More

  Latest Posts

  Sainz s-a „săturat” de frustrarea legată de navigație la Raliul Dakar

  Carlos Sainz Sr spune că s-a săturat de roadbook-ul Raliului Dakar din acest an, după ce s-a pierdut pentru a doua oară în trei zile.

  După ce a pierdut deja 31 de minute în cea de-a treia etapă de marți, cu dificultăți de navigație, Sainz, de trei ori câștigător, s-a îndepărtat și mai mult de cei mai buni competitori, după ce s-a rătăcit în primele secțiuni ale etapei 5, de joi.

  Pilotul X-raid Mini i-a cedat 28m40s lui Giniel de Villiers, de la Toyota, înainte de prima referință la 43 km, Stephane Peterhansel și Nasser Al-Attiyah pierzând de asemenea timp, dar cu marje mai mici.

  Deși Sainz a reușit să recupereze o parte din terenul pierdut în restul de 400 km de etapă dintre Riyadh și Al Qaisumah, tot a trecut încă linia de sosire cu 15m19s în urma câștigătorului de Villiers și a pierdut peste 10 minute atât în fața lui Peterhansel, cât și a lui Al-Attiyah, piloți cu care se luptă pentru victoria generală.

  Cu doar cinci dintre cele 12 etape finalizate, Sainz se găsește deja cu 48m13s în fața liderului general Peterhansel, cu Al-Attiyah la 42 de minute de spaniol în a doua poziție.

  Vorbind după ce a sosit în bivac, un Sainz frustrat a spus că Dakar se simte mai degrabă ca o „gimcană decât ca un miting” și nu a văzut niciodată atât de mulți piloți abătându-se de la traseu din cauza problemelor de navigație.

  “Sunt un pic demoralizat și supărat, pentru că mitingul arată mai degrabă ca o gimcană decât ca un raid”, a spus spaniolul. „Am fost la 14 Dakaruri și nu m-am pierdut niciodată două zile și am pierdut jumătate de oră în fiecare și nici nu i-am văzut pe toți pierduți. Acesta nu este Dakar.”

  „Acest lucru devine mai mult o gimcană decât un miting. Ceea ce am văzut până acum nu este un miting. Pur și simplu nu-mi place. Seamănă mai mult cu o loterie, ceva de genul găsirii, asta nu este mitingul. Sunt cu adevărat sătul. Este o gimcană cu navigarea. Nu am avut niciodată așa ceva. Toată lumea se pierde, toată lumea încearcă să găsească punctul. Mie nu îmi place mie, cel puțin.”

  Raliul Dakar din 2021 este primul din istoria evenimentului în care roadbook-urile sunt înmânate piloților cu 15 minute înainte de începerea fiecărei etape, în loc de ziua precedentă, așa cum se întâmplase anterior.

  Din moment ce echipajele nu mai au timp să-și adauge propriile note ca în trecut, organizatorul ASO a compensat-o adăugând mai multe detalii în roadbook-uri.

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss