GP24 Media

LATEST POSTS

Russell spune că transformarea slotului P3 într-un podium nu a fost „realistă”

Russell
Vizualizări: 17406

George Russell de la Williams a făcut parte dintr-un trio de piloți – alături de Lando Norris de la McLaren și Carlos Sainz din Ferrari – pentru a compune un top trei șocant în calificarea la Marele Premiu al Rusiei.

Dar după ce a trecut de la slotul său din grilă P3 la P10 la steagul în carouri, Russell a recunoscut că orice speranță ar fi putut avea de a obține un al doilea podium din carieră în acest weekend a fost probabil fantezistă.

În ciuda faptului că a început cursa de la Sochi cu mașini mai rapide în spate, Russell a reușit să se mențină pe poziția sa de pornire P3 în primele etape, întrucât i-a ținut în mod strălucit pe Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton în spate.

Și, deși Russell a scăzut apoi pe locul 15 după primul său pit stop, cu ploaia căzând pe Sochi Autodrom în ultimele etape ale cursei, pilotul Williams a reușit să urce înapoi până la P10 pe intermediare, pentru al patrulea finish în puncte în cinci curse.

“Am crezut că avem o cursă foarte puternică astăzi”, a spus Russell. „Nu cred că ne-am fi putut aștepta la mult mai mult pentru a fi sinceri. Știm ritmul mașinii; dacă am fi intrat la boxe mai devreme, sau dacă am fi intrat mai târziu, toți ceilalți ar fi găsit o cale în jurul nostru.

Russell spune că transformarea slotului P3 într-un podium nu a fost „realistă”

„Aprecierile Mercedes spun că sunt cu două secunde pe tur mai rapizi decât noi, iar toți ceilalți probabil cu o secundă pe tur mai rapizi”, a adăugat Russell. „Așa că a-i ține în urmă a fost foarte dificil.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ultimele câteva ture pe umed nu au fost chiar bune, chiar ne-am chinuit. Dar cred că asta a fost pentru că am folosit anvelope intermediare.

„Am trecut ieri prin toate seturile noastre de intermediare pe parcursul calificărilor ieri, așa că erau deja ca nişte slick-uri înainte de a le pune. Așa că nu am avut nicio priză acolo și am pierdut două poziții. Deci P8 a fost maximul de astăzi, dar vom lua P10″.

Poate că Russell nu și-a valorificat poziția de start P3 pentru a ocupa al doilea podium din carieră – după ce și-a convertit slotul de grilă P2 la Marele Premiu al Belgiei în acea poziție la finalul cursei.

Dar britanicul a luat totuși pozitivele din încă un weekend în care a jucat împreună cu echipa sa Williams.

Russell spune că transformarea slotului P3 într-un podium nu a fost „realistă”

„Performanța pe slick-uri a fost foarte bună”, a spus Russell. „În general, din echipă și din interiorul mașinii, m-am simțit foarte fericit și încrezător, așa că nu cred că această cursa ar fi putut merge mai bine.

„Evident, am visat să avem un rezultat uimitor, dar acest lucru nu a fost realist. Și astăzi, am terminat acolo unde probabil am meritat să terminăm.”

În ciuda punctului lui Russell pentru locul 10, rivalii pentru P8 Alfa Romeo au reușit să treacă la 16 puncte de Williams în clasamentul constructorilor, datorită celor patru puncte ale lui Kimi Raikkonen pentru P8.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES