Latest Posts

Se retrage Audi din Formula 1? Sauber rămâne însă încrezător

Vizualizări: 89290

Intrarea Audi în Formula 1 este incertă. Reprezentantul Sauber, Alunni Bravi, rămâne totuși încrezător. Intrarea nu este un efort individual, Audi rămâne foarte dedicată.

Intrarea Audi în Formula 1 în 2026 este încă neclară. Primele zvonuri privind retragere au apărut la sfârșitul lunii iunie 2023, când Consiliul de supraveghere Audi l-a suspendat pe fostul președinte al Consiliului de Administrație, Markus Duessmann, considerat unul dintre promotorii angajamentului în Formula 1. Înscrierea urmează acum să fie analizată din nou, în special din punct de vedere financiar.

Bravi calmează: Intrarea în Formula 1 nu este un efort individual

Audi deține deja 25 la sută din Sauber Group de ceva mai puțin de un an. Echipa, care a concurat în cooperare cu Alfa Romeo în sezonul trecut, urmează să devină echipa de uzină Audi peste doi ani – cel puțin acesta este planul. Actualul reprezentant al echipei, Alessandro Alunni Bravi, a rămas încrezător atunci când a fost întrebat despre viitorul incert al echipei Sauber. La urma urmei, intrarea Audi în Formula 1 nu a fost un efort individual al lui Duesmann.

Audi Formula 1

“Angajamentul Audi a fost foarte puternic încă de la început”, a asigurat italianul. “Proiectul a fost aprobat de Consiliul de Administrație Audi, confirmat de Consiliul de Supraveghere Audi și apoi confirmat de Consiliul de Supraveghere VW. Prin urmare, este un angajament la toate nivelurile Grupului Audi/VW”.

Bravi a adăugat: “Schimbarea directorului general nu schimbă această abordare, deoarece nu a fost o decizie a unei singure persoane sau a Consiliului de Administrație, ci o decizie a Grupului.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Potrivit absolventului de drept, angajamentul Audi rămâne ridicat, în ciuda stării de incertitudine în care se află în prezent producătorul auto din Ingolstadt. “Am fost la Ingolstadt între Abu Dhabi și Las Vegas. Am văzut oameni care sunt pe deplin implicați și care muncesc foarte mult. Știm că provocarea este mare, dar ei sunt pe deplin angajați”, a asigurat Bravi.

Audi Formula 1

Alfa Romeo părăsește F1: Cum se va numi Sauber până în 2026?

După finalul sezonului de la Abu Dhabi, Alfa Romeo și echipa de Formula 1 Sauber și-au luat adio după patru ani de colaborare. Începând cu 2019, echipa din Hinwil a avut un așa-numit “parteneriat comercial” cu marca auto italiană, adică o cooperare pur de marketing care s-a reflectat în principal în numele echipei. Sauber este în prezent fără un nume de echipă pentru următorii doi ani. Așadar, ar putea Audi să ocupe locul vacant și să acționeze cel puțin ca partener de naming al Sauber încă din 2024?

“Nu, Audi se va alătura în 2026”, clarifică Alunni Bravi. “Din punct de vedere comercial, este important să avem un big bang în 2026, pentru a nu dilua implicarea Audi în echipă. Vom continua ca Sauber, bazându-ne pe moștenirea grupului”.

Cu toate acestea, reprezentantul echipei nu a dorit să dezvăluie care va fi numele echipei Sauber până la preluarea Audi. “FIA va publica lista de înscrieri în jurul datei de 10 decembrie, iar noi vom comunica care va fi numele și care vor fi partenerii de titlu doar atunci, nu înainte”, a declarat Bravi, care nu a dorit să știe nimic despre 2024 și 2025 ca ani de tranziție până la preluarea Audi. “Acești doi ani fac parte dintr-un proiect pe termen lung care trebuie să ducă echipa la următorul nivel”.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss