Latest Posts

Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului

Vizualizări: 18364

Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului, în fața lui Andre Lotterer de la TAG Heuer Porsche și a lui Stoffel Vandoorne, de la EQ Mercedes-Benz. Bătălia puterilor germane continuă după un început de sezon spectaculos în Arabia Saudită.

Alex Sims de la BMWi Andretti Motorsport, deschizătorul sezonului în Arabia Saudită, a rămas în urmă, lăsându-i pe piloții Mercedes-Benz EQ Stoffel Vandoorne și Nyck de Vries pe locurile doi și trei.

După cinci minute de la începutul cursei, zona de activare ATTACK MODE a fost deschisă, cei 24 de piloți reușind  să treacă prin zona de activare ATTACK MODE  situată în afara liniei de curse unde pot atinge o putere de 35kW. 

Tot la doar cinci minute de la cursă, dezastru l-a lovit pe Sebastien Buemi de la Nissan e.dams, care s-a oprit pe pistă în timp ce grid-ul a trecut pe lângă el. Fiindu-i imposibil să-și repornească mașina, pilotul elvețian s-a retras din cursă.

După câteva încercări din partea lui Sam Bird de la Envision Virgin Racing de a-l întrece pe Edoardo Mortara de la Rokit Venturi Racing și de a se îndrepta spre podium, britanicul a trecut de pilotul elvețian când mai erau 30 de minute rămase din cursă.

Avansând de pe poziția 16, Daniel Abt de la Audi Sport Abt Schaeffler a trecut de Oliver Turvey de la NIO 333 în încercarea de a îmbunătăți începutul sezonului pentru producătorii germani. Câteva moment mai târziu, Pascal Wehrlein (al 12-lea) al lui Mahindra Racing a reușit cel mai rapid lap.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Încă blocat pe locul al 11-lea, pilotul DS Techeetah, campionul Jean-Eric Vergne, nu a putut să adune mai multe puncte. Cu două titluri pe numele său, presiunea continuă pentru francez, întrucât pare să obțină un al treilea la sfârșitul sezonului 2019/20.

Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului

Alex Sims, conducătorul cursei, i-a ținut la distanță pe cei doi piloți Mercedes cu BWM-ului său, în timp ce puterile germane luptau pentru câștig. În apropiere s-a aflat Sam Bird, în mașina sa Audi Envision Virgin Racing, urmat de Andre Lotterer, de la TAG Heuer Porsche, pe locul cinci.

Cu 17 minute rămase din cursă, campionul Vergne s-a retras, revenind la pit-uri cu roata din față a mașinii sale serios avariată.

Începând / terminând în linie dreaptă, răbdătorul Vandoorne l-a luat pe Sims,  preluând conducerea în turele 18 și 19. În același timp, Bird a atacat, trecând de Sims pe locul al doilea. Coborând în poziții, Lotterer a ocupat locul trei, eliminându-i pe Sims dintr-un potențial finish de podium.

Nefiind mulțumită de o a doua poziție, Bird l-a întrecut pe Vandoorne în ultimele 10 minute.

După ce a avansat în poziții, Oliver Rowland de la Nissan e.dams l-a înlocuit pe Sims pe poziția a patra, trecând de șoferul BMW cu șase minute rămase din cursă. Intrând în turul 5, Daniel Abt, de la Audi, nu a reușit să-și oprească mașina după o coliziune cu Antonio Felix da Costa (BMW) și a rămas blocat după ce s-a ciocnit cu peretele.

Cu doar trei minute rămase, BMW i8 Safety Car a fost trimisă, autoturismul germanului a fost colectat până la repornirea cursei, cu doar un minut rămas.

Bird, menținându-și conducerea, a ținut să obțină prima victorie a sezonului după o cursă spectaculoasă. După britanic au urmat Andre Lotterer al lui Porsche pe poziția a doua, urmat de Mercedes, Stoffel Vandoorne, pe locul trei.

Rezultatele finale:

Sam Bird de la Envision Virgin Racing câștigă prima victorie a sezonului

 

Sursa: FIA Formula E Championship
Photocredit: FIA Formula E Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FIA Formula E Championship

Latest Posts

Don't Miss