More

  Latest Posts

  Robert Kubica s-a asociat cu BMW DTM cu o echipă client

  Robert Kubica ar putea concura în DTM în acest an cu o echipă BMW client după ce s-a alăturat echipei Alfa Romeo Formula 1 ca pilot de rezervă. Kubica a declarat public anul trecut că dorește să aibă un program dual în 2020, un al treilea rol de pilot în F1 asociat cu un loc în DTM, fiind scenariul ideal.

  Pilotul polonez a făcut parte din line-up-ul BMW pentru testarea post-sezon la Jerez în decembrie, iar Motorsport.com înțelege că contractul lui Kubica cu Alfa Romeo îi permite în principiu să concureze pentru BMW în categorie.

  Producătorul german are un loc vacant în line-up-ul fabricii sale după plecarea lui Bruno Spengler în Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar, despre care se presupunea că a fost alocat pentru Kubica. Dar, pilotul Williams din 2019 care s-a alăturat unei noi echipe client, a apărut ca un scenariu alternativ. Această echipă ar putea fi finanțată de sponsorul personal al lui Kubica, PKN Orlen, care s-a alăturat deja cu Alfa ca sponsor co-nume.

  Se consideră că eforturile de creare a unei echipe BMW client în modelul echipei satelite Audi WRT, au fost stimulate de incertitudinea în legătură cu starea proiectului R-Motorsport Aston Martin, care este încă fără motor în urma divizării sale cu HWA.

  Kubi2

  Kubica nu a exclus să-și combine noile sale datorii de la Alfa cu un loc în DTM, dar a recunoscut că două programe simultane ar putea să-l îngreuneze. “Cursele au avut întotdeauna prioritate pentru mine – de aceea am devenit pilot de curse”, a spus Kubica pentru postul de televiziune polonez TVP Sport.

  “Deși am fost și pilot de raliuri, sunt de fapt cursele care sunt în ADN-ul meu. Acesta încă este obiectivul meu. Dar acum situația este diferită pentru că trebuie să combin două programe.” Și nu este ușor, nu numai din punct de vedere al timpului și angajamentelor mele. Există și alte aspecte, nu doar ale mele ”.

  Există trei confruntări între F1 și DTM în 2020, care ar putea deveni un obstacol în aspirațiile DTM ale lui Kubica. DTM va vizita Anderstorp în același timp cu Marele Premiu al Canadei, în timp ce runda sa de la Monza cade și în același weekend cu Marele Premiu al Franței. Există o altă confruntare între cursa DTM de la Assen și Marele Premiu al Italiei de la Monza.

  “”Voi fi practic la fiecare cursă din F1″, a spus Kubica, “și dacă un pilot renunță, îl voi înlocui”. Cu toate acestea, Orlen, sprijinitorul personal al lui Kubica, nu vede cum îndatoririle sale de F1 ar deveni o piedică în asigurarea unui loc în DTM. “Aceasta este treaba lui Robert”, a declarat Daniel Obajtek, președintele sponsorului Orlen la TVP Sport. “Nu vom spune nu, Robert nu va spune nu, dar vom vedea. Poate că vor fi știri în curând.”

  Sursa: GP24 Author, Adrian Gros

  Photocredit: BMW Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss