More

  Latest Posts

  Rossi: Căzătura din Valencia – „un sentiment de rahat”

  Valentino Rossi a spus despre al doua sa căzătura dintr-o poziție bună în tot atâtea curse ca fiind „un mare, mare păcat”, cu pilotul de 39 de ani aflându-se în poziția de a nu putea pune pneuri noi pentru restartul cursei de la Valencia, lucru care s-a dovedit a fi crucial pentru rezultatul final.

  Totul a început foarte bine pentru italian, care a avut o sesiune foarte slabă de calificări, plecând în cursă de pe doar poziția a 16a, acesta însă a făcut progres în mod consistent spre top-10, mulți dintre lideri căzând în stânga și în dreapta.

  „Este un mare, mare păcat. Îmi pare rău. Aveam nevoie de acest podium. EU aveam nevoie de acest podium, dar în special echipa, toți cei de la Yamaha. Încă de la Sachsenring nu am mai reușit podium.

  „Am făcut o greșeală, dar privind datele pe care le avem nu prea înțelegem ce s-a întâmplat. Este adevărat că a părut similar cu Malaezia: Am pierdut spatele când am apăsat pe accelerație. În ultimele tururi a trebuit să fim mult mai atenți la pneuri pentru că erau foarte uzate.

  „În orice caz rămâne o duminică bună. Am fost competitiv. În ultimele curse ale sezonului nu am avut rezultate bune, dar în cursă m-am luptat pentru victorie. Asta este un sentiment foarte, foarte bun. Când te bați la victorie totul este pozitiv.

  „Celălalt lucru pozitiv este că am terminat pe trei în campionat – prima motocicletă Yamaha în clasament. Cred că am meritat acest rezultat pentru că m-am luptat din greu tot sezonu, iar situația nu a fost una ușoară.”

  „Pentru mine a fost păcat că a ieșit steagul roșu, nu aveam pneuri de rezervă, iar alți piloți au plecat cu pneuri nou nouțe după restart. Nu am schimbat nimic la motocicletă pentru că totul mersese foarte bine până atunci. În ultimele curse am fost foarte aproape, atât pe uscat cât și pe ploaie.”

  Întrebat despre încercarea sa de a termina perioada fără victorie (au trecut 19 luni de la ultima victorie a sa) Rossi nu s-a abținut spunând ”Este un sentiment de rahat. Este foarte foarte rău. Din păcate nu am reușit să câștig anul acesta.”

  „Va trebui să lucram pentru că finalul sezonului a fost unul chiar pozitiv. Am fost competitivi. Maverick a câștigat chiar la Phillip Island. Dar dacă vrei să te bați cu Honda și Ducati trebuie să lucrezi, va trebui să devenim mai buni peste iarnă și să lucrăm împreună pentru a veni în sezonul nou cu cea mai bună motocicletă posibilă.”

  Foto-credit: Movistar Yamaha


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss