GP24 Media

LATEST POSTS

Russell spune că diferența de puncte dintre Williams şi Alfa Romeo îi permite să „atace cu adevărat” în ultimele 5 curse

Russell
Vizualizări: 11142

George Russell nu a marcat puncte la Austin, dar spune că este dispus să-și asume mai multe riscuri în celelalte cinci curse din 2021, după o jumătate de sezon atât de puternică.

Williams a marcat în cele din urmă primele puncte în Marele Premiu al Ungariei, unde Nicholas Latifi a terminat pe locul șapte, iar Russell pe locul opt, întrecând Alfa Romeo în campionatul constructorilor.

După ce s-au acordat jumătate din puncte la Spa, cu ambele mașini pornind din top 10, Russell a marcat și în Italia și Rusia, ceea ce îi oferă libertatea de a ataca devreme în curse pentru a încerca să pună mașina în poziții mai bune.

„Cred că presiunea mi-a fost ridicată de pe umeri de ceva vreme și am fost mai încrezător să atac cu adevărat”, a spus Russell. „De la P20 până la P14 a fost un început puternic pentru mine și cred că în această poziție în care suntem acum în campionat, avem acest mic tampon și îmi permite să ies și să depășesc cu adevărat limitele.

„Îmi place să fiu sincer, nu sunt un pilot care face de obicei o mulțime de greșeli, dar am vrut să mă forțez, cred că de aceea am avut un off în FP3, puțin în calificări la Zandvoort și chiar încercând să depășesc limita.

Russell spune că diferența de puncte dintre Williams şi Alfa Romeo îi permite să „atace cu adevărat” în ultimele 5 curse

„Dar cred că mi-am reafirmat strategia, că nu trebuie să conduci 110% pentru a profita la maximum de mașină, deoarece uneori mergi mai încet.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Nu doar numărul de puncte pe care Williams le-a înscris până acum în acest sezon îi permite lui Russell să conducă mai liber, ci și cunoștințele că viitoarea lui mutare la Mercedes este făcută.

„Este mai puțină presiune. Cred că faptul că suntem într-o poziție de confort în campionatul constructorilor și, de asemenea, la nivel personal, având totul confirmat pentru anul viitor, sunt într-o poziție foarte stabilă și doar în stare să ies acolo și încerc lucruri noi.”

Russell nu poate face nimic când Williams nu este competitiv, dar era mai puțin preocupat de faptul că nu poate lupta pentru puncte în Austin, deoarece nici Alfa Romeo nu a reușit să înscrie.

„În acest weekend ne-am luptat pentru ritm. Este un circuit foarte ciudat pe care l-am simțit, nu era prea multă aderență pe asfalt și cred că toți piloţii alunecau foarte mult și pur și simplu am profitat la maximum.

Eu am început ultimul, am mers bine până pe locul 14 și am rămas acolo. Nimic câștigat, nimic pierdut, cel puțin rivalii noștri de la Alfa nu au marcat puncte.”

Russell spune că diferența de puncte dintre Williams şi Alfa Romeo îi permite să „atace cu adevărat” în ultimele 5 curse

Russell conducea lupta pentru Williams din cauza unui incident din primul tur pentru Nicholas Latifi, care a simțit că a fost forțat într-o poziție imposibilă înainte de contactul cu Lance Stroll.

„Cursa s-a cam anulat în primul viraj”, a spus Latifi. „Tocmai l-am văzut pe unul dintre piloţii Haas venind și apoi, când am văzut că voi fi în sandviș, am încercat să mă asigur că nu o să se lovească de mine, dar eram cam în mijlocul mașinilor era prea târziu pentru a încerca să ies. Așa că nu credeam că pot face multe acolo.

„Am avut avarii pe aripa din față, ceea ce ne-a făcut stinturile mult mai lungi decât trebuiau să fie din cauza opririi devreme la boxe, dar cred că pur și simplu nu am avut ritmul. Ne-am luptat să păstrăm anvelopele în fereastra potrivită.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES