Latest Posts

Sébastien Ogier țintește un hat-trick Toyota în Raliul Croației

Vizualizări: 17755

Francezul Sébastien Ogier încearcă să mențină fortăreața Toyota la prima etapă pe asfalt din sezonul 2023. În calitate de Campion Mondial de Raliuri FIA de opt ori, campion, Sébastien Ogier nu este străin de a porni de pe primul loc.

Și exact acolo se află înainte de Raliul Croației din această săptămână (20 – 23 aprilie), prima etapă de asfalt pur din acest an. Francezul Sébastien Ogier sosește în Croația cu un avans de trei puncte față de Thierry Neuville. Mașinile i20 N ale lui Neuville și ale coechipierului său de la Hyundai Motorsport, Esapekka Lappi, vor purta o livrea specială în memoria îndrăgitului coleg și membru al familiei WRC, Craig Breen, care și-a pierdut tragic viața săptămâna trecută.

Sebastien
Thierry Neuville (BEL) și Martijn Wydaeghe (BEL) de la echipa HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM se prezintă în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația, la Zagreb, Croația, 23 aprilie 2022 . Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Dar apărarea avantajului său de la începutul sezonului nu este obiectivul principal pentru Sébastien Ogier, care concurează doar cu jumătate de normă. În schimb, premiul suprem ar fi completarea unei triplete croate pentru echipa sa Toyota Gazoo Racing. Sébastien Ogier a obținut victoria la ediția inaugurală a Raliului Croației în 2021, dar a stat în afara evenimentului de anul trecut, care a fost câștigat de coechipierul său de la GR Yaris, Kalle Rovanperä.

„Chiar dacă mentalitatea este diferită fără un campionat complet, am în continuare același obiectiv de a performa la cel mai bun nivel și de a obține câteva victorii și puncte bune pentru echipă”, a declarat Sébastien Ogier.

Sebastien
Kalle Rovanperä (FIN) și Jonne Halttunen (FIN) de la echipa TOYOTA GAZOO RACING WRT se prezintă în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația, la Zagreb, Croația, 24 aprilie 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

„Croația este o țară dificilă, dar în ultima vreme am fost destul de puternic pe asfalt. A fost oarecum firesc pentru echipă și pentru mine să decidem să ne întoarcem în Croația”. Doar Sébastien Ogier și Kalle Rovanperä sunt nominalizați pentru a obține puncte pentru Toyota Gazoo Racing în această săptămână. Din respect pentru Hyundai Motorsport, care acum aliniază doar două mașini, marca japoneză l-a retras pe Elfyn Evans din lupta pentru campionatul constructorilor la acest raliu.

Galezul rămâne însă eligibil pentru a înscrie puncte în campionatul piloților, alături de Takamoto Katsuta, care conduce un al patrulea Yaris. Ott Tänak este liderul M-Sport Ford. Estonianul, care se află pe locul patru în clasament, este însoțit de Pierre-Louis Loubet, și va fi dornic să se revanșeze după ce a fost împiedicat de probleme mecanice la ultima cursă.

Sebastien
Pierre-Louis Loubet (FRA) și Vincent Landais (FRA) de la M-Sport Ford WRT fac spectacol în timpul Campionatului Mondial de Raliuri din Croația la Zagreb, Croația, 23 aprilie 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool

Raliul începe în capitala Zagreb joi seara, înaintea a trei zile de competiție pe un asfalt care variază de la neted la accidentat și care prezintă multe creste și sărituri dificile. Cele 20 de etape acoperă 301,26 km.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Red Bull Media House
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Red Bull Media House

Latest Posts

Don't Miss