Latest Posts

Sachsenring Q2: Jorge Martin, record de tur fabulos

Vizualizări: 4303

În cadrul unei calificări aprinse, Jorge Martin a rezistat și a obținut pole position-ul pentru a patra oară în acest sezon. În spatele său, piloții Trackhouse-Aprilia Miguel Oliveira și Raúl Fernández au avut performanțe puternice.

Lupta pentru pole position la clasa regină a avut loc sâmbătă dimineață pe Sachsenring, pe un soare strălucitor și o temperatură a pistei de 36 de grade.

Pilotul Aprilia Maverick Viñales a ieșit cel mai rapid din sesiunea de calificări de vineri. El a fost urmat de liderul campionatului mondial, Jorge Martin (Pramac Ducati), și de echipa Trackhouse Aprilia a lui Miguel Oliveira. Prin urmare, cei trei aveau cele mai mari șanse să bată recordul all-time de 1’19.622 stabilit de Viñales cu o zi înainte.

Sachsenring

Raúl Fernández și Marco Bezzecchi s-au impus în prima sesiune de calificări și, prin urmare, au fost cei mai rapizi doi piloți ai sesiunii în lupta pentru pole position. Pecco Bagnaia, polemanul de anul trecut, a deschis lupta cu un timp de 1:20.071 min. Doi piloți, Alex Márquez și Maverick Viñales, au reușit să depășească 1:20 în primul tur.

Recordul all-time pe tur al lui Raúl Fernández și al liderului campionatului mondial Jorge Martin a fost deja depășit în primele cinci minute. Starul Pramac Ducati a parcurs cei 3,7 kilometri ai circuitului Sachsenring în 1:19.423 minute – mai repede decât oricine înaintea sa. Alex Márquez, Bagnaia, Franco Morbidelli, Viñales, Miguel Oliveira, Enea Bastianini, Brad Binder și Pedro Acosta au alcătuit top 10 la jumătatea cursei, doar 1,132 secunde despărțindu-l pe Martin de pe primul loc și pe debutantul Acosta de pe locul 10.

În a doua fază decisivă a calificărilor, Oliveira a făcut prima îmbunătățire și a urcat pe locul doi cu un timp de 1:19.471 min. Martin a eșuat în prima sa încercare de a-și depăși propriul timp. Între timp, Raúl Fernández a urcat pe locul al treilea. Cu trei minute înainte de final, Viñales a căzut puternic într-un highsider în virajul 10. Aprilia sa s-a oprit pe pistă – inclusiv o cantitate mică de fum – în timp ce spaniolul a plecat șchiopătând.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sachsenring,Jorge Martin

La scurt timp după aceea, Martin a ieșit în larg în virajul 1, dar pilotul Ducati a reușit să rămână pe Desmosedici GP24. Steagurile galbene pentru accidentul lui Viñales au însemnat că mulți timpi de tur au fost anulați până la final. Când a căzut steagul alb-negru, Alex Márquez a căzut și el și a provocat următoarea fază galbenă, care a pus capăt prematur urmăririi timpului lui Bagnaia.

Cu un timp fabulos de 1:19.423 minute, Jorge Martin și-a asigurat în cele din urmă al 23-lea pole position în clasa regină. O echipă Trackhouse Racing puternică a completat prima linie a grilei cu Oliveira și Raúl Fernández, în timp ce Bagnaia a deschis a doua linie pe locul patru, în fața colegilor săi de marcă Alex Márquez și Franco Morbidelli.

Rezultate MotoGP, Sachsenring, Q2 (6 iulie):

1. Jorge Martin (E) Ducati 1:19,423 min
2. Miguel Oliveira (P) Aprilia +0,048 sec
3. Raul Fernandez (E) Aprilia +0,220
4. Francesco Bagnaia (I) Ducati +0,326
5. Alex Marquez (E) Ducati +0,368
6. Franco Morbidelli (I) Ducati +0,523

7. Maverick Vinales (E) Aprilia +0,527
8. Fabio Di Giannantonio (I) Ducati +0,534
9. Enea Bastianini (I) Ducati +0,555
10. Pedro Acosta (E) KTM +0,925
11. Brad Binder (ZA) KTM +1,023
12. Marco Bezzecchi (I) Ducati +1,290

Sachsenring, Jorge Martin

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss