More

  Latest Posts

  Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului

  Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului, în fața lui Andre Lotterer de la TAG Heuer Porsche și a lui Stoffel Vandoorne, de la EQ Mercedes-Benz. Bătălia puterilor germane continuă după un început de sezon spectaculos în Arabia Saudită.

  Alex Sims de la BMWi Andretti Motorsport, deschizătorul sezonului în Arabia Saudită, a rămas în urmă, lăsându-i pe piloții Mercedes-Benz EQ Stoffel Vandoorne și Nyck de Vries pe locurile doi și trei.

  După cinci minute de la începutul cursei, zona de activare ATTACK MODE a fost deschisă, cei 24 de piloți reușind  să treacă prin zona de activare ATTACK MODE  situată în afara liniei de curse unde pot atinge o putere de 35kW. 

  Tot la doar cinci minute de la cursă, dezastru l-a lovit pe Sebastien Buemi de la Nissan e.dams, care s-a oprit pe pistă în timp ce grid-ul a trecut pe lângă el. Fiindu-i imposibil să-și repornească mașina, pilotul elvețian s-a retras din cursă.

  După câteva încercări din partea lui Sam Bird de la Envision Virgin Racing de a-l întrece pe Edoardo Mortara de la Rokit Venturi Racing și de a se îndrepta spre podium, britanicul a trecut de pilotul elvețian când mai erau 30 de minute rămase din cursă.

  Avansând de pe poziția 16, Daniel Abt de la Audi Sport Abt Schaeffler a trecut de Oliver Turvey de la NIO 333 în încercarea de a îmbunătăți începutul sezonului pentru producătorii germani. Câteva moment mai târziu, Pascal Wehrlein (al 12-lea) al lui Mahindra Racing a reușit cel mai rapid lap.

  Încă blocat pe locul al 11-lea, pilotul DS Techeetah, campionul Jean-Eric Vergne, nu a putut să adune mai multe puncte. Cu două titluri pe numele său, presiunea continuă pentru francez, întrucât pare să obțină un al treilea la sfârșitul sezonului 2019/20.

  1 36

  Alex Sims, conducătorul cursei, i-a ținut la distanță pe cei doi piloți Mercedes cu BWM-ului său, în timp ce puterile germane luptau pentru câștig. În apropiere s-a aflat Sam Bird, în mașina sa Audi Envision Virgin Racing, urmat de Andre Lotterer, de la TAG Heuer Porsche, pe locul cinci.

  Cu 17 minute rămase din cursă, campionul Vergne s-a retras, revenind la pit-uri cu roata din față a mașinii sale serios avariată.

  Începând / terminând în linie dreaptă, răbdătorul Vandoorne l-a luat pe Sims,  preluând conducerea în turele 18 și 19. În același timp, Bird a atacat, trecând de Sims pe locul al doilea. Coborând în poziții, Lotterer a ocupat locul trei, eliminându-i pe Sims dintr-un potențial finish de podium.

  Nefiind mulțumită de o a doua poziție, Bird l-a întrecut pe Vandoorne în ultimele 10 minute.

  După ce a avansat în poziții, Oliver Rowland de la Nissan e.dams l-a înlocuit pe Sims pe poziția a patra, trecând de șoferul BMW cu șase minute rămase din cursă. Intrând în turul 5, Daniel Abt, de la Audi, nu a reușit să-și oprească mașina după o coliziune cu Antonio Felix da Costa (BMW) și a rămas blocat după ce s-a ciocnit cu peretele.

  Cu doar trei minute rămase, BMW i8 Safety Car a fost trimisă, autoturismul germanului a fost colectat până la repornirea cursei, cu doar un minut rămas.

  Bird, menținându-și conducerea, a ținut să obțină prima victorie a sezonului după o cursă spectaculoasă. După britanic au urmat Andre Lotterer al lui Porsche pe poziția a doua, urmat de Mercedes, Stoffel Vandoorne, pe locul trei.

  Rezultatele finale:

  FE Saudi Race 1 results

   

  Sursa: FIA Formula E Championship

  Photocredit: FIA Formula E Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss