GP24 Media

LATEST POSTS

Sainz finalizează etapa a 6-a cu o victorie la Dakar, Al-Attiyah micșorează distanța față de Peterhansel

Vizualizări: 10622

Carlos Sainz a recuperat o parte din deficitul față de liderul Raliului Dakar din 2021, Stephane Peterhansel, după ce a fost necontestat pentru victorie în etapa a șasea de vineri.

Pilotul X-raid Mini, Sainz, a condus integral testul scurtat, de 348 km, dintre Al Qaisumah și Ha’il din Arabia Saudită, extinzându-și avantajul cu fiecare punct de control, pentru a obține victoria cu puțin peste patru minute față de Yazeed Al Rajhi, al Toyota Overdrive.

A marcat a doua victorie de etapă lui Sainz în Raliul Dakar din acest an, după succesul său în deschiderea specială Jeddah-Bishi, și a încheiat o serie de patru victorii de etapă consecutive pentru marca rivală Toyota.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Al Rajhi a fost doar al patrulea la punctul de control de deschidere, dar i-a depășit atât pe pilotul de uzină Toyota, Nasser Al-Attiyah, cât și pe Peterhansel, cu cel de-al treilea marcaj temporizat care a înregistrat cel mai bun final al raliului de până acum.

Al-Attiyah și Peterhansel au fost angajați într-o luptă strânsă pentru locul al treilea, câștigătorul de 13 ori ocupând locul până la al șaselea punct intermediar, în al doilea dintre cele două mini-buggies. Cu toate acestea, Al-Attiyah a reușit să răstoarne deficitul de 55 de secunde în ultimii 44 km de rulare, învingându-și rivalul cu 18 secunde.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Jakub Przygonski a ajuns la 14m21s de locul întâi, în timp ce pilotul Century, Brian Baragwanath, a fost clasat pe locul șase după ce a obținut locul secund în etapa precedentă.

Nani Roma și-a continuat tendința ascendentă, în timp ce a înregistrat cel de-al șaptelea cel mai rapid timp.

Câștigătorul din 2014 a fost lăsat ca cel mai bun pilot al Bahrain Raid Xtreme, după ce BRX1 al coechipierului său Sebastien Loeb s-a oprit cu un braț de suspensie rupt în primii 100 km de rulare. Campionul WRC a apelat echipajul de asistență al BRX, în speranța că va ajunge la linia de sosire înainte de ziua de odihnă de sâmbătă.

După ce a depășit etapa de joi, pilotul Toyota, Giniel de Villiers, a deschis drumul în etapa 6 și a terminat în optimi, înaintea câștigătorului de cinci ori al Bikes, Cyris Despres (PH Sport Peugeot) și a lui X-raid 4×4 al lui Vladimar Vasilev.

Cu jumătate din rally raid finalizat, Peterhansel continuă să conducă raliul cu 5m53s asupra lui Al-Attiyah, în ciuda faptului că nu a înregistrat încă o victorie de etapă până acum. Sainz a câștigat peste șapte minute față de coechipierul său cu cea de-a doua etapă din 2021, dar totuși îl urmărește pe cel de-al 13-lea câștigător, cu o marjă grea de 40m39s.

Przygonski rămâne pe locul al patrulea, în timp ce Roma a fost marele săritor al zilei, sărind de la poziția a șaptea la a cincea în clasament, în fața lui Baragwanath.

Vasilev, Khalid Al Qassimi de la PH Sport, de Villiers și Prokop au completat primii 10.

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES