Latest Posts

Sâmbătă la Marele Premiu al Abu Dhabi. –Posibile strategii de Cursă– Pirelli Report.

Vizualizări: 16364

Posibile strategii de Cursă și puncte de vedere cu privire la Marele Premiu al Abu Dhabi de către inginerii Pirelli și directorul Motorsport Mario Isola.

strategii

Rezultatele Complete ale Sesiunii de Calificare:

strategii

strategii

Posibile strategii de cursă:

Deși circuitul Yas Marina are acum un design mai fluid și mai rapid care pune mai multă energie laterală în pneuri, o strategie cu o singură oprire rămâne cel mai rapid mod de abordare pentru cursa de 58 de tururi (distanța totală a fost mărită cu trei tururi comparativ cu sezoanele precedente, în contul turului de pistă mai scurt).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Atât strategia medium-hard, cât și soft-hard sunt aproape la fel de rapide, pe întreaga durată a cursei. Startul pe soft ajută la o accelerație mai rapidă încă de la început – ceea ce ar putea fi un avantaj pe un circuit unde poziția pe pistă este importantă – dar startul pe medium oferă totuși o mai mare flexibilitate în privința ferestrei pentru oprirea la boxe.

O strategie cu două opriri este mai lentă, dar ar putea funcționa în cazul unei perioade de safety car. În acest caz ar putea fi folosite toate cele trei compoziții sau (pentru piloții care mai au două seturi de medium disponibile) un prim și un ultim stint pe medium, și un stint intermediar pe hard.

strategii

Rezultatele celei de-a treia sesiuni Antrenamente Libere:

strategii

Să fim atenți:

  • Pilotul Red Bull Racing, Max Verstappen a obținut pole position cu pneurile P Zero Roșu SOFT C5, stabilind și un record al noii piste din Abu Dhabi, în prima sa ieșire din Q3. Max Verstappen și coechipierul său, Sergio Perez vor porni în cursă pe aceeași compoziție, ambii utilizând soft pentru a obține cel mai bun timp în Q2. Între timp, rivalul lui Max Verstappen pentru titlu, Lewis Hamilton și coechipierul său de la Mercedes AMG F1, Valtteri Bottas vor porni pe medium C4.
  • Cele două echipe care se luptă pentru titlu au optat pentru două strategii diferite pentru cursă, Red Bull Racing urmărind avantajul dat de soft la capitolul viteză la start. Dacă Max Verstappen reușește să păstreze conducerea, el va fi avantajat de faptul că va rula în aer curat: ceea ce înseamnă că poate păstra o apăsare constantă în pneuri și poate reduce astfel supraîncălzirea.
  • În total, trei piloți din top 10 vor porni în cursă pe medium: ambii piloți Mercedes AMG F1și Yuki Tsunoda de la AlphaTauri
  • Calificările s-au derulat la o temperatură ambientală de 27 de grade, respectiv 29 de grade la nivelul pistei. Temperaturile au scăzut ușor de-a lungul orei de calificări.
  • Toți piloții au utilizat pneuri SOFT în Q1 și Q3 în afară de Ferrari F1, care au utilizat MEDIUM pentru primele tururi din Q1.

Seturi de anvelope disponibile pentru piloții din cursa de astăzi:

strategii

 

Formula 2:

Cursa de deschidere sprint de 23 de tururi a fost câștigată de pilotul echipei Carlin, Jehan Daruvala pornit primul ca urmare a grilei inversate, tot plutonul utilizând pneurile medium P Zero Galben pentru cursa care s-a desfășurat ziua în condiții de temperatură ridicată, fără posibilitatea pitstop-uri obligatorii.

În virtutea faptului că ieri s-a calificat primul, pilotul Prema, Oscar Piastri a pornit din P10, dar a reușit să urce, menajându-și perfect pneurile, pentru a termina în final pe trei, în fața coechipierului său Robert Schwartzman și a obține astfel titlul în Formula 2: la un an după ce a obținut și titlul în Formula 3, în 2020.

Medium-ul a fost un pneu flexibil care a performat bine în aceste condiții, necesitând un grad moderat de management pentru a ezita abraziunile.

Ferrari

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Am avut o sesiune de calificări interesantă, în care alegerea a jucat un rol cheie. Am văzut un mix de tactici, cu cei doi protagoniști la titlu urmând să plece pe compoziții diferite și cu strategii diferite în cursa care va decide mâine titlul.

Pe hârtie, o strategie cu o singură oprire utilizând hard pentru al doilea stint este cea mai rapidă. În teorie, soft-ul oferă un avantaj ușor la început, dar combinația medium-hard ar trebui să fie opțiunea mai rapidă în general. Dacă Max Verstappen reușește să păstreze conducerea după start, el ar rula în aer curat și ar putea controla supraîncălzirea prin menținerea unei apăsări constante în pneuri.

Ne așteptăm la o cursă tactică interesantă, în care managementul pneurilor va fi cu siguranță un factor. În final, vreau să-l felicit pe pilotul Prema, Oscar Piastri pentru câștigarea titlului din F2 azi într-un mod atât de spectaculos, și pe Max Verstappen care a devenit poleman-ul anului cu 10 trofee Pirelli Pole Position.”

strategii

strategii

Formula 1

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss