Latest Posts

Romanian Retro Racing: prima etapă pe Motorpark România.

Vizualizări: 26995

Romanian Retro Racing: Istoricele ne-au readus zâmbetul pe buze după o iarnă în care le-am dus dorul și s-au dezmorțit într-o primăvară timpurie a sezonului cu numărul 5 al competiției Romanian Retro Racing, Campionatul Național de Regularitate și Viteză pe Circuit pentru Vehicule Istorice.

Concurenți, vechi prieteni, debutanți, spectatori sau doar curioși, cu toții ne-am bucurat de prezența clasicelor în prima etapă la MotorPark (Adâncata). Pe o vreme nu tocmai prietenoasă, clasicele noastre au pășit cu dreptul în noul sezon competițional și au lăsat uitării vremea pe alocuri capricioasa. La start au fost aliniate nu mai puțin de 50 de autovehicule în cadrul celor trei categorii: regularitate auto, regularitate moto și viteză pe circuit.

Retro Racing

21 de autoturisme istorice au luat startul în cadrul manșelor de regularitate auto, unde noul format propus de organizatori a reprezentat o provocare chiar și pentru cele mai experimentate perechi. Astfel, podiumul nu a mai fost o certitudine pentru campionii sezoanelor trecute, făcând lupta pentru primele poziții și mai aprigă. Astfel, noile schimbări de regulament ce vizează cursa de regularitate pe circuit au produs surprize și au adus nume noi ce au ocupat pozițiile fruntașe ale clasamentelor.

Câștigători la clasa Open au fost echipajul format din Mihai și Georgia Popescu la volanul Sabenei, o Dacia 1100. Pe locul secund, s-a clasat debutantul Alexandru Constantin, alături de Sandu Cornel, la volanul unei Dacii 1410 Sport. Familia Georgescu, la volanul Renault 5 Alpine, a ocupat ultimul loc al podiumului la clasamentul Open. La clasa Cabriolet, un veteran al curselor de regularitate, Cosmin Pavel (Mercedes SL) secondat de Victor, s-a impus în fața lui Irinel Ionescu (Ferrari Mondial) și a Crăiței Țaralungă (Alfa Romeo Spider).

Retro Racing

La clasa Coupe același Alexandru Constantin a ieșit fruntaș în fața familiei Georgescu și a familiei Badauță. La Sedan, Mihai Popescu l-a devansat pe Răzvan Marinescu (Dacia 1100), iar ultima poziție a podiumului a fost ocupată de familia Enăceanu-Tudoraș (Trabant 601). La Dacia Revival, același Mihai împreună cu Georgia au ocupat prima poziție, urmați de Alexandru Constantin și Sandu Cornel (Dacia 1410 Sport), iar pe ultima poziție a podiumului au urcat Razvan Marinescu și Arnaud Perrein (Dacia 1100).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La proaspăt înființata clasă Muscle Car, Gabi Roșu (Pontiac Firebird) a obținut cel mai mic ecart față de turul de referință, în timp ce pozițiile 2 și 3 au fost ocupate de emblema muscle-car-ului, Ford Mustang, prin Constantinescu Alexandru Sorin și Matthias respectiv Calincu Ionuț.

Doamnele și domnișoarele au fost de asemenea premiate în cadrul clasei Women in Motorsport, unde Georgia Popescu a triumfat în fața Lilianei Georgescu și a Alexandrei Mateescu. Pe aceasta cale, dorim să mulțumim sportivelor ce vin într un număr din ce în ce mai mare etapă de etapă.

Retro Racing

Istoricele de competiție ne-au lăsat cu gurile cascate într-o luptă spectaculoasă pentru podiumul general al categoriei de viteză. Deși locul întâi a fost bine securizat de către Camil Perian, într-un Porsche Carrera 911 RS, adevărata luptă s-a purtat pentru locurile doi și trei: Andrei Tureanu, care etapa aceasta a pregătit un BMW 325, Adrian Dobre cu un VW Golf GTI, Cătălin Constantinescu cu Alfa Romeo 75 și Gunther Graef cu un Citroen AX Sport.

Cei 4 piloți au pornit într-o luptă de-a dreptul impresionantă pentru titlu forțând limitele mașinilor și oferind un spectacol plin de îndemânare și adrenalină spectatorilor care au urmărit cu sufletul la gură întreaga cursă, culminând cu podiumul pentru Andrei Tureanu și pentru Adrian Dobre, iar experimentatul Gunther Graef a reușit o depășire în extremis pe linia de finish în dreptul steagului în carouri, devansându-l astfel pe Cătălin Constantinescu, pentru locul al patrulea.

Retro Racing

La clasa A1B1, favoritul Gugu, s-a impus în fața celor doua Mini-uri prezente în competiție, pilotate de Andrei Jerca și tânăra Levana Ognean. La grupa A2B2, daciile pilotate de Mihai Alexandrescu și Adrian Voicu i-au suflat în ceafă lui Adrian Dobre care a câștigat la această clasă. O luptă intersantă care s-a remarcat chiar și în afara circuitului, pe zonele de degajare, a avut loc si la clasa A3B3, unde câștigător a fost același Cătălin Constantinescu, urmat de Ștefan Virgil, în proaspăt preparata Alfa Romeo 33, iar pe ultima poziție a podiumului s-a clasat Ovidiu Ionescu (Ford Escort MK2).

La clasa A4B4 câștigător detașat a fost Camil Perian urmat de Andrei Tureanu, cu proaspătul restaurat BMW 325. Același Camil a ocupat și prima poziție a podiumului la clasa I1, urmat de Adi Dobre și Ovidiu Ionescu. La clasa I2, bătălia a fost foarte strânsă, iar victoria a fost adjudecată de Andrei Tureanu, urmat de Gugu Graef și Cătălin Constantinescu.

Retro Racing

Debutanții au fost de asemenea premiați în clasa nou înființată, unde câștigător a fost Ștefan Virgil, secondat de cele două Mini Cooper S, pilotate de Andrei Jerca respectiv Levana Ognean.

La clasa Dacia Revival, câștigătorul Open-ului a fost veteranul Mihai Alexandrescu, urmat de ambițiosul Adrian Voicu, iar pe ultima poziție a podiumului a urcat tânărul Vlad Dorobanțu. Același Vlad s-a impus și la Grupa 1, fiind urmat de experimentatul Gabriel Conduris. O pană la roata stângă față a făcut ca Irinel Ionescu să nu poată termina manșa de concurs, urmând ca acesta să își ia revanșa la următoarea etapă de pe încântătorul circuit Transilvania Motor Ring.

Nu uitați că cele 3 curse ale acestei prime etape pot fi vizionate oricând prin intermediul clipului de mai jos. Ne revedem la Mureș!

YouTube video

  • Mai multe știri despre Motorsportul Românesc găsiți AICI.
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Photocredit: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)

Latest Posts

Don't Miss