GP24 Media

LATEST POSTS

Romanian Endurance Series 2022, Ce rămâne și ce este nou?

Romanian Endurance Series
Vizualizări: 12102

Romanian Endurance Series, campionatul național de anduranță pe circuit, organizat de Willi Motorsport, va începe în mai puțin de o lună. Prima etapă a campionatului organizat sub egida FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv) va avea loc pe Motorpark România în zilele de 5 și 6 martie.

Campionatul a înregistrat o creștere constantă încă de la prima rundă și de la startul sezonului 2022, cu nu mai puțin de 20 de echipe deja înscrise în campionat. Acest lucru face ca seria românească de anduranță să fie pregătită pentru un nou pas remarcabil în creștere, deoarece câteva dintre echipele obișnuite nu se află încă pe lista de înscrieri.

Romanian Endurance Series 2022, Ce rămâne și ce este nou?

Clasa CN (Prototipuri):

La clasa Prototipuri găsim pe lista provizorie de înscrieri 2 echipe care au concurat deja în Romanian Endurance Series (Engage Racing cu Norma M20FC & Gentleman Drivers – în 2022 Cătă – cu Ligier JS51), o echipă nouă cu un Radical SR8 sub numele de DAO Racing și, bineînțeles, suntem curioși dacă unii dintre concurenții de anul trecut, cum ar fi Blitzwolf (3 mașini pe grilă anul trecut), AVG Motorsport și Tunning Team vor reveni în serie pentru sezonul 2022.

Clasa GT:

În clasa GT a seriei, întotdeauna spectaculoasă, vom vedea câștigătorii din anii trecuți, 360.ro, revenind sub un nou nume de echipă, RO1 Racing, care va concura cu Porsche 911 GT3 Cup în Romanian Endurance Series, pe lângă efortul depus pe tot sezonul în GT Open Series. Cealaltă echipă de pe lista GT este DAO Racing, care continuă și ea de anul trecut, unde a fost vicecampioană, cu siguranță cu ideea de a tinde la câștigarea campionatului în 2022 cu spectaculosul lor Mercedes AMG GT4.

Romanian Endurance Series 2022, Ce rămâne și ce este nou?

Clasa Touring:

Cea mai ocupată clasă din Romanian Endurance Series a fost întotdeauna clasa Touring, iar anul 2022 nu face excepție de la această regulă. 16 din cele 20 de echipe de pe lista de până acum participă la această clasă. Există câteva absențe notabile, precum și câteva echipe noi. Cea mai remarcabilă absență este probabil West Competition Racing, echipa care a câștigat clasa Touring în 2021.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alte echipe cunoscute din serie care nu se regăsesc pe lista de până acum: Ivan Motorsport, MvM1, Best Next Pilot, Lerato Racing, Smart Driving, Willi Motorsport BMW, Willi Motorsport Logan, precum și alte câteva echipe cu participări unice în serie.

Interesant de văzut și numărul de echipe noi care se înscriu la clasa Touring a Romanian Endurance Series 2022. Atrag atenția pe listă cele 3 Peugeot 206 RC înrolate de Junior Motorsport by Georgios Ladopoulos care aduc tinere talente pe grilă. De asemenea, o noutate în serie este AB Motorsport by Alex Berea care aduce și el 2 Peugeot 206 pe grilă. Apoi, mai este DAO Racing cu o Dacia Logan, și o inscripție din Franța, sub forma echipei Le Mans, care va utiliza un Peugeot 206.

Romanian Endurance Series 2022, Ce rămâne și ce este nou?

Apoi mai sunt suspecții obișnuiți, cum ar fi Dani Otil, care va concura cu un Peugeot 106, Exelixis Motorsport întoarce cu o Dacia Logan, Badi Racing cu un Volkswagen Lupo Cup și, bineînțeles, faimoasa lor Cupra TCR, Sera Racing pe Dacia Logan, Joule Racing tot pe Dacia Logan. Una peste alta, se pare cu siguranță că 2022 va fi un alt an grozav pentru motorsportul românesc și pentru Romanian Endurance Series în special.

Mai jos puteți consulta lista provizorie de înscrieri:

Romanian Endurance Series

Mai multe știri despre Campionatul Romanian Endurance Series găsiți AICI.

Sursa: Romanian Endurance Series - GP24
Photocredit: Romanian Endurance Series
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES