More

  Latest Posts

  Scherer se alătură echipei United Autosports WEC pentru 2021

  Fabio Scherer va face trecerea de la DTM pentru a se alătura echipei United Autosports LMP2, pentru sezonul 2021 FIA World Endurance Championship. Pilotul elvețian li se va alătura lui Phil Hanson și Filipe Albuquerque la volanul unuia dintre Oreca 07 ale lui United.

  El îl înlocuiește pe Paul di Resta în distribuția echipei, cu promovarea lui Hanson la o cotă gold pentru 2021, ceea ce face imposibilă continuarea grupării 2019/20 a lui United, deoarece regulile dictează că fiecare grupă trebuie să aibă cel puțin un cotat bronz sau un pilot silver.

  Cu toate acestea, șeful echipei, Richard Dean, a declarat anterior că di Resta ar putea continua ca parte a unei a doua intrări, care încă nu a fost confirmată.

  Scherer, în vârstă de 21 de ani, a concurat pentru echipa WRT Audi în DTM în acest an, terminând pe locul 16 în clasament, cu o pereche de locuri cinci, drept cele mai bune rezultate ale sale. A urmat un sezon în seria FIA Formula 3 cu echipa Charouz, în care s-a clasat pe locul 17.

  „Sunt foarte fericit că fac parte din echipa United Autosports pentru 2021″, a spus Scherer. „A face echipă cu campionii actuali și câștigătorii Le Mans, Phil Hanson și Filipe Albuquerque , este o oportunitate extraordinară și un alt pas important în cariera mea. Campionatul Mondial de Anduranță este unul dintre cele mai cunoscute și competitive campionate care există. Le Mans 24h va fi punctul culminant al carierei mele de curse de până acum. A putea concura pe astfel de piste de curse emblematice lângă Le Mans, cum ar fi Sebring, Spa, Fuji, Monza și Bahrain este o șansă excelentă de a dovedi ce pot în cursele de anduranță. Număr deja zilele până la deschiderea sezonului în martie. ”

  Dean a spus despre Scherer: „Experiența lui F3 și DTM îl va ajuta să se adapteze la mașinile sport și, deși va fi prima dată când participă la WEC, sunt sigur că se va instala în echipă și va prinde rapid ritmul, pentru a ne ajuta să apărăm titlul FIA WEC LMP2. ”

  Albuquerque își va asuma angajamentele WEC cu United cu un nou rol cu echipa Wayne Taylor Racing Acura în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar.

  Știrile de joi cum că IMSA și-a decalat runda Long Beach până în septembrie, a creat o ciocnire cu runda WEC de la Fuji, pe care Albuquerque este, prin urmare, probabil să o rateze.

   

  Sursa: World Endurance Championship

  Photocredit: World Endurance Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss