More

  Latest Posts

  Ricciardo spune că McLaren are nevoie de un weekend puternic în Qatar „pentru a avea o șansă reală” în lupta pentru P3 cu Ferrari

  Daniel Ricciardo a recunoscut că echipa sa are nevoie de un weekend puternic la Marele Premiu inaugural al Qatarului pentru a-și păstra orice speranță de a rămâne în lupta cu Scuderia pentru P3.

  Performanța impresionantă a echipei McLaren din 2021 a adus cinci podiumuri (unul mai mult decât Ferrari), inclusiv victoria uluitoare a lui Ricciardo la Monza în septembrie, prima victorie a McLaren din 2012.

  Dar o modernizare a motorului pentru Ferrari de la Sochi, cuplată cu incidente din primul tur pentru Ricciardo și colegul de echipă Lando Norris în ultimele două curse din Mexic și Brazilia, au făcut ca McLaren să scadă cu 31,5 puncte în spatele Ferrari în lupta pentru locul trei în clasamentul constructorilor – cu Ricciardo realist despre tipul de weekend pe care McLaren trebuie să-l aibă pe Circuitul Internațional Losail pentru a rămâne în căutarea P3.

  „Este un pic mai întins acum, cu siguranță”, a spus Ricciardo, a cărui retragere la Interlagos ultima dată a pus capăt unei serii de 34 de curse pentru australian. „Nu s-a terminat încă, dar Ferrari a valorificat cu adevărat ultimele două weekenduri când, evident, am avut amândoi incidente în primul tur.

  „Privind întregul sezon, cred că Ferrari a fost acolo de la prima cursă”, a adăugat Ricciardo. „Au avut câteva pole-uri [în Monaco și Baku], de asemenea, în prima parte. Nu vreau să spun… încă nu am cedat cu siguranță, dar cred că am făcut bine să ținem lupta până acum.

  „Dar cu siguranță va trebui să avem un weekend mai bun decât ei în Qatar dacă vrem vreo încercare cu adevărat la asta. Dar vom continua să ne facem treaba și sperăm să obținem câteva puncte mai multe decât am avut în ultimele două weekenduri.”

  image 3 9

  Norris a fost de acord că șansele sunt acum în favoarea Ferrari atunci când a fost întrebat înainte de weekendul Marelui Premiu al Qatarului despre perspectivele McLaren de a câștiga locul 3 la constructori anul acesta, spunând: „Desigur că este posibil, dar evident că devine din ce în ce mai greu și, în mod realist, noi suntem într-o poziție mult mai dificilă decât am fost vreodată în tot sezonul.

  „În ultimele câteva săptămâni, Ferrari a făcut o treabă foarte bună, și-a maximizat cursele așa cum am făcut noi în prima jumătate a sezonului și, cred, am făcut câteva greșeli ici și colo – și greșeala din Brazilia de la începutul cursei, cu siguranță nu a ajutat toată această situație.

  Daniel Ricciardo nu este sigur cum se va compara McLaren cu Ferrari în Qatar
  „Dar mai avem o șansă, desigur”, a adăugat Norris. „Cred că următoarele câteva piese sperăm să ne fie un pic mai potrivite decât Ferrari-urilor, așa că acesta va fi momentul nostru să încercăm să ne refacem câteva puncte.”

  Ricciardo, între timp, a fost de acord cu colegul său de echipă că pista din Qatar s-ar putea potrivi cu McLaren în acest weekend, spunând: „Am făcut simularea. Este evident o pistă pe care nu o cunosc, nu o mai făcusem pe sim sau altceva înainte. Mi-a placut.

  „Este destul de rapid, există o mulțime de viraje în treapta a patra, a cincea, a șasea; sperăm că ni se potrivește cumva. Cred că suntem cuminți în virajele rapide, dar să vedem. Sunt încântat să conduc pe un circuit nou. L-am urmărit la MotoGP de mulți ani, așa că este grozav să pot conduce aici acum.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss