Latest Posts

Road to Le Mans: Valentino Rossi pierde șansa la victorie în urma unui haos.

Vizualizări: 16060

Road to Le Mans: Valentino Rossi a avut o șansă bună în cursa de la Le Mans până la un eșec fără să aibă vreo vină. Colegul de la BMW, Max Hesse, a câștigat.

Una dintre cele mai mari vedete ale sporturilor cu motor din lume concurează (încă) în programul de susținere la cele 24 de ore de la Le Mans: Valentino Rossi va face primele tururi pe legendarul Circuit de la Sarthe în acest weekend, în seria de susținere numită Road to Le Mans. Aici, 20 de mașini Pro/Am din clasa GT3 se vor întâlni cu 38 de mașini LMP3 într-o grilă mixtă. Legenda MotoGP Rossi conduce un BMW M4 GT3 înscris de WRT, pe care îl împarte cu amatorul Jerome Policand, în vârstă de 58 de ani.

În prima dintre cele două curse din acest weekend, lucrurile nu au mers conform planului pentru pilotul BMW works Rossi: Rossi, în vârstă de 44 de ani, și coechipierul său nu au terminat mai sus de locul 15 în clasă în cursa de 55 de minute, foarte predispusă la accidente, de pe circuitul de 13,626 kilometri. Mult mai mult ar fi fost posibil pentru pilotul pe patru roți, care în acest an dispută al doilea sezon complet în cursele GT3!

Road, Rossi

Haosul din LMP2 îl costă pe Rossi poziția de lider
Rossi însuși propulsase mașina WRT-BMW pe locul doi pe grila clasei GT3 în calificări, împărțind prima linie cu colegul de marcă Tim Whale, care va concura la Road to Le Mans alături de tânărul pilot de uzină BMW Max Hesse. La start, Rossi a reușit chiar să preia conducerea în fața BMW-ului soră.

Apoi, marea dramă: în prima șicană a liniei Hunaudieres au avut loc mai multe incidente în care au fost implicate cinci mașini LMP2 și o mașină GT3. Rossi a trebuit să evite un LMP2 accidentat pe banda exterioară pentru a evita o coliziune. Acest lucru l-a lăsat pe italian neputincios să privească cum numeroși adversari GT3 au trecut pe interiorul pistei. Haosul l-a făcut pe Rossi să treacă de pe primul pe locul întâi pe locul zece înapoi când mașina de siguranță a ieșit.

Road, Rossi

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cursa lui Rossi pentru a recupera decalajul a fost anulată
După reluarea cursei în turul 4, Rossi a avut o revenire spectaculoasă și a luptat pentru a reveni pe locul doi, în spatele Mercedes-AMG GT3 al celor de la Winward Racing cu Russell Ward la volan. În turul 6, Rossi, aflat în P2, a predat BMW M4 GT3 coechipierului său Policand, care a continuat cursa pe locul 3, în spatele Mercedesului Winward și a unui Lamborghini Huracan GT3 de la Leipert Motorsport. În acest moment, duo-ul din frunte nu își terminase încă oprirea obligatorie la boxe.

În câmpul care a fost eliberat puțin mai târziu, Policand a făcut un patinaj pe pistă și a căzut în coada plutonului GT3 – cursa era practic încheiată pentru #46. Între timp, tânărul Hesse de la BMW s-a descurcat mai bine în al doilea M4 GT3: tânărul de 21 de ani și-a croit rapid drum în față după schimbarea pilotului și a urmărit liderul UNHCR Porsche 911 GT3 R cu Anders Fjordbach la volan.

Road, Rossi

Drumul spre Le Mans: Un accident după altul
Într-o cursă cu numeroase accidente – inclusiv un accident sălbatic al celor două mașini LMP2 aflate în frunte pe banda interioară (!) a liniei de start/finisaj în turul 8 – Hesse a preluat chiar conducerea de la Fjordbach în turul 9. După un accident între GT3 și LMP2, mașina de siguranță a trebuit să iasă pentru a doua oară puțin mai târziu. Finalul a avut loc două tururi mai târziu, în spatele mașinii de neutralizare.

Victoria generală în cursa cu accident a revenit modelului LMP3 #58 al echipei Virage (Martin Rich/Manual Espirito Santo). Echipa germană Frikadelli Racing, care în urmă cu câteva săptămâni a sărbătorit prima sa victorie generală la cursa de 24h de la Nürburgring cu un Ferrari GT3, a terminat pe locul 12 cu al său LMP3. Șeful echipei, Klaus Abbelen, și câștigătorul de la Nürburgring, Felipe Fernandez Laser, împart mașina echipei de curse cu sediul în Eifel.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Road, Rossi
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionate de Anduranța găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss