More

  Latest Posts

  Sâmbătă la Marele Premiu al Mexicului. –Posibile strategii de cursă– Pirelli Report.

  Posibile strategii de cursă și puncte de vedere cu privire la Marele Premiu al Mexicului de la inginerii Pirelli și directorul Motorsport Mario Isola.

  Marele Premiu al Mexicului

  Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

  Marele Premiu al Mexicului

  Marele Premiu al Mexicului

  Posibile strategii de cursă:

  • Cea mai rapidă modalitate de a aborda Marele Premiu al Mexicului de 71 de ture este cu siguranță o strategie cu o singură oprire, deoarece există o pierdere destul de mare de timp pe linia boxelor (aproximativ 22 de secunde peste oprirea efectivă) și este greu de depășit pe cea mai mare parte a acestui circuit.
  • P Zero Yellow MEDIUM C3 urmat de P Zero White HARD C2 este tactica optimă, motiv pentru care atât de mulți piloți și-au dorit să treacă de Q2 cu cauciucul galben. Acest lucru permite, de asemenea, o fereastră de oprire la boxă destul de largă. P Zero Red SOFT C4 urmat de HARD este, de asemenea, fezabil (deși mai lent), dar nu există atât de multă flexibilitate, deoarece anvelopa SOFT va trebui gestionată pe o primă perioadă mai scurtă în comparație cu piloții pe medii.
  • Cel mai bun 2-stop ar fi de fapt MEDIUM-HARD-MEDIUM, dar acesta este mai lent decât un one-stop. Ca întotdeauna, temperatura pistei va fi un factor cheie, fiind așteptate condiții calde pentru cursa de mâine. Cu mai mult cauciuc așezat acum pe circuit, ar trebui să fie mai puțină alunecare decât s-a observat vineri.

  Marele Premiu al Mexicului

  Rezultatele celei de-a treia sesiuni Antrenamente Libere:

  Marele Premiu al Mexicului

  Să fim atenți:

  Pilotul Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas, a luat pole-ul cu anvelopa SOFT înaintea coechipierului său Lewis Hamilton, dar va începe cursa mâine cu anvelopa MEDIUM pe care a folosit-o pentru a-și marca cel mai rapid timp în Q2.

  Aproape toată lumea a folosit medium pentru a trece prin Q2, pentru a urmări cea mai rapidă strategie unică de mâine. La fel ca și Valtteri Bottas, toți ceilalți piloți din primii 10 ai grilei vor începe Marele Premiu al Mexicului cu cauciucul mediu. Deși Yuki Tsunoda de la AlphaTauri și-a stabilit cel mai bun timp pe SOFT în Q2 și s-a calificat în top 10, el va începe din spatele grilei pe anvelopa roșie.

  Yuki Tsunoda nu este singurul pilot care va fi afectat de penalizări pentru schimbările de motor: Esteban Ocon de la Alpine F1, Lando Norris de la McLaren F1  și Lance Stroll de la Aston Martin F1 vor pleca și ei din spatele grilei, în timp ce pilotul Williams F1, George Russell are o penalizare de cinci locuri pentru o schimbare a cutiei de viteze.

  Temperaturile au rămas calde pe toată durata calificărilor, cu aproximativ 22 de grade Celsius ambiantă și 45 de grade de temperatură pe pistă, care au scăzut progresiv pe toată durata sesiunii de calificări alungite.

  Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

  Marele Premiu al Mexicului

  Marele Premiu al Mexicului

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

  „Practic toți piloții au încercat să treacă prin Q2 cu anvelopa MEDIUM pentru a rula cea mai rapidă strategie mâine, ceea ce este cu siguranță o strategie cu o singură oprire MEDIUM-HARD, deoarece există o pierdere de timp destul de semnificativă în pit-lane și este greu de depășit”.

  „Această opțiune oferă, de asemenea, multă flexibilitate în jurul strategiei. Așa cum era de așteptat, cu mai mult cauciuc așezat, anvelopa SOFT a arătat o performanță foarte solidă în calificări și astfel ar putea juca un rol important în ultima perioadă a cursei de mâine”.

  Marele Premiu al Mexicului

  Marele Premiu al Mexicului

  Marele Premiu al Mexicului

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss