GP24 Media

LATEST POSTS

Sâmbătă la Marele Premiu al Mexicului. –Posibile strategii de cursă– Pirelli Report.

Marele Premiu al Mexicului
Vizualizări: 16082

Posibile strategii de cursă și puncte de vedere cu privire la Marele Premiu al Mexicului de la inginerii Pirelli și directorul Motorsport Mario Isola.

Marele Premiu al Mexicului

Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

Marele Premiu al Mexicului

Marele Premiu al Mexicului

Posibile strategii de cursă:

  • Cea mai rapidă modalitate de a aborda Marele Premiu al Mexicului de 71 de ture este cu siguranță o strategie cu o singură oprire, deoarece există o pierdere destul de mare de timp pe linia boxelor (aproximativ 22 de secunde peste oprirea efectivă) și este greu de depășit pe cea mai mare parte a acestui circuit.
  • P Zero Yellow MEDIUM C3 urmat de P Zero White HARD C2 este tactica optimă, motiv pentru care atât de mulți piloți și-au dorit să treacă de Q2 cu cauciucul galben. Acest lucru permite, de asemenea, o fereastră de oprire la boxă destul de largă. P Zero Red SOFT C4 urmat de HARD este, de asemenea, fezabil (deși mai lent), dar nu există atât de multă flexibilitate, deoarece anvelopa SOFT va trebui gestionată pe o primă perioadă mai scurtă în comparație cu piloții pe medii.
  • Cel mai bun 2-stop ar fi de fapt MEDIUM-HARD-MEDIUM, dar acesta este mai lent decât un one-stop. Ca întotdeauna, temperatura pistei va fi un factor cheie, fiind așteptate condiții calde pentru cursa de mâine. Cu mai mult cauciuc așezat acum pe circuit, ar trebui să fie mai puțină alunecare decât s-a observat vineri.

Marele Premiu al Mexicului

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Rezultatele celei de-a treia sesiuni Antrenamente Libere:

Marele Premiu al Mexicului

Să fim atenți:

Pilotul Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas, a luat pole-ul cu anvelopa SOFT înaintea coechipierului său Lewis Hamilton, dar va începe cursa mâine cu anvelopa MEDIUM pe care a folosit-o pentru a-și marca cel mai rapid timp în Q2.

Aproape toată lumea a folosit medium pentru a trece prin Q2, pentru a urmări cea mai rapidă strategie unică de mâine. La fel ca și Valtteri Bottas, toți ceilalți piloți din primii 10 ai grilei vor începe Marele Premiu al Mexicului cu cauciucul mediu. Deși Yuki Tsunoda de la AlphaTauri și-a stabilit cel mai bun timp pe SOFT în Q2 și s-a calificat în top 10, el va începe din spatele grilei pe anvelopa roșie.

Yuki Tsunoda nu este singurul pilot care va fi afectat de penalizări pentru schimbările de motor: Esteban Ocon de la Alpine F1, Lando Norris de la McLaren F1  și Lance Stroll de la Aston Martin F1 vor pleca și ei din spatele grilei, în timp ce pilotul Williams F1, George Russell are o penalizare de cinci locuri pentru o schimbare a cutiei de viteze.

Temperaturile au rămas calde pe toată durata calificărilor, cu aproximativ 22 de grade Celsius ambiantă și 45 de grade de temperatură pe pistă, care au scăzut progresiv pe toată durata sesiunii de calificări alungite.

Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

Marele Premiu al Mexicului

Marele Premiu al Mexicului

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Practic toți piloții au încercat să treacă prin Q2 cu anvelopa MEDIUM pentru a rula cea mai rapidă strategie mâine, ceea ce este cu siguranță o strategie cu o singură oprire MEDIUM-HARD, deoarece există o pierdere de timp destul de semnificativă în pit-lane și este greu de depășit”.

„Această opțiune oferă, de asemenea, multă flexibilitate în jurul strategiei. Așa cum era de așteptat, cu mai mult cauciuc așezat, anvelopa SOFT a arătat o performanță foarte solidă în calificări și astfel ar putea juca un rol important în ultima perioadă a cursei de mâine”.

Marele Premiu al Mexicului

Marele Premiu al Mexicului

Marele Premiu al Mexicului

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES