More

  Latest Posts

  Şeful Alfa Romeo – Zhou are tot ce-i trebuie pentru a avea succes în F1

  Şeful Alfa Romeo, Fred Vasseur, crede că Guanyu Zhou are „tot ce-i trebuie pentru a avea succes în Formula 1”, când va deveni primul pilot chinez care concurează cu normă întreagă în acest sport cu echipa elveţiană în 2022.

  Zhou luptă în prezent pentru titlul de F2 cu două runde rămase până la final – și sosește la Alfa Romeo după ce a testat extensiv cu Alpine/Renault în timpul său, ca parte a programului lor pentru juniori.

  „Va fi o provocare”, a spus Vasseur, şeful Alfa Romeo, pentru F1.com. „A începe în F1 nu este niciodată ușor. Avem un număr limitat de zile de testare. Dar este talentat, se descurcă bine în F2 și încă se luptă pentru titlu cu Oscar.

  „Cred că are tot ce-i trebuie pentru a avea succes în F1. Cu siguranță este o provocare – o provocare pentru toată lumea.”

  Vasseur a recunoscut că a fost o chemare dificilă pentru a-l înlocui pe Antonio Giovinazzi, dar în cele din urmă a avut sens din mai multe motive.

  Guanyu Zhou formula 2 planetf1

   

  „Începem o nouă călătorie în F1 cu noile reglementări în 2022 și am vrut să luăm decizia corectă pentru viitor”, a spus el.

  „A fost un proces pentru că Antonio a făcut o treabă bună la Alfa Romeo. Avem o relație bună cu el și nu a fost o decizie ușoară.

  „Zhou este un favorit în F2, a câștigat curse, a ocupat pole position-uri și, cu două curse rămase până la final, încă poate fi campion până la urmă.

  „De asemenea, pentru companie, pentru echipă și pentru F1, este o oportunitate uriașă de a avea un pilot chinez la bord. O văd ca pe o oportunitate pentru toată lumea.”

  Zhou se va alinia alături de de multiplul câștigător de curse Valtteri Bottas, continuând tendința lui Vasseur de a alerga tineri cu experiență, în urma parteneriatelor dintre Charles Leclerc/Marcus Ericsson și Kimi Raikkonen/Giovinazzi.

  „A începe un sezon cu doi începători este dificil cu doar șase zile de testare, mai ales dacă aveți o problemă de fiabilitate sau de vreme.

  „Cu un pilot experimentat de la Mercedes și Zhou de la F2, este un echilibru foarte bun.

  „Îi cunosc bine pe amândoi și sunt absolut convins că această combinație va funcționa bine.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss