Latest Posts

Sauber își extinde partneriatul cu Ferrari până în 2025

Vizualizări: 24870

Proprietarul echipei Alfa Romeo F1, Sauber, își va extinde parteneriatul cu Ferrari, până în 2025, desființând zvonurile care spuneau că vor căuta sprijinul Renault, relatează Autosport.com. Sauber este client Ferrari din 2010 și a devenit și mai apropiată de formația de la Maranello, când a adoptat numele brandului-soră, Alfa Romeo.

Contractul actual dintre Sauber și Ferrari expiră la finalul acestui an, iar asta a devenit subiect de discuție pentru gurile rele care spuneau că brand-ul ar putea căuta ajutorul celor de la Renault. Autosport are însă surse, care sunt sigure că Ferrari și Sauber au încheiat un nou contract care va fi valabil până la finalul anului 2025.

Renault a pierdut și ultima sa echipă client, după ce McLaren a decis să accepte sprijinul Mercedes. Deși Frederic Vasseur, directorul echipei Alfa Romeo, a păstrat o relație bună cu Renault (Alpine), acționarii de la Sauber preferă să continue parteneriatul stabil cu Ferrari. Extensia contractului va păstra intactă puterea politică pe care Scuderia de la Maranello o are în Formula 1.

Nu se știe încă dacă echipa va păstra numele Alfa Romeo și din 2022, deoarece se realizează o fuziune între compania mamă Fiat Chrysler și Peugeot Group. Acestea vor purta numele Stellantis. Fred Vasseur a declarat la finalul sezonului trecut că extensia parteneriatului dintre Alfa Romeo și Sauber este crucială.

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Racing_C39
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss