Latest Posts

Sainz finalizează etapa a 6-a cu o victorie la Dakar, Al-Attiyah micșorează distanța față de Peterhansel

Vizualizări: 10935

Carlos Sainz a recuperat o parte din deficitul față de liderul Raliului Dakar din 2021, Stephane Peterhansel, după ce a fost necontestat pentru victorie în etapa a șasea de vineri.

Pilotul X-raid Mini, Sainz, a condus integral testul scurtat, de 348 km, dintre Al Qaisumah și Ha’il din Arabia Saudită, extinzându-și avantajul cu fiecare punct de control, pentru a obține victoria cu puțin peste patru minute față de Yazeed Al Rajhi, al Toyota Overdrive.

A marcat a doua victorie de etapă lui Sainz în Raliul Dakar din acest an, după succesul său în deschiderea specială Jeddah-Bishi, și a încheiat o serie de patru victorii de etapă consecutive pentru marca rivală Toyota.

Al Rajhi a fost doar al patrulea la punctul de control de deschidere, dar i-a depășit atât pe pilotul de uzină Toyota, Nasser Al-Attiyah, cât și pe Peterhansel, cu cel de-al treilea marcaj temporizat care a înregistrat cel mai bun final al raliului de până acum.

Al-Attiyah și Peterhansel au fost angajați într-o luptă strânsă pentru locul al treilea, câștigătorul de 13 ori ocupând locul până la al șaselea punct intermediar, în al doilea dintre cele două mini-buggies. Cu toate acestea, Al-Attiyah a reușit să răstoarne deficitul de 55 de secunde în ultimii 44 km de rulare, învingându-și rivalul cu 18 secunde.

Jakub Przygonski a ajuns la 14m21s de locul întâi, în timp ce pilotul Century, Brian Baragwanath, a fost clasat pe locul șase după ce a obținut locul secund în etapa precedentă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sainz finalizează etapa a 6-a cu o victorie la Dakar, Al-Attiyah micșorează distanța față de Peterhansel

Nani Roma și-a continuat tendința ascendentă, în timp ce a înregistrat cel de-al șaptelea cel mai rapid timp.

Câștigătorul din 2014 a fost lăsat ca cel mai bun pilot al Bahrain Raid Xtreme, după ce BRX1 al coechipierului său Sebastien Loeb s-a oprit cu un braț de suspensie rupt în primii 100 km de rulare. Campionul WRC a apelat echipajul de asistență al BRX, în speranța că va ajunge la linia de sosire înainte de ziua de odihnă de sâmbătă.

După ce a depășit etapa de joi, pilotul Toyota, Giniel de Villiers, a deschis drumul în etapa 6 și a terminat în optimi, înaintea câștigătorului de cinci ori al Bikes, Cyris Despres (PH Sport Peugeot) și a lui X-raid 4×4 al lui Vladimar Vasilev.

Cu jumătate din rally raid finalizat, Peterhansel continuă să conducă raliul cu 5m53s asupra lui Al-Attiyah, în ciuda faptului că nu a înregistrat încă o victorie de etapă până acum. Sainz a câștigat peste șapte minute față de coechipierul său cu cea de-a doua etapă din 2021, dar totuși îl urmărește pe cel de-al 13-lea câștigător, cu o marjă grea de 40m39s.

Przygonski rămâne pe locul al patrulea, în timp ce Roma a fost marele săritor al zilei, sărind de la poziția a șaptea la a cincea în clasament, în fața lui Baragwanath.

Vasilev, Khalid Al Qassimi de la PH Sport, de Villiers și Prokop au completat primii 10.

Sainz finalizează etapa a 6-a cu o victorie la Dakar, Al-Attiyah micșorează distanța față de Peterhansel

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Dakar Rally

Latest Posts

Don't Miss