Latest Posts

Șeful Alpine dezvăluie următorii pași în călătoria lui Piastri în F1.

Vizualizări: 12635

Directorul general al Alpine, Laurent Rossi, păstrează ușa deschisă pentru a-l împrumuta pe Oscar Piastri la o echipă rivală în sezonul următor, pentru a-l aduce pe tânărul pilot australian pe grilă.

Oscar Piastri este triplu campion la juniori, câștigând titluri consecutive în Formula Renault Eurocup, Formula 3 și Formula 2 ca pilot al academiei Alpine, dar absolvirea sa în F1 în acest sezon a fost blocată de lipsa locurilor disponibile, lăsându-l să asiste de pe margine ca pilot de rezervă oficial al echipei.

În prezent, echipa franceză îi are în componență pe Esteban Ocon, care are un contract pe termen lung, și pe Fernando Alonso, căruia îi expiră contractul pentru sezonul viitor, dar care a declarat săptămâna trecută că intenționează să rămână în Formula 1 încă doi sau trei ani. Trei în doi clar nu merge, dar Rossi spune că a pregătit un plan pentru a se asigura că Oscar Piastri se va urca într-o mașină pentru 2023.

Alpine, Piastri, Rossi

„Întotdeauna a fost un parametru pentru noi toți – știam anul trecut că Fernando Alonso a fost performant și ar fi foarte surprinzător ca brusc, în timpul iernii, să-și piardă magia”, a declarat Rossi pentru presă. „Așa că hai să fim realiști. Face parte din scenariile pe care trebuie să le explorăm”.

„Vreau să îl dezvolt pe Oscar Piastri. Nu vreau să îl las să stea pe bancă așteptând la nesfârșit. Trebuie să fie pregătit când va veni ziua, și va veni, pentru că este extrem de talentat”. Deși Rossi a refuzat să fie tras la sorți de izbândă cu privire la faptul că discută cu echipele rivale despre un acord de împrumut, el a lăsat să se înțeleagă puternic că o unitate externă se întărește ca opțiune.

De asemenea, el a adăugat că „nu este împotriva colaborării cu echipe” care nu folosesc unitatea de propulsie Renault – un lucru esențial, având în vedere că marca franceză nu are niciun client actual pentru motoare, ceea ce reprezintă calea standard pentru parteneriatele tehnice și cu piloți. „Dacă este o soluție care îmi permite să îl recuperez la un moment dat, s-ar putea să mă gândesc la asta, da”, a spus el, subliniind că orice acord ar trebui să îl țină pe australian în lesă scurtă. „Nu mă opun acestor soluții”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alpine, Piastri, Rossi

 

Dar Rossi a fost clar că viitorul final al lui Oscar Piastri este la Alpine F1. Compania franceză a revenit în Formula 1 în calitate de constructor în 2016 cu un plan de cinci ani pentru a reveni în competiția pentru campionat pentru prima dată de la dubla pilot-constructor din 2005-2006 cu Fernando Alonso, dar intervalul de timp a explodat până în 2024 după introducerea noilor reguli și a controalelor costurilor. Un acord de împrumut l-ar aduce probabil atunci pe australian înapoi la Enstone pentru anii pe care îi vizează în lupta pentru titlu, iar echipa crede că el o poate conduce spre gloria campionatului.

„Acesta este lucrul pe care l-am discutat cu el și cu managerul Mark Webber”, a spus el. „Mi-ar plăcea să îl am pe Oscar Piastri ca pilot pentru viitorul echipei Alpine F1. Pentru mine, scenariul ideal este ca el să câștige curse și campionate cu noi. Practic, asta este ceea ce încercăm să obținem”. Rossi nu a vrut să stabilească un termen pentru o eventuală înțelegere, dar directorul echipei, Otmar Szafnauer, a sugerat că deciziile vor fi luate probabil la începutul celei de-a doua jumătăți a anului. „Cred că presiunea și sezonul prostiilor vor fi asupra noastră în iulie”, a spus el.

Între timp, Rossi l-a supus pe Oscar Piastri unui amplu program de testare pentru a-l face „probabil cel mai bine pregătit pilot din toate timpurile”, după cum a spus coechipierul său cu normă întreagă, Esteban Ocon. De asemenea, el va fi integrat în echipa de curse la un nivel mai profund decât un pilot de rezervă obișnuit și va lua parte la sesiunile de antrenamente libere mai târziu în cursul anului.

Alpine, Piastri, Rossi

„Va fi un program amplu de testare”, a spus Rossi. „Vom obține mai mult de pe urma unui program extins pe pistă și în afara pistei, în simulator. De obicei, încercăm să amestecăm – nu avem aceiași piloți care fac toate zilele de test, aceiași piloți care fac toată munca la simulator, pentru că poate au puncte de vedere diferite în legătură cu asta și cu asta – dar simțim că Oscar poate aduce probabil mai mult decât piloții mai puțin experimentați pe simulator. În plus, îl includem un pic mai în profunzime decât alți piloți în sala de ședințe și în analiza datelor”.

„De asemenea, se uită la alte mașini, la liniile de conducere și oferă un potențial feedback cu privire la modul în care se comportă mașinile sau chiar piloții, la modul în care iau anumite viraje și alte lucruri de acest gen. Cu Oscar Piastri este probabil o contribuție mai bună, un feedback mai bun, pentru că este atât de bun. Ne putem baza pe asta. Nu este ca și cum cineva spune ceva și tu spui: ‘Da, așa este. Ce știu ei? Așa că primește o mulțime de informații, multă experiență, expertiză, practic preia o mulțime de informații”.

„Este mult mai intensă decât ar primi un program pentru începători și/sau un pilot de rezervă. Și, din nou, chiar și în comparație cu anul trecut, șoferul meu de rezervă nu a fost neapărat implicat în toate acele ședințe de informare, cu siguranță nu a făcut toate testele, în mod clar nu a mers atât de mult pe simulator, și asta este normal. Oscar le face pe toate. Este foarte demn de unul dintre primele 20 de locuri aici și cred că are potențialul de a fi un viitor campion mondial, sunt convins de asta. Așa că trebuie să fie aici pentru a se antrena cât mai mult între timp”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss