More

  Latest Posts

  Ricciardo ar fi trebuit să fie la Le Mans în 2015

  Daniel Ricciardo a dezvăluit faptul că se afla în negocieri cu Porsche, pentru a ajunge la cursa de 24 de ore de la Le Mans, în 2015, dar nu a primit permisiunea celor de la Red Bull. Porsche a mai avut o mașină, în afara celor două care concurau pe tot parcursul sezonului FIA WEC, așadar s-au orientat către câțiva piloți de Formula 1.

  Nico Hulkenberg a devenit primul pilot activ de F1 (în 24 de ani) care a câștigat cursa, după ce a împărțit bolidul #19 Porsche 919 Hybrid cu piloții echipei de uzină Porsche, Earl Bamber și Nick Tandy.

  Se știe că Porsche a discutat și cu Fernando Alonso și Jean-Eric Vergne și l-au cooptat și pe multiplul campion din IndyCar, Dario Franchitti, înaintea accidentului care i-a încheiat cariera. Ricciardo a dezvăluit în sfârșit, că și el făcea parte din strategia constructorului francez, după ce a fost susținut de Andreas Seidl (șef McLaren), care pe atunci conducea programul Porsche pentru LMP1.

  „Andreas este unul dintre oamenii cu care abia aștept să lucrez”, a declarat Ricci. „Discut cu el din 2014. Și-ar fi dorit să mă aibă la Le Mans, pe atunci, alături de Porsche și au fost ceva negocieri pe tema asta. Toți oameni care au lucrat cu el, îl vorbesc numai de bine, deci abia aștept să văd și eu cum va fi. O să încerc să absorb informația ca un burete și să progresez.”

  Discuțiile dintre Ricciardo și Porsche, au avut loc, în primul lui sezon cu Red Bull, în 2014, când a obținut primele 3 victorii din F1, din cariera sa. Așadar echipa i-a interzis lui Ricci să meargă la Porsche pentru o etapă. În orice caz, Seidl este fericit că în sfârșit va avea ocazia să lucreze cu australianul:

  „Au fost ceva discuții pe atunci. Din păcate nu a fost lăsat să se alăture proiectului. Cred că ar fi fost o experiență interesantă, atât pentru noi, cât și pentru el. Bolidul pe care ar fi trebuit să îl conducă, a și câștigat la Le Mans.”

  „Pe Daniel l-am urmărit pe parcursul întregii cariere din Formula 1. Mi-a plăcut mereu ce face pe pistă, dar și felul lui de a fi, pentru mine și asta contează într-o echipă. Sunt pur și simplu fericit că în sfârșit am oportunitatea să lucrez cu el, anul viitor și abia aștept să ni se alăture din ianuarie”, a spus Seidl.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss