More

  Latest Posts

  Ricciardo nu se aștepta ca Piastri să domine F2

  Pilotul de McLaren, Daniel Ricciardo, spune că nu se aștepta ca Oscar Piastri să domine F2 așa cum a făcut-o, dar este „foarte fericit” să vadă următoarea generație de talente australiene urcând printre rânduri.

  Piastri a luat-o cu asalt pe scara formulei juniorilor, câștigând campionate în trei sezoane consecutive în Formula Renault Eurocup, FIA Formula 3 și FIA Formula 2.

  Cu puterea Prema, Piastri a dominat F2, luând titlul cu o diferență de 60,5 puncte față de vicecampionul Robert Shwartzman.

  Nu i-a fost oferit un loc în F1 pentru anul viitor, dar membrul Academiei Alpine va face un pas pentru a fi pilotul de rezervă al echipei pentru sezonul 2022, în vederea unui loc de cursă anul următor.

  Pilotul McLaren Ricciardo a urmărit îndeaproape progresul colegului australian Piastri și a spus că a fost impresionat de modul în care a dominat campionatul.

  “Da, sălbatic. Nu doar a câștigat, ci a dominat”, a spus Ricciardo. „Nu cred că cineva se aștepta cu adevărat la el. Să lupți pentru un titlu este un lucru, dar să câștigi confortabil a fost enorm.

  “Cred că oamenii știau în mod evident că este talentat. Știam că este talentat, dar nu cred că cineva se aștepta ca el să domine campionatul așa cum a făcut-o.”

  Ricciardo

  Ricciardo crede că lucrurile sunt în mișcare pentru tinerii australieni, Jack Doohan ocupând locul al doilea în F3 înainte de a marca puncte în primele două weekenduri de F2 din Arabia Saudită și Abu Dhabi, unde fiul legendei MotoGP Mick Doohan a luat startul în primul rând alături de Piastri.

  „Există un blocaj australian în primul rând cu Piastri și Jack, așa că da, arată bine pentru tinerii australieni care vor veni. Foarte, foarte bucuros să văd asta.”

  La începutul acestei luni, a fost anunțat că Doohan va trece la F2 cu normă întreagă în 2022, în parteneriat cu Marino Sato la Virtuosi.

  Piastri nu este de așteptat să facă o mulțime de curse în 2022, deoarece se concentrează pe rolul său de pilot de rezervă Alpine F1, care implică călătorii la weekendurile de Grand Prix și un program amplu de teste cu mașina din 2021.

  „Voi conduce în continuare, dar nu în curse”, a spus el.

  „Vreau să mă concentrez pe F1 și să mă asigur că fața mea este în padoc, astfel încât oamenii să nu uite de mine, să fiu sincer.

  „Conducând o mașină de F1, nu există un substitut pentru asta, nu poți merge la curse în altceva așteptându-te să te pregătească pentru F1.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss