Latest Posts

Sebastian Vettel crede că nu trebuia să fie penalizat pentru ignorarea steagurilor albastre

Vizualizări: 12962

Sebastian Vettel a contestat penalizarea cu steag albastru primită atunci când a fost depășit de Lewis Hamilton în Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, spunând că “nu pot să dispar”.

Sebastian Vettel se afla pe locul 14 când a intrat la boxe în turul 36, ieșind imediat în fața lui Hamilton, care tocmai îl depășise pe Sergio Perez pentru locul trei.

Pe pneurile sale hard proaspete, Vettel a trecut printr-o serie de avertismente de steag albastru în timp ce a rămas în fața celor doi rivali timp de câteva viraje. Perez a reușit să revină în spatele lui Hamilton și să încerce să recupereze locul înainte ca Vettel să îi lase în cele din urmă să treacă pe amândoi.

Comisarii FIA au avut o părere proastă și i-au acordat lui Vettel o penalizare de cinci secunde. În cele din urmă a terminat pe locul 14.

“Nici măcar o jumătate de tur și i-am lăsat să treacă”, a declarat el când a fost întrebat de Autosport despre această abatere. “Așa că, evident, nu pot să dispar. Am o opinie diferită, dar nu contează”.

Sebastian Vettel crede că nu trebuia să fie penalizat pentru ignorarea steagurilor albastre

Mike Krack, șeful echipei Aston Martin, i-a luat apărarea pilotului său, menționând că pe pneuri noi Vettel a avut un ritm bun.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Întotdeauna este dificil atunci când ai ieșit de la boxe cu pneuri noi și ești depășit de oameni care au pneuri mai vechi”, a declarat Krack.

 

“Nu a fost cu adevărat mai lent în acest moment. Dar cred că atunci când te uiți la el, a mers poate un pic prea mult în fața lui Lewis, iar tu nu poți conduce un tur în față. Așa că aceste lucruri se întâmplă uneori.

“Știam că vom ajunge în această situație, trebuia să îl oprim. El a fost conștient, dar cred că nu a văzut-o atât de rău, de asemenea, pentru că el avea ritmul, evident, și ne-a spus, de asemenea, că am ritmul necesar pentru a pleca. Dar dacă ai steagul, ai steagul.”

Cursa germanului fusese deja stricată de prima sa oprire la boxe, care l-a lăsat în urma mai multor rivali.

“Am oprit foarte devreme, încercând să subminăm majoritatea celor din zona mediană, ceea ce cred că a fost corect”, a declarat Vettel.

“Apoi am avut o oprire foarte lentă, pierzând vreo trei sau patru secunde, nu sunt sigur. Dar, evident, apoi am pierdut poziții în fața lui Pierre [Gasly], Alex [Albon], Mick [Schumacher], Zhou [Guanyu]. Și a fost foarte strâns cu Daniel [Ricciardo]. Așa că nu este chiar ideal. Și apoi asta a fost într-adevăr.”

Sebastian Vettel crede că nu trebuia să fie penalizat pentru ignorarea steagurilor albastre

În ceea ce privește lupta sa cu Schumacher, el a spus: “Nu am avut timp să mă gândesc la asta: “Evident că a căzut înapoi, pornind din puncte. Eu am câștigat, pornind mai mult sau mai puțin ultimul. Ne-am întâlnit la mijloc. A fost distractiv, dar nu a fost nimic de luat de aici”.

 

Lance Stroll a obținut un punct pentru clasarea pe locul 10, deși echipa spera ca Lance să ajungă și în fața Alpine-ului lui Esteban Ocon.

“Nu am fost niciodată cu adevărat îngrijorați să ieșim din top 10”, a declarat Krack. “Dar am fost pe locul opt la un moment dat. Și în acea perioadă, ne-am gândit că ne putem lupta cu Alpine, cel puțin unul.

“Dar apoi a venit SC-ul într-un moment nepotrivit, pentru că am crezut că nu vor mai opri. Iar noi l-am oprit pe Lance. Și am făcut pași uriași pentru a-l prinde pe Esteban. Eram destul de încrezători că putem cel puțin să-l ținem pe unul dintre ei, sau să-l recuperăm pe unul dintre ei.

Sebastian Vettel crede că nu trebuia să fie penalizat pentru ignorarea steagurilor albastre

“Dar apoi SC-ul a venit într-adevăr în acest moment în care practic jucam la recuperare, era mai mult de o secundă până la o secundă și jumătate pe tur față de Ocon. Dar apoi, din nou, mașina de siguranță. Așa că el a avut practic o oprire liberă, iar apoi pozițiile au fost înghețate.”

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss