Latest Posts

SCG, primii care se aruncă în vâltoarea hypercar

Vizualizări: 14156

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) este oficial primul constructor care își anunță implicarea în WEC începând cu sezonul 2020 și noul regulament tehnic “hypercar”. La nivel de speculații, încă din vară se vorbea de un posibil program al acestora iar acum James Glickenhaus a oficializat acest lucru și faptul că implicarea lor va fi cu două modele SCG 007.

Mașinile urmează să fie construite la atelierul din Torino și cel mai probabil se vor baza pe motorizare GM. Iar dacă tot suntem la capitolul motor, sunt șanse mari să se opteze pentru o variantă deja existentă întrucât regulamentul tehnic permite atât motoare omologate cât și unele noi dezvoltate. Mai mult, unele voci relatează că acel etalon de performanță care va fi impus nu este unul foarte ridicat iar un motor deja rulat și fiabilizat poate fi luat în considerare ca primă variantă.

Cei de la SCG sunt la curent cu toate informațiile existente până în momentul de față și se pare că performanțele noilor mașini nu vor fi exagerat de ridicate în comparație de exemplu cu modelul lor 003 pe care probabil l-ați vazut ocazional rulând pe Nurburgring. Partera electrică rămâne poate cea mai mare necunoscută pentru ei, deocamdată se așteaptă dezvoltarea unor sisteme hibride de către marii constructori și punerea lor la dispoziția eventualilor clienți așa cum o cere noul set de reguli. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în timp și cine se va mai încumeta la programul hyper.

Sursa: Motorauthority
Photocredit: Motorauthority
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorauthority

Latest Posts

Don't Miss