Latest Posts

Ricciardo evidențiază zonele gri la regulile de luptă din F1.

Vizualizări: 12793

Daniel Ricciardo a recunoscut că nu a fost niciodată ușor să existe consecvență în ceea ce privește deciziile arbitrilor, deoarece există diferențe între piloții de Formula 1 în ceea ce privește regulile de depășire.

În sezonul 2021 s-a observat inconsecvență în luarea deciziilor de la o cursă la alta, unii piloți fiind pedepsiți pentru că și-au forțat rivalii să iasă de pe pistă, mai exact în Austria, pentru ca alții să scape în cursele următoare.

Prin urmare, pilotul echipei McLaren F1, Daniel Ricciardo, consideră că regulile de depășire nu sunt foarte clare, ceea ce în sezonul 2021 al Formulei 1, dar și în sezoanele anterioare, care a dus la mai multe incidente și situații în care s-au dat penalizări când nu se aștepta o penalizare și invers, când nu s-au dat penalizări când se așteptau.

Ricciardo

 

Dezamăgirea cu privire la regulile de depășire a escaladat la Marele Premiu al Braziliei, unde Max Verstappen l-a ținut pe Lewis Hamilton în virajul patru, forțându-i pe amândoi să iasă de pe pistă și scăpând nepedepsit, înainte de a primi sancțiuni pentru mișcări similare în Arabia Saudită. Atât de mare a fost controversa din ultimele etape ale sezonului, încât directorul de curse al FIA, Michael Masi, a fost demis din funcție în cadrul unei restructurări la nivelul organismului de conducere.

În timpul primului test de pre-sezon de la Barcelona, numeroși piloți au fost întrebați dacă numirea a doi noi directori de cursă, Niels Wittich și Eduardo Freitas, va ajuta la rezolvarea zonelor gri. Daniel Ricciardo, pilotul echipei McLaren F1, a explicat însă că astfel de zone există atât între piloți, cât și în regulamentul de concurs.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Nu este niciodată ușor”, a spus Daniel Ricciardo. „Între noi toți piloții, suntem probabil în concordanță cu modul de a merge în curse, dar va exista totuși o diferență între ceea ce este forțat și ceea ce nu este”. „Deci, chiar și între noi, nu este atât de simplu, deci nu este o treabă ușoară”. „Dacă există cel puțin acest nivel de consecvență, atunci este tot ce putem cere și atunci vom ști un pic mai bine ce este bine și ce este rău”.

Ricciardo

După ce a discutat despre regulile de depășire, pilotul echipei McLaren F1, Daniel Ricciardo, speră că cele mai recente reglementări privind designul mașinilor din Formula 1 vor mări distanțele din zonele de frânare pentru a-i ajuta pe piloți să facă depășiri îndrăznețe.

Întrebat dacă angajarea lor va înăspri regulile de angajare și coerența, Nicholas Latifi a răspuns: „Anul trecut a fost clar, cu unele acțiuni de cursă, în rândul piloților a existat sentimentul că nu au existat cele mai consistente apeluri”.

„Uneori, un pilot a scăpat cu forțarea unui alt pilot în afara pistei fără penalizare, alteori a implicat o penalizare”. „În mod evident, au existat unele schimbări acum în cadrul FIA și noi directori de curse”. „Ei vor pune în aplicare unele măsuri noi, vorbind despre acest nou asistent virtual de control al cursei”.

Ricciardo

 

Pilotul echipei Williams F1, Nicholas Latifi, crede că piloții din F1 vor discuta despre regulile de luptă înainte de Marele Premiu al Bahrainului pentru a se asigura „ce este permis și ce nu”. Campionatul de anul trecut a fost marcat de inconsecvența deciziilor arbitrilor referitoare la piloții care au fost forțați să iasă de pe pistă, agresorul crezând adesea că se află în limitele regulamentare.

„Deci cred că va exista un proces pentru a îmbunătăți, sperăm, consecvența și în ceea ce privește ceea ce este și ceea ce nu este permis”. „Sunt sigur că la una dintre primele întâlniri ale piloților vor avea loc câteva discuții între noi toți pentru a încerca să obținem clarificări în acest sens, astfel încât să știm încă din prima cursă ce este permis și ce nu este permis”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss