Latest Posts

“Se comportă copilărește” – schimb de replici între Redding și Bautista

Vizualizări: 9726

Probleme în paddock-ul Campionatului Mondial de Superbike: Campionul Mondial Alvaro Bautista și Scott Redding, au un nou schimb de replici

Scott Redding și Alvaro Bautista nu sunt în relații bune unul cu celălalt. În trecut, cei doi piloți de excepție au avut deja un schimb verbal ciudat. Următorul capitol al duelului Redding vs. Bautista a fost deschis în timpul recentului weekend WSBK de la Misano.

În cadrul rundei sale media, campionul mondial Alvaro Bautista a vorbit deschis despre ceea ce crede despre situația de la BMW și nu l-a pus într-o lumină bună pe Scott Redding. Redding încearcă să ducă BMW spre succes din 2022. Dar până acum, fostul pilot Ducati a avut mai multe coborâri decât urcușuri, în timp ce Toprak Razgatlioglu s-a armonizat imediat cu BMW, a câștigat deja șase curse și este în prezent lider în campionat.

Scott Redding

“Mă așteptam ca Toprak să fie rapid cu BMW-ul”, notează Bautista, adăugând: “Când am rulat în spatele BMW-urilor în anii anteriori, mi-am dat seama că motocicleta nu avea probleme fundamentale. Arăta ca o motocicletă bună din exterior”.

“Pentru mine, motocicleta nu a fost problema. Piloții au fost problema”, precizează Bautista și îl cataloghează pe Razgatlioglu drept un pilot de top, în timp ce pe ceilalți piloți BMW îi consideră mediocri: “Nivelul celorlalți piloți nu este suficient pentru a fi foarte rapizi”.

Cu toate acestea, el îl apără pe Michael van der Mark. “A avut o mulțime de accidentări într-un timp scurt. Are un potențial bun, dar nu l-a putut arăta din cauza accidentărilor”, spune Bautista.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Dar el nu are un cuvânt bun de spus despre Redding, chiar dacă britanicul a sărbătorit deja douăsprezece victorii în cariera sa în WSBK. “Scott a venit la Ducati atunci când erau în avantaj. Dar în al doilea sezon cu Ducati, el deja se lupta mai mult. Există o diferență între a pilota o motocicletă foarte bună și a pilota o motocicletă la care trebuie să lucrezi”, a declarat Bautista, luându-se la harță cu Redding.

Scott Redding

“Dacă îl compari pe Redding cu Toprak, atunci devine rapid clar că Toprak este de departe cel mai bun rider”, își împărtășește Bautista opinia clară și continuă: “Afectează toate domeniile, nu doar pilotajul propriu-zis. De asemenea, este vorba despre modul în care lucrezi și despre ceea ce spui în afara pistei.

“Toprak este mai concentrat ca pilot. Asta este important. Atitudinea este importantă. Redding este uneori puternic, dar alteori nu”, compară campionul mondial de Superbike din ultimii doi ani și este confirmat de coechipierul său de la Ducati, Nicolo Bulega, care își exprimă punctul de vedere ceva mai diplomat.

“Toprak face diferența pe BMW”, explică Bulega, începător în WSBK. “Ceilalți piloți BMW nu sunt la fel de puternici ca Toprak. Ei nu sunt aproape de Toprak. De aceea se poate vedea o diferență atât de mare.”

Scott Redding

Comentariile lui Alvaro Bautista îl lasă rece pe Scott Redding

L-am întrebat pe Redding despre comentariile lui Bautista. Redding a auzit ce a spus Bautista prin intermediul presei. “Da, mi-a fost semnalat de unii oameni. Nu știu care este problema lui”, reflectează Redding

“El a fost foarte des un rider de mijloc în cariera sa. Nu știu, evident că nu mă place din cauza acestei dezbateri despre greutate. Dar nu-mi pasă de asta”, remarcă Redding, adăugând: “Se comportă ca un copil”.

Redding s-a ciocnit în repetate rânduri cu Bautista în ultimii ani. “Nu trebuie să-mi placă fiecare pilot împotriva căruia pilotez”, clarifică Redding și își amintește de perioada în care Bautista pilota doar la mijlocul Campionatului Mondial de Superbike cu Honda: “Nu a spus lucruri de genul ăsta când s-a întors situația și pilota cu Honda și se lupta”.

După un sezon de început ciudat în WSBK cu Ducati și multe victorii la începutul sezonului, Bautista a trecut surprinzător la Honda la sfârșitul anului 2019. “El a avut cea mai bună motocicletă și a schimbat. Acum că situația este din nou diferită, el încearcă să se ia de alții. Este un pic copilăresc și imatur pentru un tată și un om matur să facă astfel de comentarii”, spune Redding.

Redding ar prefera ca Bautista să își prezinte părerea într-un schimb direct. “El nu vorbește despre mine decât în presă, pentru că știe că mă lupt să obțin rezultate bune în acest moment”, spune britanicul, enervat de comportamentul predecesorului și succesorului său la Ducati.

Scott Redding

Contraatac din partea lui Scott Redding: “Care este scuza lui?”

Când Redding s-a alăturat echipei Ducati în sezonul WSBK 2020, el a considerat că Panigale V4R era o motocicletă bună, dar nu încă deosebit de bine echilibrată. Ce are de spus britanicul despre teoria conform căreia Ducati era cea mai bună motocicletă din Campionatul Mondial de Superbike la acel moment?

“Aș spune că a fost o motocicletă bună, dar am fost și unul dintre cei mai grei piloți din pluton. Nici măcar nu a reușit să rămână pe bicicletă cu un an înainte. Care este scuza lui? Era atât de rapid atunci încât ar fi putut pilota cu două degete în nas”, îl atacă Redding pe Bautista.

În sezonul 2020, Redding a fost cel mai mare adversar al campionului mondial al seriei, Jonathan Rea, și a menținut campionatul deschis până la finalul sezonului de la Estoril. “Aș spune că am făcut o treabă bună. Am petrecut doi ani luptând pentru titlu împotriva unora dintre cei mai buni piloți din Campionatul Mondial de Superbike. El era la mijlocul clasamentului în acel moment”, se compară Redding.

Scott Redding

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss