GP24 Media

LATEST POSTS

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

Vizualizări: 10478

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor fi sceptici față de poziția actuală a Mercedes-ului, este că au văzut că echipa este capabilă să depășească un deficit pentru a câștiga titlul înainte, chiar și în epoca turbo-hibridă V6.

Dar acest lucru este diferit de orice provocare cu care s-a confruntat Mercedes înainte. În consecință, șansa Red Bull de a valorifica avantajul actual al campionatului și, în cele din urmă, de a răsturna Mercedes este unică.

Mercedes și Lewis Hamilton au mers mai departe în sezon, cu un deficit mai mare de campionat decât cele opt curse pe care F1 le-a avut până acum în 2021. Când se luptau împotriva Ferrari și Sebastian Vettel în 2017 și 2018, Hamilton era al doilea cel mai bun până în pauza de vară sau o cursă înaintea ei.

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

Red Bull conduce Mercedes cu 40 de puncte în campionatul constructorilor. Marja lui Max Verstappen este de doar 18 puncte. Cu încă 15 mari premii în joc, Mercedes și Hamilton au suficient timp să răspundă.

Dar asta nu înseamnă neapărat că oportunitatea este aceeași. Aceasta este o situație foarte diferită de până acum.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În 2017 și 2018, Mercedes nu funcționa într-un mediu cu costuri limită, cu cele mai stricte limitări ale tunelului eolian și CFD, în timp ce se pregătea să dezvolte reguli noi pentru mașini în anul următor.

Și pe baza Marelui Premiu Stirian de duminică, s-a produs și o schimbare semnificativă în peisajul luptei pentru titlul din 2021. Deci, Mercedes este în urmă la puncte, în urmă la performanță și nu are libertatea pe care a avut-o în trecut de a răspunde.

„Este mult, mult diferit”, spune Hamilton. „Pe vremea aceea aveam upgrade-uri, aveam oamenii minunați pe care îi aveam în spate, găsind în mod constant îmbunătățiri.

„Evident, acum este mai plat și este diferit. A fost o mare bătălie pe atunci, am încercat să dau tot ce am putut.

“Cea mai mare parte a acestui sezon a fost o bătălie foarte bună între noi doi cu performanța foarte, foarte apropiată a mașinilor, dar, evident, este doar schimbată”.

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

Red Bull a câștigat ultimele patru curse și asta înseamnă că Mercedes se află în cea mai lungă serie fără victorie din era turbo-hibridă V6.

Spre deosebire de alte lupte recente, cele două echipe implicate adoptă abordări diferite față de 2021. Mercedes spune că a oprit robinetele – toate lucrările de dezvoltare sunt acum în 2022. Și când ați văzut ultima oară un upgrade pe W12? Între timp, Red Bull miroase a sânge. Știe oportunitatea pe care o are și merge pentru ea.

„Ne îmbunătățim mașina aproape la fiecare cursă, ceea ce cred că este foarte important – pentru că avem o bună ocazie de a avea un sezon bun”, spune Verstappen.

„Sunt încrezător cu oamenii pe care îi avem în echipă pun accentul şi pe anul viitor 100%.

„Până acum nu văd acest compromis – dar, desigur, timpul ne va spune anul viitor dacă este așa! Sunt pe deplin de acord cu abordarea pe care o avem pentru acest sezon.”

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

Este interesant faptul că Mercedes consideră că o strategie de dezvoltare precum cea a lui Red Bull nu este posibilă fără a compromite 2022, în timp ce Red Bull consideră că se creează doar mai multă muncă – dar lucrare pe care este posibil să o realizeze în limitele regulilor.

Există o cantitate finită de resurse financiare care pot fi implementate, un număr finit de teste în tunele eoliene care se execută și un număr finit de articole CFD pe produs. A fi dispus să faci mai multă muncă nu contează dacă nu mai rămân bani de cheltuit sau nu mai ai timp de testare aerodinamică.

Dar punctele de vedere diferite sunt în centrul direcției pe care pare să o ia această bătălie de campionat.

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

„Nu voi pune la îndoială logica echipei și cum au reușit procesul lor”, spune Hamilton.

„Ne-ar plăcea o actualizare, dar nu cred că este în curs de desfășurare în acest moment. Ne ocupăm de câteva domenii. A fost aproape la începutul sezonului și dacă Red Bull și noi am avut aceeași performanță [acum] ca în primele patru curse, atunci poate ar fi puțin mai interesant.

„Dar au făcut un pas decent înainte. Vom lucra cât de mult putem pentru a manevra în jurul său, dar în ceea ce privește performanța de bază, asta avem. ”

Pe tendința actuală, există o șansă reală care nu va fi suficientă până la sfârșitul sezonului pentru a câștiga.

Mai ales că, fără nicio dezvoltare, Mercedes se va limita la extragerea a ceea ce poate din pachetul existent.

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

 

Există încă o oportunitate de a face W12 mai rapid în aceste limite, dar poate avea pur și simplu un plafon mai mic decât RB16B, care pare deja un pic mai rapid și va avea probabil câteva alte părți adăugate între el și la Abu Dhabi.

Mai ales că Red Bull nu cedează și, potrivit lui Verstappen, se poate îmbunătăți.

„Avem un pachet foarte bun, dar vreau să-l revăd în fiecare weekend, pentru că fiecare piesă este diferită”, spune Verstappen.

“Este totuși vorba de găsirea unei configurații perfecte pe mașină, deoarece poate fi destul de sensibilă în anumite zone, pentru a o face să funcționeze și nu este niciodată suficient de bună, așa că vreau mereu să încerc să îmbunătățesc în fiecare weekend.

„Chiar și un weekend ca acesta, desigur, arată uimitor, am câștigat cu o marjă mare, dar nu este niciodată suficient de bun.

„Încercăm doar să căutăm detalii despre ceea ce putem face mai bine și când mergem din nou pe alte piste, nu mă aștept să fie așa cum a fost în GP-ul din Stiria.

„Trebuie să continuăm să fim foarte concentrați asupra a ceea ce trebuie să facem. Până acum, desigur, sunt foarte mulțumit de modul în care a mers. Dar, așa cum am spus, nu este niciodată suficient de bun ”.

Există o diferență între faptul că Red Bull nu vrea să creadă că situația sa este „suficient de bună” și Mercedes suspectează că mașina sa ar putea să nu fie suficient de bună, totuși.

În trecut, a avut toate oportunitățile de a-și reveni, iar Hamilton a condus acuzația.

Asta se poate întâmpla din nou. GP-ul din Stiria s-ar putea dovedi a fi unic. Performanța Red Bull ar putea să nu fie la fel de evidentă în afara Red Bull Ring. Mercedes ar putea lărgi gama de lucru a mașinii sale și ar deveni o amenințare mai largă.

Oricare dintre acești factori ar putea fi suficient pentru a însemna că majoritatea celorlalte curse din acest an sunt la fel de apropiate ca primele șapte mari premii din 2021. Dacă sunt, va fi suficient de aproape ca Hamilton să facă diferența.

Nu a fost cazul în Austria weekendul trecut. Întrebarea este dacă aceasta este excepția sau noua regulă. Răspunsul va determina cât de mult poate spune Hamilton cu privire la rezultat – și el știe.

Şansa Red Bull de a bate Mercedes în 2021 este unică

„Nu accept nimic”, spune el. „Avem încă multe curse înaintea noastră și trebuie să continuăm să împingem. Suntem campioni mondiali și ne putem îmbunătăți dacă ne gândim la asta.

„[Dar] dacă nu vom dezvolta și îmbunătăți mașina noastră pentru restul anului, acesta este rezultatul pe care îl veți vedea, deoarece au obținut cu adevărat performanțe în aceste ultime curse.”

Mercedes cântărește cum să abordeze o dilemă cu care nu s-a mai confruntat niciodată. Și asta oferă Red Bull o șansă diferită de oricare alta în această eră a motorului.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: The Race
Photocredit: The Race
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES