GP24 Media

LATEST POSTS

Sainz: COVID „dublează presiunea” la Raliul Dakar 2021

Vizualizări: 9797

Legenda raliului, Carlos Sainz, spune că există „presiune dublă” asupra concurenților din Raliul Dakar din cauza incertitudinii cauzate de pandemia de coronavirus.

Ediția din 2021 a rally raid a început sâmbătă cu Prologul în Arabia Saudită, pe fondul restricțiilor reînnoite din întreaga lume, după apariția unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

Organizatorul ASO a aranjat 21 de zboruri charter pentru a garanta prezența tuturor concurenților în Jeddah, după ce Arabia Saudită și-a închis frontierele pentru a limita răspândirea COVID-19.

Toți participanții au fost obligați să facă teste COVID cu două zile înainte de a zbura în Gulf nation, în afară de vaccinurile antigripale, în timp ce un al doilea set de teste au fost efectuate la 48 de ore după sosirea lor, înainte de a li se acorda accesul la bivouac.

Măștile și distanțarea socială vor rămâne obligatorii pe durata evenimentului, concurenților nu li se permite să părăsească bivouacul nici în ziua de odihnă, așa cum se întâmpla anterior.

Sainz, de trei ori campion Dakar și pilotul Mini X-raid, crede că să concureze într-un raliu în mijlocul unei pandemii a adăugat un grad suplimentar de presiune pentru toți concurenții.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Nu a fost un început ușor, trebuie să mărturisesc”, a spus Sainz. „În primul rând din cauza acestei situații Covid care dublează presiunea și de fiecare dată când faci testul, există această incertitudine cu privire la rezultat, dar organizația a făcut o treabă grozavă și este minunat că am putut începe.”

Sainz și-a revenit după o pană în Prolog, pentru a prelua conducerea în etapa de deschidere, de 277 km de duminică, de la Jeddah la Bisha, depășindu-l cu ușurință coechipierul său și de 13 ori câștigător, Stephane Peterhansel, într-un X-raid Mini 1-2.

Niciunul dintre ei nu a avut o cursă curată în deșert, Sainz dezvăluind că a pierdut patru minute cu o eroare de navigație, dar în cele din urmă a câștigat etapa cu 25 de secunde, după ce Peterhansel a suferit o pană la 30-40 km de sosire. Cei doi sunt acum despărțiți de opt secunde, îndreptându-se marți spre a doua etapă.

„Ca și anul trecut, cărările stâncoase ne-au complicat viața cu o pană în prima parte a etapei în jurul km 70”, a explicat Sainz. „După pană am mers mai ușor, dar apoi a fost o notiță pe cartea de drum care nu era foarte precisă și am pierdut 4 minute urcând și coborând pentru a găsi calea corectă. Acesta este al treilea an cu Mini, așa că mă simt confortabil. De fapt, cel mai important lucru este combinația perfectă dintre mașină – pilot și copilot. Îl cunosc foarte bine pe Lucas [Cruz] și astăzi a făcut o treabă grozavă cu noua carte de drum digitală. Primirea roadbook-ului doar înainte de începerea etapei reprezintă un extra incognito, dar ne-am folosit experiența și intuiția când drumul a fost nu atât de clar. ”

Sursa: Dakar Rally
Photocredit: Dakar Rally
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES