun ca anul trecut”, a spus el.

„Anul trecut, în special în F2, am avut rezultate excelente, ceea ce nu este cazul [anul acesta]. Deci, în general, nu putem fi la fel de fericiți.”

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss