Latest Posts

Rovanpera se așteaptă la o provocare mai mare la titlul după trecerea lui Tanak la M-Sport

Vizualizări: 27249

Kalle Rovanpera se așteaptă la o provocare mai mare pentru a-și apăra titlul în Campionatul Mondial de Raliuri (FIA-WRC) în 2023, acum că există piloți câștigători în toate cele trei echipe, după trecerea lui Ott Tanak la M-Sport.

Pilotul de la Toyota Gazoo Racing a avut o cursă dominantă spre primul titlu mondial în acest sezon, înregistrând șase victorii și 70 de timpi de etapă, devenind astfel cel mai tânăr campion mondial din istorie. Finlandezul în vârstă de 22 de ani a doborât cu cinci ani și 88 de zile recordul anterior, stabilit de regretatul campion mondial din 1995, Colin McRae.

În timp ce Kalle Rovanpera a dominat sezonul 2022, Ott Tanak a apărut ca fiind cel mai apropiat rival al pilotului Toyota Gazoo Racing, pilotul de la Hyundai Motorsport a măturat trei victorii, inclusiv învingându-l pe Kalle Rovanpera pe teren propriu, în Finlanda. După trei ani dificili cu Hyundai Motorsport, Ott Tanak a confirmat în această săptămână că se va alătura din nou echipei M-Sport Ford pentru sezonul 2023, asigurându-se că există acum piloți cu normă întreagă care au câștigat raliuri WRC în toate cele trei echipe WRC.

Rovanpera
Kalle Rovanpera, Toyota Gazoo Racing. Raliul Japoniei 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Privind spre sezonul următor, Kalle Rovanpera a recunoscut că mutarea lui Ott Tanak va reprezenta o provocare și mai mare pentru a-și apăra titlul anul viitor. „Cu siguranță, anul viitor va fi mai dificil în ceea ce privește lupta pentru titlu”, a declarat Kalle Rovanpera când a fost întrebat de Autosport despre apărarea titlului la premierea FIA. „Cred că toate echipele, în special Hyundai Motorsport, este mult mai aproape de noi decât era la începutul sezonului”.

„Este frumos să vezi că Ott merge la M-Sport Ford și avem piloți câștigători în toate echipele pentru întregul sezon, așa că, cu siguranță, va fi o mare provocare și pentru noi și o provocare mai mare decât anul acesta. Trebuie să forțăm din nou mai mult și să fim consecvenți”. Reflectând asupra campaniei sale din 2022, Kalle Rovanpera a dezvăluit că rezultatele sale și nivelul de dominare au depășit propriile așteptări.

„A fost un sezon uimitor și, mai ales obținerea primului titlu este întotdeauna cel mai dificil, pentru a face față presiunii și tuturor lucrurilor, dar acest sezon a fost foarte bun pentru noi”, a adăugat el. „Poate că nu ne așteptam ca acest lucru (titlul) să se întâmple atât de repede, dar a fost, desigur, întotdeauna obiectivul. Întotdeauna am făcut presiuni. Tot timpul cât am condus nu m-am gândit că eram tineri sau că nu aveam experiență, de fiecare dată când am condus mașina am încercat mereu să fiu cât mai rapid posibil”.

Rovanpera
Kalle Rovanpera, Toyota Gazoo Racing. Raliul Japoniei 2022. Photocredit: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Da, desigur, în unele raliuri, rezultatul a venit destul de ușor aș spune, deoarece am avut un ritm normal foarte puternic”, a spus el, întrebat dacă a fost surprins de cât de dominant a fost în unele raliuri. „Desigur, s-au întâmplat multe lucruri la începutul sezonului, dar am terminat întotdeauna cu puncte bune”. Kalle Rovanpera va începe apărarea titlului său WRC luna viitoare, când sezonul va începe la Monte Carlo, în perioada 19-22 ianuarie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss