Latest Posts

MotoGP Sachsenring: Bagnaia câștigă – Frații Marquez pe podium

Vizualizări: 4885

A patra victorie consecutivă pentru “Pecco” Bagnaia la aniversarea sa – Marc Marquez al doilea de pe locul 13 pe grilă în fața fratelui Alex – Jorge Martin aruncă victoria

Cursa MotoGP din cadrul Marelui Premiu al Germaniei 2024 de la Sachsenring a fost câștigată duminică de Francesco Bagnaia (Ducati), după o fază finală dramatică, în fața unei mulțimi record de peste 250 000 de spectatori (a se vedea detaliile de mai jos).

Pentru Bagnaia, duminică a fost cea de-a 200-a cursă din cariera sa în Campionatul Mondial de Motociclism. El a obținut acum a patra victorie consecutivă în MotoGP (după Barcelona, Mugello și Assen). Totuși, acest lucru a necesitat sprijinul involuntar al lui Jorge Martin. Pilotul Pramac Ducati, care a început cursa ca lider al campionatului mondial, era lider la începutul penultimului tur, dar a căzut în virajul 1 și a fost eliminat.

Bagnaia

Bagnaia nu numai că a șters praful de victorie, dar a preluat și șefia campionatului. “Nu a fost ușor”, spune el. “La început am încercat totul pentru a mă menține în frunte. Dar apoi Jorge Martin și Franky Morbidelli m-au depășit. Am crezut că au forțat prea tare”.

“După greșeala lui Jorge, am încetinit considerabil pentru că a fost foarte dificil. Cauciucul din față a tot alunecat. Sunt foarte fericit. Este a patra mea victorie consecutivă și prima mea victorie aici, la Sachsenring”, a declarat Bagnaia.

Marc și Alex Marquez, împreună pe podiumul de premiere

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Marc Marquez (Gresini-Ducati) a terminat al doilea, în spatele câștigătorului “Pecco” Bagnaia. Plecat de pe locul 13 pe grila de start, el a avut un contact minor și unul major în drumul său spre față. Cu toate acestea, el a terminat pe locul al doilea, direct în fața coechipierului și fratelui său Alex Marquez, care a terminat pe locul al treilea.

“Mulțumesc, Sachsenring!”, a spus încântat Marc Marquez despre locul său doi. “A fost un weekend grozav. Am avut probleme încă de la prima sesiune de antrenamente, dar echipa nu a renunțat niciodată. Am avut ghinion în Q1, dar ieri am reușit o cursă consistentă. A fost prima dată când am putut să lucrez pentru cursă. Astăzi am fost pe deplin la atac! Trebuie să spun că aș schimba cu plăcere o victorie pentru un podium cu fratele meu. Este un sentiment minunat”.

“Este o duminică foarte frumoasă aici”, a declarat un Alex Marquez. “Am dat totul, dar mi-am dat seama că ritmul meu de cursă nu a fost la fel de bun ca al celor din față. Mi-am făcut cursa și apoi mi-am spus că trebuie să obținem acest podium. Sunt fericit pentru echipă. Muncesc din greu. Chiar și atunci când ne chinuim, ei continuă să lucreze. Îl felicit și pe Marc, care și-a revenit foarte bine. Și, bineînțeles, îl felicit și pe “Pecco”.

Bagnaia

Jorge Martin câștigă startul

Sub un cer noros, a fost semnificativ mai răcoare pentru Marele Premiu de duminică decât pentru sprintul de sâmbătă, cu o temperatură a aerului de 20 de grade Celsius și o temperatură a asfaltului de 34 de grade Celsius. Jorge Martin (Pramac-Ducati) a plecat din nou din pole position. Și, spre deosebire de sâmbătă, și de această dată a revenit primul din primul viraj.

Martin a luat startul, dar a frânat târziu în virajul 1, la fel ca în ziua precedentă. Miguel Oliveira (Trackhouse-Aprilia), care a plecat de pe P2, părea să poată folosi diferența pentru a prelua conducerea. Cu toate acestea, Martin a fost cel care s-a impus la virajul pentru colțul 2 și a condus grupul de 22 de piloți prin Omega.

La sfârșitul primului tur, Francesco Bagnaia, care plecase de pe P4, l-a devansat foarte scurt pe Martin în virajul 13, dar a fost imediat depășit din nou pe următoarea linie dreaptă de start/finiș.

Cu toate acestea, “Pecco” a refuzat să cedeze și a recâștigat conducerea în turul al doilea. Și în acest caz, el a rămas în fața lui Martin pe linia dreaptă de start/sosire și astfel în frunte. Mai în spate, Marc Marquez, câștigătorul recordului de la Sachsenring, a urcat de pe locul 13 pe grila de start pe poziția a opta în cursul primelor două tururi.

Bagnaia

Martin și Morbidelli dublează conducerea Pramac la început

În timp ce Bagnaia a condus primele etape ale cursei în fața lui Martin, coechipierul lui Martin din echipa Pramac, Franco Morbidelli (care a plecat de pe locul P6), a trecut pe poziția a treia prin depășirea lui Oliveira. De asemenea, Alex Marquez l-a depășit pe Oliveira la începutul cursei. Maverick Vinales (Aprilia) a pus de asemenea presiune, dar a ieșit de pe pistă în virajul 8 și a derapat prin pietriș.

Între timp, Bagnaia și Martin s-au duelat în față. Pilotul de la Pramac a reușit să contraatace la începutul celui de-al șaptelea tur. Acest lucru a însemnat că învingătorul de anul trecut a fost cel care a condus (din nou) cursa. Și Morbidelli l-a depășit pe Bagnaia la scurt timp după aceea, oferind echipei Pramac un avantaj de un-doi.

Ordinea a fost Martin, Morbidelli, Bagnaia, Alex Marquez și Oliveira pentru a doua treime a cursei de 30 de tururi. Pe locul șase s-a clasat Marc Marquez, care a avut un ușor contact cu pneul față al KTM-ului de uzină al lui Brad Binder în timp ce înainta.

Bagnaia

Morbidelli se lasă în urmă – Marc Marquez vine în față

În frunte, Martin și Morbidelli au trecut de Sachsenring separați de aproximativ o jumătate de secundă. În spatele lor, însă, Bagnaia s-a luptat uneori să țină pasul. În cele din urmă, însă, campionul în exercițiu a reușit să reducă din nou diferența față de Morbidelli.

Cu câteva viraje înainte de jumătatea cursei – în virajul 12 în turul 15 – Bagnaia a lansat un atac asupra lui Morbidelli. Acesta a funcționat și pilotul echipei Ducati a recuperat poziția a doua în cursă. Nu a durat mult până când Morbidelli a fost depășit și de Alex Marquez și a ieșit din top trei. Și Marc Marquez a avansat. El a trecut de Miguel Oliveira și a intrat în top 5.

Bagnaia

Morbidelli vs Marc Marquez coliziune în duelul pentru P4

Ultima treime a cursei de 30 de tururi a început în ordinea Martin, Bagnaia, Alex Marquez, Morbidelli, Marc Marquez. În spatele lor, Enea Bastianini (Ducati) a condus a doua jumătate a top 10, în timp ce Oliveira, care plecase de pe prima linie, a coborât mai în spate.

Cu nouă tururi înainte de final, a avut loc o coliziune ușoară între Morbidelli și Marc Marquez în virajul 1, în care ambii au avut noroc să rămână în șa. Marquez, însă, a pierdut teren și a căzut în mâinile lui Bastianini. Coliziunea cu Morbidelli a declanșat airbag-ul din overall-ul lui Marquez.

În ciuda handicapului, Marquez nu numai că a rămas în fața lui Bastianini, dar s-a și apropiat din nou de Morbidelli. Mai mult, pilotul Gresini l-a depășit pe pilotul Pramac cu șase tururi înainte de final și a urcat pe poziția a patra. Dar asta a fost tot ce a fost mai bun pentru Marc Marquez. Pentru prima dată în cariera sa de MotoGP, care durează din 2013, el nu a terminat învingător într-o duminică la Sachsenring.

Jorge Martin aruncă victoria și avansul în campionatul mondial

Victoria la Sachsenring 2024 a fost decisă între Jorge Martin și Francesco Bagnaia. Cu cinci tururi înainte de final, cei doi erau separați de doar o jumătate de secundă. Iar în penultimul tur, Martin, liderul clasamentului, nu numai că și-a pierdut poziția de lider în virajul 1, dar și-a pierdut și cursa. A căzut și a fost eliminat. Bagnaia și-a șters praful de pe el.

Ca urmare, lupta pentru locul doi a devenit brusc un duel frățesc între Alex Marquez și Marc Marquez. Pilotul mai în vârstă a decis acest lucru în favoarea sa, depășindu-l în penultimul viraj (virajul 12) în penultimul tur. Cu toate acestea, nu a fost suficient timp pentru a-l ajunge din urmă pe Bagnaia.

Francesco Bagnaia a obținut astfel a patra victorie consecutivă în MotoGP, la cel de-al 200-lea său Mare Premiu de motociclism. Marc Marquez a terminat al doilea de pe locul 13 pe grila de start, ratând în cele din urmă cu o singură poziție șansa de a-și menține seria de victorii de la Sachsenring. Alex Marquez a ocupat locul al treilea și a asigurat prezența a doi frați pe podium.

Bagnaia

Fabio Quartararo ratează la limită top 10 la evenimentul aniversar

Enea Bastianini a terminat pe locul al patrulea, așa cum făcuse și în sprintul de sâmbătă. Franco Morbidelli a fost al cincilea, urmat de Miguel Oliveira și de debutantul în MotoGP Pedro Acosta (Tech3-GasGas; locul 7). Top 10 a fost completat de Marco Bezzecchi (VR46-Ducati), Brad Binder (KTM) și Raul Fernandez (Trackhouse-Aprilia), care a plecat de la P3.

Fabio Quartararo (Yamaha), pentru care a fost cea de-a 100-a cursă MotoGP, precum și Maverick Vinales după derapajul său timpuriu, Jack Miller (KTM), Augusto Fernandez (Tech3-GasGas) și pilotul LCR Takaaki Nakagami, singurul pilot Honda din primii 15, au terminat pe ultimele poziții în puncte. Stefan Bradl, pilotul Honda cu wildcard, a terminat pe locul 18 după penalizarea sa pe grilă (locul 22 pe grilă).

După ce sâmbătă nu a existat niciun abandon în sprint, duminică Marele Premiu s-a încheiat prematur pentru doi piloți. În afară de Jorge Martin, care a căzut în timp ce se afla în frunte, Fabio Di Giannantonio (VR46-Ducati) a fost cel care a abandonat la boxe, după ce s-a uitat critic la pneul său spate.

Peste 250.000 de spectatori la Sachsenring

Cu 252.826 de spectatori pe parcursul întregului weekend, recordul de spectatori de la Sachsenring de anul trecut (233.196) a fost depășit încă o dată. Cu toate acestea, în acest an, pentru prima dată la Sachsenring, spectatorii de joi (pit lane deschis cu sesiune de autografe) au fost, de asemenea, incluși în numărul total.

Acest truc a fost folosit anterior doar la Marele Premiu al Franței de la Le Mans, unde a fost anunțat în mod regulat cel mai mare număr de spectatori în cursul unui sezon MotoGP. Cu toate acestea, de data aceasta, Sachsenring a înregistrat, de asemenea, mai mulți spectatori duminică decât în 2023, cu 98 015 spectatori în ziua cursei din acest an față de 96 151 anul trecut.

Circul MotoGP intră acum în vacanța de vară pentru sezonul 2024, anul de curse continuând în primul weekend din august cu Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone. Francesco Bagnaia intră în vacanța de vară ca noul lider al clasamentului MotoGP 2024. El și-a planificat nunta în timpul acestei vacanțe.

Bagnaia

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial MotoGP pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: MotoGP - SBK Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss