Latest Posts

Sâmbătă la Marele Premiu al Olandei. –Posibile Strategii de Cursă– Pirelli Report.

Vizualizări: 18022

Posibile strategii de Cursă și puncte de vedere cu privire la Marele Premiu al Olandei de către inginerii Pirelli și directorul Pirelli Motorsport Mario Isola.

Sâmbătă la Marele Premiu al Olandei. –Posibile Strategii de Cursă– Pirelli Report. Sâmbătă la Marele Premiu al Olandei. –Posibile Strategii de Cursă– Pirelli Report.

Drumul spre Pole Position:

 • Pilotul echipei Red Bull Racing, Max Verstappen a obținut Pole Position, utilizând pneul Pirelli P Zero Roșu SOFT de la startul și până la finalul calificărilor, clasându-se în fața celor două piloți echipei Scuderia Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz. Primii trei piloți au fost despărțiți de mai puțin de o miime de secundă.
 • Toți piloții au utilizat pneul Pirelli P Zero Roșu SOFT de la startul și până la finalul calificărilor, care s-au derulat pe o vreme caldă și uscată, cu 30 de grade temperatură ambientală și 41 de grade la nivelul pistei. Pentru mâine există 40% șanse de ploaie conform actualei prognoze.
 • Pneul Pirelli P Zero Roșu SOFT a arătat o degradare redusă chiar și cu plinul de combustibil făcut după cum s-a văzut în FP3 (unde Charles Leclerc a fost cel mai rapid).
 • Pirelli Pole Position Award a fost înmânat de una dintre cele mai mari personalități ale sportului olandez: „the King of Kick Boxing”- Rico Verhoeven. Considerat numărul unu în lume și un model pentru tânăra generație, Verhoeven este recunoscut ca ambasador al valorilor familiei și pozitivism, împingând limitele fairplay-ului dincolo de sport. Verhoeven este un fan pasionat al supercar-urilor pe stradă și pe pistă; el filmează în prezent un film, careva fi lansat anul viitor.

Sâmbătă la Marele Premiu al Olandei. –Posibile Strategii de Cursă– Pirelli Report.

Posibile strategii de cursă:

 • Cu 72 de tururi, Marele Premiu al Olandei poate fi parcurs cel mai rapid, pe hârtie, cu o strategie cu două opriri, dar asta nu exclude și posibilitatea unei singure opriri.
 • Dacă se optează pentru două opriri, startul pe pneuri Pirelli P Zero Roșu SOFT este o idee bună. Aceasta ar putea fi urmată de două stinturi pe pneuri Pirelli P Zero Galben MEDIUM (dacă sunt disponibile suficiente seturi de pneuri MEDIUM din alocația fiecărui pilot, așa cum e cazul pentru Red Bull Racing, Scuderia Ferrari și Mercedes AMG F1) sau un stint cu pneuri MEDIUM cu un stint final pe pneuri SOFT.
 • O strategie cu o singură oprire poate începe cu Pirelli P Zero Alb HARD sau începând cu Pirelli P Zero Roșu SOFT urmărit de un stint pe pneuri HARD (pentru a beneficia de viteza suplimentara la începutul cursei). O strategie cu o singură oprire începând cu SOFT urmărit de un stint pe pneuri MEDIUM este de asemenea posibilă, dar este marginală pentru viața pneului, fiind necesar un bun management. Startul pe pneuri MEDIUM oferă mai multe opțiuni, dar atât o singură oprire cât și două pot fi realizabile dacă se pornește pe pneuri SOFT.
 • Există câteva variabile care afectează calculele teoretice, precum nivelul de degradare al pneului Pirelli P Zero Roșu SOFT și nivelul de aderență al pneului Pirelli P Zero Alb HARD.
 • Acesta este un circuit de modă veche fără prea multe zone de eșapare, iar acțiunea de până acum sugerează că apariția safety-car-ului este foarte probabilă – ceea ce ar duce la un pit stop gratuit.
 • Cu actuala generație de mașini și pneuri care ajută depășirile, poziția pe pistă nu este o prioritate, așa cum era înainte: aceasta ar putea favoriza câteva strategii cu două opriri mai agresive.
 • Încă ceva: la 60km/h, limita pentru pitlane este mai coborâtă decât pe multe alte piste, ceea ce înseamnă că efectuarea unei opriri va dura mai mult.

Strategii, Olandei

Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Strategii, Olandei

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Strategii, Olandei
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss