Latest Posts

Sebastian Vettel conduce mașina Porsche pentru Le Mans

Vizualizări: 62327

Sebastian Vettel conduce mașina Porsche pentru Le Mans: Cum a decurs testul de la Aragon? Sebastian Vettel revine asupra testului său cu Porsche. Cât de realist este un start la cele 24 de ore de la Le Mans? Exclusiv: O portiță interesantă ar putea să se deschidă…

Marți, săptămâna aceasta, Sebastian Vettel s-a familiarizat pentru prima dată pe larg cu mașina Porsche 963, cu care constructorul de mașini sport concurează în Campionatul Mondial de Anduranță WEC, inclusiv în cele 24 de ore de la Le Mans, precum și în campionatul american de mașini sport IMSA. Cvadruplul campion mondial de Formula 1 a parcurs 118 tururi în timpul unei curse de anduranță de 36 de ore pe circuitul Motorland Aragon din Spania, ceea ce echivalează cu aproximativ trei ore de condus.

Sebastian Vettel a avut o companie bună la testul privat, care se desfășoară până miercuri și care este efectuat de echipa de uzină Penske a Porsche în pregătirea pentru cele 24 de ore de la Le Mans: piloții Porsche din WEC – echipajele Andre Lotterer/Kevin Estre/Laurens Vanthoor și Matt Campbell/Michael Christensen/Fred Makowiecki – precum și campionul în exercițiu al DTM, Thomas Preining, căruia i s-a oferit o nouă oportunitate de testare în mașina Porsche LMDh, au fost și sunt, de asemenea, în acțiune.

Vettel

Sebastian Vettel renunță la un tur de noapte cu Porsche
Sebastian Vettel s-a aflat luni la volanul prototipului Porsche de 680 CP pentru o scurtă rulare în Aragon, înainte de începerea testelor adevărate, marți dimineață. Pilotul în vârstă de 36 de ani a ales să nu facă un rulaj pe timp de noapte, în condiții de întuneric: din cauza unei întâlniri de PR la Berlin miercuri, care era deja programată de ceva timp, el a părăsit circuitul spaniol abia marți, potrivit informațiilor.

„Bineînțeles, sunt atent și la alte discipline din motorsport și cunosc mulți piloți care sunt activi în WEC și Le Mans. La un moment dat, curiozitatea mea a fost atât de mare încât mi-a venit ideea de a încerca și eu. Porsche mi-a oferit oportunitatea de a testa un hypercar actual cu modelul 963”, spune Sebastian Vettel. „După reglarea scaunului, sesiunea de simulator și rulajul de la Weissach, aveam deja un sentiment bun”.

Sebastian Vettel continuă: „Să conduc Porsche 963 pe circuitul de aici, din Aragon, a fost cu siguranță distractiv. A trebuit mai întâi să mă obișnuiesc cu totul și să-mi găsesc ritmul. Experiența de condus este diferită din simplul motiv că ai un acoperiș deasupra capului, la fel ca și faptul că trebuie să te confrunți cu o greutate mai mare și cu pneurile. Piloții de la Porsche Works au fost de mare ajutor și mi-au explicat ce este special și cu ce trebuie să mă obișnuiesc. Asta a făcut ca totul să fie mai ușor pentru mine”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Vettel

Testul de la Aragon: Sebastian Vettel se întâlnește cu Mick Schumacher
„Aragon este unul dintre puținele circuite din Europa unde putem conduce non-stop în pregătirea pentru Le Mans. În același timp, atingem viteze de peste 300 km/h pe linia dreaptă din spate, similare cu cele de pe Circuit des 24 Heures”, a explicat Jonathan Diuguid, Senior Director Porsche Penske Motorsport.

„Faptul că Sebastian Vettel a testat aici pentru noi este o oportunitate unică pentru echipă. În calitate de cvadruplu campion mondial de Formula 1, el are o experiență imensă cu sistemele hibride și cu mașinile de curse de înaltă performanță. Perspectiva sa proaspătă și unică asupra stadiului în care ne aflăm cu Porsche 963 și feedback-ul său cu privire la sistemele noastre este extrem de valoroasă. Suntem încântați să îl avem alături de noi astăzi. A coborât din mașină cu o față radiantă, ceea ce este un semn bun”.

Vettel

Pe lângă Porsche, rivalul din WEC, Alpine, a fost de asemenea în acțiune la Aragon. De luni până miercuri, echipa franceză va efectua, de asemenea, un test de anduranță cu un Alpine A424 în vederea celorlalte curse WEC. La volan se va afla, printre alții, și Mick Schumacher, colegul lui Vettel, după cum a confirmat Alpine. Fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, debutează anul acesta în Campionatul Mondial de Anduranță și va participa pentru prima dată la Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Nu se știe deocamdată dacă va exista o reîntâlnire între Sebastian Vettel și Mick Schumacher la cea mai faimoasă cursă din lume (15-16 iunie 2024). Mai mulți cunoscători din WEC își pot imagina foarte bine că Vettel ar putea concura în clasica cursă pentru echipa de uzină Penske a Porsche încă din 2024. După testul de la Aragon, inițial nu a existat niciun cuvânt oficial din partea lui Vettel sau a Porsche cu privire la această posibilitate.

Vettel

Sebastian Vettel la 24h Le Mans? Ar mai fi loc la Porsche
În cel de-al treilea Penske-Porsche 963 cu numărul de start #4, care concurează de fapt în IMSA și care, ca și în anul precedent, a primit o înscriere pentru Le Mans, mai sunt încă două locuri disponibile în afară de pilotul de uzină Mathieu Jaminet. Este posibil ca Vettel să aibă ocazia de a se familiariza cu mașina și cu procedurile necunoscute pe circuitul de anduranță în timpul unor teste suplimentare.

Ceea ce nu ar fi posibil între timp este ca Vettel să concureze cu un Porsche Penske înainte de cele 24 de ore de la Le Mans. WEC mai are încă două curse înainte de clasică: una la Imola (21 aprilie) și alta la Spa-Francorchamps, pe 11 mai. Ambele curse se suprapun cu cursele IMSA de la Long Beach și, respectiv, Laguna Seca. Acest lucru înseamnă că echipa Penske nu va avea posibilitatea de a transporta una dintre cele două mașini IMSA din SUA la cursele europene pentru a alinia o a treia mașină pentru Vettel.

Vettel

De altfel, un anume Nico Hülkenberg a avut parte de o “cursă de testare” în 2015: actualul pilot Haas a avut ocazia să conducă un Porsche 919 Hybrid suplimentar la Spa pentru a se pregăti pentru debutul său la Le Mans. Victoria ulterioară de la Le Mans obținută de Hülkenberg și de coechipierii săi Earl Bamber și Nick Tandy a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume.

Portiță la Spa pentru Sebastian Vettel? JOTA-Porsche are nevoie de un pilot de înlocuire
Dacă Sebastian Vettel și Porsche urmăresc într-adevăr obiectivul de a concura împreună la Le Mans în acest an, ar putea exista o altă oportunitate pentru o “cursă de testare” pentru a se familiariza cu traficul (hypercaruri și mașini GT3) în condiții reale: Echipa de clienți Porsche JOTA rulează două prototipuri 963 în WEC – și trebuie să găsească o alternativă pentru cursa de la Spa-Francorchamps, deoarece Norman Nato cu Porsche #12 este anulat din cauza unei coincidențe de date cu Formula E (Berlin), potrivit informațiilor MSM.

Ne amintim: În iarnă au apărut zvonuri că Sebastian Vettel ar putea concura în WEC pentru JOTA-Porsche. Au avut loc discuții, dar un test pentru echipa britanică de top condusă de fostul șef al departamentului de motorsport Audi și actualul director de echipă Dieter Gass nu s-a concretizat. Un fost campion mondial de Formula 1 conduce deja pentru JOTA: Jenson Button împarte Porsche-ul #38 cu compatriotul său britanic Phil Hanson și cu danezul Oliver Rasmussen.

Vettel

Sebastian Vettel s-a pregătit meticulos pentru ieșirea sa la bordul Porsche 963. Pe 14 martie, cel care a câștigat de 53 de ori cursele de Formula 1 a făcut o vizită la echipa de intrare în WEC la sediul Porsche Penske Motorsport din Mannheim. O zi mai târziu, nativul din Heppenheim a efectuat o sesiune extinsă de simulator la Centrul Porsche Motorsport din Flacht și s-a familiarizat cu caracteristicile speciale și comenzile complexe. Aceasta a fost urmată, la 21 martie, de primii kilometri de familiarizare pe pista de testare internă de la Centrul de Dezvoltare din Weissach.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss