More

  Latest Posts

  Sainz pierde 31 de minute din cauza unei erori de navigare la Dakar

  Carlos Sainz Sr a pierdut peste o jumătate de oră în cea de-a treia etapă a evenimentului din 2021, din cauza unei probleme de navigație, care a rămas „blocată într-un punct”.

  Sainz, care a condus etapa de deschidere a Raliului Dakar din 2021, a suferit o a treia zi de acțiune frustrantă, finalizând la 33m34s de liderul general și de coechipierul X-Raid Mini, Stephane Peterhansel.

  În ciuda faptului că a condus pentru scurt timp cea de-a treia etapă Wadi Ad-Dawasir de 406 km, Sainz și copilotul Lucas Cruz au fost reținuți de o problemă de navigație la 156 km în cursa specială, care i-a costat aproximativ o jumătate de oră, înainte ca frustrările să fie agravate de o pană.

  Sainz, iritat, a simțit că ziua lui a fost puternică până la problema navigației și acceptă că deficitul de timp este o lovitură uriașă pentru speranțele sale la victorie.

  “A fost o zi destul de complicată. A fost păcat pentru că ne descurcam bine. Dar trebuie să aliniezi toate punctele, astfel încât să poți face o etapă bună. Problema de astăzi a fost navigația”, a spus Sainz. „Am rămas blocați într-un punct. Am validat primul punct.”

  ffc0c0422453be2353bd26ab3d5fbb91

  „Am crezut că am pierdut alte puncte de direcție și am fost cam confuzi și pentru că aveam impresia că suntem într-un alt punct de direcție al roadbook-ului. Realitatea este că situația nu era atât de clară. Trebuie să-l întrebați pe Lucas. El poate explica mai bine.”

  După etapa de marți, de trei ori câștigătorul Dakar, Sainz, a coborât pe locul patru la general și recunoaște că ar putea avea nevoie ca problemele să îi lovească pe cei din fața lui pentru a reveni în vânătoarea de victorie în acest an, în ciuda faptului că mai au încă nouă etape de parcurs.

  „Privind cursa, recuperarea unei jumătăți de oră este destul de complicată”, a spus el. “Din partea noastră, [trebuie să lăsăm] capul în jos și să plecăm. În ceea ce privește strategia, cursa este încă lungă și trebuie să vedem ce se întâmplă cu ceilalți, pentru că altfel nu poți recupera un decalaj atât de important. Dar așa este Dakar, totul se poate întâmpla până la ultimul kilometru. Acum nu putem decât să mergem înainte și să vedem”.

  Nasser Al-Attiyah a câștigat a treia etapă a evenimentului Dakar 2021, reducând decalajul față de Peterhansel în clasamentul general.

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss