More

  Latest Posts

  Ricciardo și Ocon în top 3 cu Verstappen din nou cel mai rapid

  Max Verstappen de la Red Bull și-a continuat zborul în weekendul Marelui Premiu al Stiriei, conducând FP2 la Red Bull Ring, înaintea lui Daniel Ricciardo de la McLaren și a lui Esteban Ocon de la Alpine.

  Condițiile au fost grele vineri: nori groși şi întunecați au amenințat sesiunea și un vânt de coadă rigid a suflat mai mulți piloţi de pe pistă în virajul 3. Dar, cu câteva puncte de ploaie, condițiile au rămas în cea mai mare parte uscate și Verstappen a stabilit punctul de referință de 1m05.412s la jumătatea sesiunii.

  Ricciardo

  Olandezul a început urmărirea kilometrajul de neegalat pe anvelopele dure, apoi a folosit soft-urile pentru a eclipsa McLaren-ul lui Ricciardo cu 0.336s, pentru a merge cel mai rapid cu puțin peste 30 de minute rămase. Ocon de la Alpine a terminat pe locul trei, la doar 0,042 secunde în spatele lui Ricciardo.

  Lewis Hamilton a terminat pe locul patru, abia la o sutime în spatele lui Ocon, în timp ce Valtteri Bottas a terminat pe locul 12. Mercedes a avut piloţii lor în programe split, finlandezul începând pe soft-uri și terminând pe hard-uri contrar lui Hamilton.

  În mod bizar, Bottas s-a învârtit ieșind din garajul său cu 18 minute rămase – echipajul McLaren împingându-l cu amabilitate înapoi pe pistă.

  Ricciardo

  Pierre Gasly de la AlphaTauri, al doilea în FP1, a fost împiedicat să ruleze în FP2, deoarece Honda a observat o problemă cu unitatea sa de putere înainte de sesiune.

  Coechipierul lui Ocon, Fernando Alonso, a terminat sub o zecime de Hamilton în P5 și cu o zecime mai rapid decât pilotul Aston Martin, Sebastian Vettel. La rândul său, coechipierul lui Vettel, Lance Stroll, a fost al optulea în această sesiune – Lando Norris de la McLaren i-a despărţit fiind pe locul șapte.

  Asta l-a lăsat pe Sergio Perez de la Red Bull al nouălea, chiar în fața lui Antonio Giovinazzi, cu primele 10 poziţii împărțite în doar șapte zecimi, de la P2 la P10 fiind doar patru zecimi de secundă.

  Carlos Sainz de la Ferrari s-a învârtit în virajul 5 devreme în FP2, dar a continuat pentru a termina pe locul 11, chiar în fața lui Bottas, care s-a trezit blocat de Ferrari în timp ce Charles Leclerc a luat locul 13.

  Ricciardo

  Kimi Raikkonen a fost ultimul pilot în aceaşi secundă de Verstappen, plasându-și Alfa Romeo-ul pe locul 14 – cu puțin peste o zecime în spatele coechipierului său de pe locul 10.

  Pe locul cinci în FP1, Yuki Tsunoda ar putut pune AlphaTauri-ul doar pe locul 15 în FP2 – înaintea lui George Russell de la Williams în P16.

  Perechea Haas s-a aliniat pe locurile 17 și 18: Mick Schumacher cu o jumătate de secundă mai rapid decât Nikita Mazepin. Rusul s-a învârtit în virajul 5 – oglindindu-l pe Sainz şi colectând prea mult pietriș în exteriorul acelui colț dificil de coborâre.

  Chiar înainte de incidentul lui Mazepin, Nicholas Latifi și-a rotit Williams-ul în virajul 6 la doar 20 de minute adunând pietrișul la viteză mare – dar a evitat barierele. Latifi a terminat ultimul dintre alergători, în locul 19, pe măsură ce Gasly a fost limitat la garajul său pe tot parcursul sesiunii.

  Ricciardo

  Mercedes va avea un ochi asupra Verstappen și un ochi asupra cerului, în timp ce norii amenință să dezlănțuie ploaia peste Red Bull Ring – iar olandezul amenință să-și continue ritmul de lider al Campionatului.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss