More

  Latest Posts

  Sainz finalizează etapa a 6-a cu o victorie la Dakar, Al-Attiyah micșorează distanța față de Peterhansel

  Carlos Sainz a recuperat o parte din deficitul față de liderul Raliului Dakar din 2021, Stephane Peterhansel, după ce a fost necontestat pentru victorie în etapa a șasea de vineri.

  Pilotul X-raid Mini, Sainz, a condus integral testul scurtat, de 348 km, dintre Al Qaisumah și Ha’il din Arabia Saudită, extinzându-și avantajul cu fiecare punct de control, pentru a obține victoria cu puțin peste patru minute față de Yazeed Al Rajhi, al Toyota Overdrive.

  A marcat a doua victorie de etapă lui Sainz în Raliul Dakar din acest an, după succesul său în deschiderea specială Jeddah-Bishi, și a încheiat o serie de patru victorii de etapă consecutive pentru marca rivală Toyota.

  Al Rajhi a fost doar al patrulea la punctul de control de deschidere, dar i-a depășit atât pe pilotul de uzină Toyota, Nasser Al-Attiyah, cât și pe Peterhansel, cu cel de-al treilea marcaj temporizat care a înregistrat cel mai bun final al raliului de până acum.

  Al-Attiyah și Peterhansel au fost angajați într-o luptă strânsă pentru locul al treilea, câștigătorul de 13 ori ocupând locul până la al șaselea punct intermediar, în al doilea dintre cele două mini-buggies. Cu toate acestea, Al-Attiyah a reușit să răstoarne deficitul de 55 de secunde în ultimii 44 km de rulare, învingându-și rivalul cu 18 secunde.

  Jakub Przygonski a ajuns la 14m21s de locul întâi, în timp ce pilotul Century, Brian Baragwanath, a fost clasat pe locul șase după ce a obținut locul secund în etapa precedentă.

  Nani Roma și-a continuat tendința ascendentă, în timp ce a înregistrat cel de-al șaptelea cel mai rapid timp.

  Câștigătorul din 2014 a fost lăsat ca cel mai bun pilot al Bahrain Raid Xtreme, după ce BRX1 al coechipierului său Sebastien Loeb s-a oprit cu un braț de suspensie rupt în primii 100 km de rulare. Campionul WRC a apelat echipajul de asistență al BRX, în speranța că va ajunge la linia de sosire înainte de ziua de odihnă de sâmbătă.

  După ce a depășit etapa de joi, pilotul Toyota, Giniel de Villiers, a deschis drumul în etapa 6 și a terminat în optimi, înaintea câștigătorului de cinci ori al Bikes, Cyris Despres (PH Sport Peugeot) și a lui X-raid 4×4 al lui Vladimar Vasilev.

  Cu jumătate din rally raid finalizat, Peterhansel continuă să conducă raliul cu 5m53s asupra lui Al-Attiyah, în ciuda faptului că nu a înregistrat încă o victorie de etapă până acum. Sainz a câștigat peste șapte minute față de coechipierul său cu cea de-a doua etapă din 2021, dar totuși îl urmărește pe cel de-al 13-lea câștigător, cu o marjă grea de 40m39s.

  Przygonski rămâne pe locul al patrulea, în timp ce Roma a fost marele săritor al zilei, sărind de la poziția a șaptea la a cincea în clasament, în fața lui Baragwanath.

  Vasilev, Khalid Al Qassimi de la PH Sport, de Villiers și Prokop au completat primii 10.

  Sursa: Dakar Rally

  Photocredit: Dakar Rally


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss