More

  Latest Posts

  Scuderia Ferrari este îngrijorată de plafonarea costurilor în războiul de dezvoltare.

  Scuderia Ferrari a îndemnat FIA să se asigure că plafonul bugetar al Formulei 1 este controlat în mod corespunzător în acest an, pentru a împiedica echipele să găsească modalități de a ocoli sistemul pentru upgrade-uri care să schimbe jocul.

  În condițiile în care echipele sunt pregătite pentru un război major de dezvoltare, în încercarea de a-și îmbunătăți noile contracandidate din 2022, acestea trebuie să își evalueze cu atenție cheltuielile pentru a nu depăși limita de 140 de milioane de dolari pentru acest sezon.

  Cu toate acestea, având în vedere că unele echipe se confruntă cu realitatea că limita înseamnă că nu vor putea aduce toate îmbunătățirile pe care le-ar putea aduce, există îngrijorări că unele echipe ar putea încerca să găsească modalități de a exploata reglementările financiare pentru a ajuta la finanțarea mai multor lucrări de dezvoltare.

  Scuderia, Ferrari

  Directorul echipei Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, spune că Formula 1 trebuie să garanteze că nimeni nu poate depăși limitele de buget, deoarece acest lucru s-ar putea dovedi decisiv în lupta pentru titlul mondial. „Plafonul bugetar va influența ritmul de dezvoltare”, a declarat el după ce l-a văzut pe Charles Leclerc menținându-și avansul în clasamentul piloților după Marele Premiu al Arabiei Saudite.

  „Cred că este un element cheie și preocuparea mea este că trebuie să ne asigurăm că avem o poliție corectă în acest sens, deoarece poate fi, permiteți-mi să spun, un schimbător de joc în lupta pentru evoluții”.

  Vorbind înainte de weekend, directorul echipei Red Bull Racing, Christian Horner, a declarat că echipele vor trebui să fie mult mai strategice în ceea ce privește planurile de modernizare. „Cred că aproape toate echipele sunt destul de aproape de limită în acest an”, a spus el. „Este foarte agresiv, așa că trebuie să fii foarte strategic în modul în care îți aplici fondurile pentru dezvoltări”.

  Scuderia, Ferrari

  „Cred că, mai degrabă decât să rulezi cât mai repede și să obții cât mai multă performanță de la mașină, trebuie să fii mult mai selectiv în ceea ce alegi, în funcție de costul său. Astfel, aceasta conduce la eficiență”.

  Comentariile lui Mattia Binotto vin ca urmare a unor remarci similare din partea directorului general al F1, Stefano Domenicali, care spune că există două îngrijorări pe care le are în legătură cu implementarea plafonului bugetar în 2022. „Prima este cea a controlului, pentru că dacă cei care trebuie să reglementeze ratează ceva, întregul sistem se prăbușește”, a spus el.

  „Astăzi, nu este suficient să verifici doar partea tehnică, ci este nevoie și de un control financiar strict, iar din acest motiv FIA se echipează pentru a fi și mai robustă în rolul său de garant. Al doilea punct se referă la unele variabile care au fost greu de prevăzut la momentul lansării regulamentelor financiare”.

  Scuderia, Ferrari

  „Inflația se îndreaptă într-o direcție imprevizibilă, iar costurile de transport au crescut și ele în ultimele săptămâni într-un mod greu de prevăzut. Vor exista discuții pentru a găsi soluțiile potrivite, dar păstrând întotdeauna în centru principiul că trebuie să garantăm tuturor aceleași posibilități”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss