Latest Posts

Sachsenring, Q1: Bradl greșește – Márquez eliminat!

Vizualizări: 2570

Pe o vreme excepțională la Sachsenring, piloții s-au luptat pentru cele două bilete la Q2. După 15 minute palpitante, câștigătorii Q1 au fost Raul Fernandez și Marco Bezzecchi.

În ciuda mușchilor întinși, a vânătăilor grave și a unui deget fracturat, Marc Márquez a pornit ca mare favorit în lupta pentru un loc în a doua sesiune de calificări. Sextuplul campion MotoGP a fost aruncat cu brutalitate vineri de pe Ducati-ul său de anul trecut. Cu toate acestea, tenacele spaniol a revenit pe Desmosedici în a doua sesiune de antrenamente libere și a arătat o viteză bună cu locul cinci.

Sachsenring

Pilotul Aprilia Raul Fernandez, al șaselea sâmbătă dimineață, avea de asemenea speranțe de a lua startul în a doua sesiune de calificări. Cu toate acestea, vedeta secretă a calificărilor a fost inițial un german. Stefan Bradl a arătat din nou o formă bună în sesiunile de antrenamente și bavarezul a intrat în calificări cu optimism deplin. Nu a fost acolo – Aleix Espargaro, care a trebuit să-și anunțe retragerea din GP-ul Germaniei din cauza unei accidentări după doar trei tururi de vineri.

Marc Márquez nici măcar nu își scosese mănușa stângă după antrenamentele libere. Însă accidentarea nu l-a împiedicat pe pilotul echipei Gresini să stabilească primul cel mai bun timp. În prima sa încercare de a se plasa în cea mai bună poziție de start posibilă pentru ultimul “hot lap”, pilotul #93 a trecut direct pe poziția a doua, mai rapid doar decât australianul Jack Miller.

Doar 90 de secunde mai târziu, timpii au căzut. Raul Fernandez preluase conducerea. În spatele său se afla Márquez și, surpriză, Augusto Fernadez, care îl ajunsese din urmă pe multiplul campion mondial. Abia apoi apare vedeta VR46, Marco Bezzecchi.

Sachsenring

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Când a venit vorba de faza de calificare, Fernandez, pilotul Trackhouse, și-a făcut din nou remarca. Cu un timp de 1:19.6, el a depășit cel mai bun timp anterior cu aproape o jumătate de secundă. Bezzecchi a dat apoi un semn de viață pe locul al doilea.
Când Marc Márquez a pornit în ultimul său tur, colegul de marcă Bradl i-a stat în cale în cea mai nefavorabilă poziție, iar turul a fost ruinat. Raul Fernandez și Bezzecchi trec în Q2.

Stefan Bradl va lua startul la sprint și în Marele Premiu de duminică de pe poziția 21. Bavarezul l-a lăsat în urmă pe Remy Gardner în cel mai rapid tur al său.
Cel mai bun pilot Honda a fost Taka Nakagami. Japonezul a dus RC213V-ul pe locul 7.

Sachsenring

Rezultate MotoGP Sachsenring, Calificarea 1 (6 iulie):

1. Raul Fernandez (E), Aprilia, 1:19,678 min
2. Marco Bezzecchi (I), Ducati, +0,437 sec
3. Marc Marquez (E), Ducati, +0,585
4. Fabio Quartararo (F), Yamaha, +0,632
5. Augusto Fernandez (E), KTM, +0,741
6. Jack Miller (AUS), KTM, +0,838

7. Takaaki Nakagami (J), Honda, +0,875
8. Luca Marini (I), Honda, +0,887
9. Johann Zarco (F),Honda, +1,121
10. Joan Mir (E), Honda, +1,484
11. Stefan Bradl (D), Honda, +1,592
12. Remy Gardner (AUS), Yamaha, +1, 619

Direct în cadrul calificărilor 2:

1. Maverick Vinales (E), Aprilia, 1:19,622 min
2. Jorge Martin (E), Ducati
3. Miguel Oliveira (P), Aprilia
4. Alex Marquez (E), Ducati
5. Francesco Bagnaia, (I) Ducati
6. Enea Bastianini (I) Ducati
7. Franco Morbidelli (I), Ducati
8. Pedro Acosta (E), KTM
9. Fabio Di Giannantonio (I), Ducati
10. Brad Binder (ZA), KTM

Sachsenring

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss