More

  Latest Posts

  Sainz și Vettel critică decizia FIA de a-l lăsa pe Alonso să testeze împreună cu tinerii piloți

  Carlos Sainz Jr. și Sebastian Vettel sunt dezamăgiți, pentru că nu le este permis să participe la testul tinerilor piloți, de săptămână viitoare din Abu Dhabi. Ziua de marți, a fost rezervată inițial, pe circuitul Yas Marina pentru Young Drivers Test, însă FIA a anunțat ulterior, că se vor putea înscrie și alti piloți care nu au luat parte la acest sezon de F1.

  Așadar, piloți experimentați precum, Fernando Alonso, Sebastien Buemi și Robert Kubica, vor avea voie să participe, în timp ce Sainz și Vettel, care trec la alte echipe din 2021, nu: „Nu există niciun motiv logic în spatele acestei decizii”, a spus Sainz. „Normal că sunt dezamăgit, dar trebuie să accept și să merg mai departe. Mă voi asigura că sunt suficient de pregătit pentru anul viitor.”

  În general, echipele au voie să folosească doar un monopost pentru teste, însă săptămână viitoare, pot utiliza două. Cum sesiunea de teste din iarnă a fost redusă de la 6 zile la 3, Sainz consideră că ar fi trebuit să poată participa acum: „Dacă este doar o zi jumătate de teste pentru fiecare pilot în ianuarie, ar fi fost logic să fie mai permisivi acum. Mai ales că sunt două monoposturi per echipă. Trebuia măcar să ne lase să facem potrivirile în cockpit, având în vedere că anul viitor rămân înghețate multe caracteristici, să vedem dacă totul e ok și să ne axăm pe aspectele ce țin de siguranță.”

  Sebastian Vettel, care se mută de la Ferrari la Rcing Point, a criticat de asemenea, decizia luată de FIA, spunând că este nedreaptă: „Nu este decizia mea, dar consider că dacă i-au permis lui Fernando să participe, atunci trebuia să ne lase pe toți. Cred că oficialii nu au luat o decizie justă, fiindcă altfel Carlos și cu mine și poate încă câțiva piloți, am fi avut o oportunitate. Nu m-am uitat la explicația lor (FIA), pentru că mi se pare că nu are sens oricum.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss