GP24 Media

LATEST POSTS

Sainz pierde 31 de minute din cauza unei erori de navigare la Dakar

Vizualizări: 14875

Carlos Sainz Sr a pierdut peste o jumătate de oră în cea de-a treia etapă a evenimentului din 2021, din cauza unei probleme de navigație, care a rămas „blocată într-un punct”.

Sainz, care a condus etapa de deschidere a Raliului Dakar din 2021, a suferit o a treia zi de acțiune frustrantă, finalizând la 33m34s de liderul general și de coechipierul X-Raid Mini, Stephane Peterhansel.

În ciuda faptului că a condus pentru scurt timp cea de-a treia etapă Wadi Ad-Dawasir de 406 km, Sainz și copilotul Lucas Cruz au fost reținuți de o problemă de navigație la 156 km în cursa specială, care i-a costat aproximativ o jumătate de oră, înainte ca frustrările să fie agravate de o pană.

Sainz, iritat, a simțit că ziua lui a fost puternică până la problema navigației și acceptă că deficitul de timp este o lovitură uriașă pentru speranțele sale la victorie.

“A fost o zi destul de complicată. A fost păcat pentru că ne descurcam bine. Dar trebuie să aliniezi toate punctele, astfel încât să poți face o etapă bună. Problema de astăzi a fost navigația”, a spus Sainz. „Am rămas blocați într-un punct. Am validat primul punct.”

Sainz pierde 31 de minute din cauza unei erori de navigare la Dakar

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am crezut că am pierdut alte puncte de direcție și am fost cam confuzi și pentru că aveam impresia că suntem într-un alt punct de direcție al roadbook-ului. Realitatea este că situația nu era atât de clară. Trebuie să-l întrebați pe Lucas. El poate explica mai bine.”

După etapa de marți, de trei ori câștigătorul Dakar, Sainz, a coborât pe locul patru la general și recunoaște că ar putea avea nevoie ca problemele să îi lovească pe cei din fața lui pentru a reveni în vânătoarea de victorie în acest an, în ciuda faptului că mai au încă nouă etape de parcurs.

„Privind cursa, recuperarea unei jumătăți de oră este destul de complicată”, a spus el. “Din partea noastră, [trebuie să lăsăm] capul în jos și să plecăm. În ceea ce privește strategia, cursa este încă lungă și trebuie să vedem ce se întâmplă cu ceilalți, pentru că altfel nu poți recupera un decalaj atât de important. Dar așa este Dakar, totul se poate întâmpla până la ultimul kilometru. Acum nu putem decât să mergem înainte și să vedem”.

Nasser Al-Attiyah a câștigat a treia etapă a evenimentului Dakar 2021, reducând decalajul față de Peterhansel în clasamentul general.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES