Latest Posts

Rovanpera: Vremea din Estonia a fost “de partea noastră” în răsturnarea de situație din WRC

Vizualizări: 13769

Kalle Rovanpera spune că a atacat în mod conștient atunci când ploaia puternică a lovit ultima etapă de vineri a Raliului Estoniei pentru a prelua conducerea, deoarece știa că condițiile se vor înrăutăți pentru rivalii săi.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a reușit să răstoarne un deficit de 10,9s față de coechipierul de la Toyota și liderul de lungă durată al raliului, Elfyn Evans, în ultima etapă a zilei, în timp ce vremea umedă a provocat o dramă de final. Kalle Rovanpera a ieșit din etapa a 9-a cu victoria de etapă și cu un avans de 11,7s în raliu față de Evans înainte de ziua de sâmbătă, în timp ce galezul s-a luptat în condițiile de ploaie din ce în ce mai mari.

După ce a fost forțat să deschidă drumurile, în virtutea poziției sale de lider al campionatului, Kalle Rovanpera a transformat acest lucru într-un avantaj pe măsură ce ploaia constantă cu care s-a confruntat a devenit progresiv mai puternică pentru rivalii săi care rulau mai târziu. Încrezător că condițiile se vor înrăutăți, finlandezul în vârstă de 21 de ani a forțat mai mult pe pietrișul alunecos.

Rovanpera
Kalle Rovanperä, Toyota Gazoo Racing. Raliul Estoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„În această dimineață, condițiile au fost destul de uscate, așa că a fost multă curățenie pentru noi, dar cred că ne-am descurcat destul de bine și nu am pierdut prea mult timp”, a declarat Kalle Rovanpera. „Cred că am făcut o treabă bună în timpul zilei deschizând drumul și, de asemenea, după-amiaza am avut timpi buni. Bineînțeles, vremea din ultima etapă a fost de partea noastră. În ultima a fost o ploaie puternică și știam că nu va fi mai bine pentru băieții din spate, așa că am forțat mult pentru a putea prelua conducerea”.

„Elfyn Evans a fost foarte rapid toată ziua, iar acum că vom fi aproape unul de celălalt în ierarhia pe șosea, vom încerca să facem tot posibilul pentru a lupta, dar trebuie să ne gândim și la punctele pentru campionat.” Elfyn Evans a considerat că a fost ghinionist să sufere în condițiile cu care s-a confruntat în etapa a 9-a, după ce a avut pentru scurt timp un avans de 19,9s față de Rovanpera, după ce a câștigat cinci din cele opt etape ale zilei.

Nevăzut de camerele de televiziune, vicecampionul WRC din 2020 și 2021 a suferit un moment nebunesc la începutul probei, când ploaia torențială a lovit, ceea ce a contribuit la pierderea a 22,6s în fața lui Kalle Rovanpera. „Nu a fost o zi rea”, a declarat Elfyn Evans. „Dimineața aceasta a fost foarte bună, am fost mulțumit de senzația din interiorul mașinii și totul a funcționat foarte bine. După-amiază a fost puțin mai dificil, condițiile schimbându-se tot timpul, așa că a fost greu să fii perfect și ușor să fii puțin prea atent uneori”.

Rovanpera
Kalle Rovanperä, Toyota Gazoo Racing. Raliul Estoniei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Am avut condiții foarte proaste în ultimul, ceea ce, evident, nu a fost deloc ideal pentru noi. Evident, condițiile au fost destul de oribile. A fost mult aquaplaning la începutul etapei și am avut un moment de cumpănă, și să spunem că am fost puțin mai atent după aceea. A fost o mică surpriză faptul că condițiile au fost atât de proaste. Dar mai este un drum lung de parcurs și totul este încă în joc, așa că să vedem ce ne aduce mâine”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss