Latest Posts

Romanian Endurance Series 2021: etapa 1 la Motor Park Romania.

Vizualizări: 12466

Motor Park Romania, Adâncata, 18 aprilie 2021 – Prima etapă a sezonului 2021 din Romanian Endurance Series a debutat într-un format complet nou, în care avem două curse dedicate, una pentru modelele Touring și una pentru modelele CN și GT. Conform regulamentului particular, fiecare categorie a avut parte de două curse cu o durată de o oră.

Endurance

Trebuie să remarcăm faptul că grila sezonului 2021 din RES este cea mai numeroasă de până acum, cu multe echipaje noi și cu modele aflate în premieră pe grila de start. De asemenea, întrecerea nu mai are loc doar pe parcursul unei singure zile, ci pe durata întregului weekend, calificările fiind programate sâmbăta, iar cursele duminica.

În prima cursă destinată modelelor GT și CN, în clasamentul CN victoria a revenit celor de la Engage Racing (Norma M20), după un duel spectaculos cu Blitzwolf Marola (Norma M20). Acesta s-a petrecut chiar în ultimul tur al cursei, echipajul Engage Racing reușind să depășească la capătul liniei drepte de dinaintea virajului doi.

Endurance

Ultimul loc pe podium a fost adjudecat de Radical Romania CN (Radical SR3 RSX), care a avut o prestație constantă, fără incidente. În clasamentul GT s-a impus echipajul Radical Romania GT (Radical RXC GT3), urmat de Willi Motorsport (Porsche 911 GT3 Cup) și de Blitzwolf (Porsche 911 GT3 Cup). În cea de-a doua cursă, podiumurile au rămas neschimbate atât pentru CN, cât și pentru GT. Trebuie menționată și dubla victorie pentru echipajul Willi Motorsport într-o clasă nou formată pentru acest an – Porsche GT3 Cup.

În RES Touring, ambele curse au fost câștigate de West Competition (BMW 325 Cup), urmați de BADI Racing (VW Lupo Cup), podiumul fiind completat în prima cursă de Ivan Motorsport (Dacia Logan Cup), iar în cea de-a doua de MVM1 (Peugeot 106).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Endurance

Notăm o prezență remarcabilă pe grila de start în clasa Logan Cup, unde am numărat la start nu mai puțin de șapte mașini, un record pentru Campionatul Național de Anduranță. Podiumul primei curse din prima etapă a fost compus din Ivan Motorsport, Joule Racing și Infosys Motorsport, iar pentru cea de-a doua cursă, câștigător a fost tot Ivan Motorsport, urmat de această dată de Infosys Motorsport și de Claddo Blitzwolf.

Felicitări câștigătorilor și tuturor celor care au participat!

Rezultatele complete din cele două sesiuni de calificare și cele două curse, dar și situația la puncte pe clase și în clasamentul general pot fi accesate în linkul următor – RES 2021 / Etapa 1.

Despre Romanian Endurance Series 2021:

Romanian Endurance Series (RES) este un campionat de viteză pe circuit, ce respectă prevederile Codului Internațional Sportiv și anexele sale, precum și Prescripțiile generale FIA pentru circuit. Campionatul este fundamentat pe un regulament ce are o componentă sportivă și una tehnică, în conformitate cu Anexa J a FIA.

RES este un campionat de curse cu o lungime începând cu o oră și oferă o platformă pentru amatori și profesioniști. O mare varietate de mașini potrivite acestor formate de cursă este acceptată în acest campionat: turisme, GT-uri, prototipuri, silhouette-uri.

Automobilele cu roti descoperite (monoposturi) nu sunt acceptate. Piloții cu o mai mare experiență (conform punctelor definite pe licența de circuit) au obligația de a-i respecta și proteja pe circuit pe ceilalți concurenți. Procesul de licențiere este asigurat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv.

Sunt acceptate licențele internaționale FIA de la categoria D în sus și licențele naționale din Uniunea Europeană. Pilotii care se inscriu și participa in RES trebuie sa fi absolvit inainte o scoala de pilotaj de circuit agreata FRAS si organizator RES. Pilotii care nu au implinit varsta de 18 ani nu pot participa la etapele RES desfasurate pe circuite stradale decat daca acestia au o experienta de minim un an in RES . Pilotii care au o varsta mai mica de 16 ani nu au dreptul sa participe in primul sezon RES decat la clasa A1 sau maxim A2.

La finele sezonului, fiecare clasă își va decerna campionul, iar prima poziție în ierarhia generală va primi titlul de Campion National Anduranta pentru anul în curs.

Endurance

Echipe și piloți / Romanian Endurance Series 2021 – Prima etapă

Romanian Endurance Series TOURING:

 • 100 – BEST NEXT PILOT – Mihai Surubariu / Andrei Nicolae (Logan Cup)
 • 11 – INFOSYS MOTORSPORT – Costi Gherghescu (Logan Cup)
 • 268 – WEST COMPETITION – Alexandru Siclovan / Dinu Dumitrascu (BMW 325 Cup, A2)
 • 24 – RB RACING – Mihai Pelmus / David Nedelcu (Peugeot 106, A1)
 • 47- IVAN MOTORSPORT – Viorel Ivan (Logan Cup)
 • 25 – MOTO RC – Catalin Manea / Zelca Adrian (Logan Cup)
 • 62 – CLADDO RACING – Dodo Ionut Moisii / Claudiu Vasilache (Logan Cup)
 • 48 – DAN MOTORSPORT – Dan Stefan (Logan Cup)
 • 55 – LERATO RACING – Pascu Leonard (Renault Megane, A2)
 • 44 – MVM1 – Alin Fulga (Peugeot 106, A1)
 • 77 – BADI RACING – Eduard Anton (VW Lupo Cup, A1)
 • 313 – JOULE RACING – Iulian Bontea (Logan Cup)

Romanian Endurance Series GT+CN:

 • 1 – WILLI MOTORSPORT – Sergiu Nicolae / Fabrizio Broggi (Porsche GT3 Cup Gen2, Porsche GT3 Cup)
 • 78 – BLITZWOLF – Mihai Zamfir (Porsche GT3 Cup Gen1, Porsche GT3 Cup)
 • 46 – BLITZWOLF MAROLA – Horia Moldovan / Roberto Nicolae (Norma M20, CN)
 • 227 – GENTLEMAN DRIVERS – Catalin Ghigea / Dani Otil (Ligier Js51, CN)
 • 6 – DAO RACING – Dragos Argesanu / Augustin Draghiceanu (Mercedes AMG GT4, GT4)
 • 360 – 360.RO – Camil Perian / Florin Tincescu (Porsche GT3 Cup Gen2, Porsche GT3 Cup)
 • 79 – BLITZWOLF MAHALA – Cristi Ionescu (Wolf GB08 Tornado, CN)
 • 185 – ENGAGE RACING – Emil Nestor / Horia Platona (Norma M20, CN)
 • 33 – TOMA RACING – Mihai Tomescu / Cristian Mangri (Porsche Cayman, A4)
 • 99 – AVG MOTORSPORT – Stefan Unchiasu / Andrei Enescu (Radical SR3 RSX, Cn3)
 • 43 – RADICAL ROMANIA GT – Alex Mirea / Gabi Stoian (Radical RXC GT3, GT3)
 • 2 – TUNING TEAM – Jean Tatu / Jean Tatu Jr. (Radical SR8, CN2)
 • 53 – RADICAL ROMANIA CN – Ovidiu Zaberca / Bogdan Dobranici (Radical SR3 RSX, CN3)
 • 9 – BLITZWOLF 4 – Cristian Tanase (Radical SR3, CN3)
 • 28 – TEAM 28  – Alin George Luca / Mihai Beldie (Porsche 997 GT4, GT4)

 O selecție de poze poate fi descărcată de aici (expiră pe 4 mai) – https://we.tl/t-V4qLufs4iP
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne scrieți la adresa [email protected]

Mai multe știri despre Campionatul Romanian Endurance Series găsiți AICI.

Sursa: Romanian Endurance Series
Photocredit: Sorin Mirea / Catalin Neacsu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Romanian Endurance Series

Latest Posts

Don't Miss