Latest Posts

Ricciardo a primit o penalizare de trei locuri pe grila F1 pentru că l-a împiedicat pe Ocon.

Vizualizări: 13085

Pilotul de Formula 1 al echipei McLaren F1, Daniel Ricciardo, a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start pentru că l-a împiedicat pe Esteban Ocon în timpul calificărilor pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Esteban Ocon s-a apropiat de virajul 9 într-un tur rapid, când a fost împiedicat pentru scurt timp de pilotul echipei McLaren F1, care se afla în depășire. Incidentul l-a forțat pe pilotul din Alpine să își întrerupă turul, deși nu i-a afectat rezultatul calificării, care a fost P5. În urma sesiunii, comisarii FIA i-au acordat lui Daniel Ricciardo o penalizare de trei locuri pe grilă pentru împiedicarea colegului său, retrogradându-l pe acesta la P15 pentru cursa de duminică. Australianul a primit, de asemenea, un punct de penalizare pe permisul său.

Ricciardo

Daniel Ricciardo a declarat că nu a știut de prezența lui Esteban Ocon „deoarece nu a fost informat de echipa sa” și că, în momentul în care a văzut Alpine-ul care se apropia, “era prea târziu”. Echipa din Woking și-a recunoscut greșeala și a primit o amendă de 10.000 de euro pentru că nu și-a informat pilotul.

În raportul lor, comisarii FIA au declarat: „Pilotul a recunoscut că nu a știut că mașina 31 venea într-un tur rapid, deoarece nu a fost informat de echipa sa despre acest lucru. În momentul în care a văzut că se apropie mașina 31, era prea târziu”. Reprezentantul echipei McLaren F1 a recunoscut că a făcut o greșeală prin faptul că nu și-a avertizat pilotul cu privire la apropierea mașinii 31. „Pilotul mașinii 31 a declarat că turul său a trebuit să fie întrerupt ca urmare a faptului că a fost împiedicat în mod inutil de mașina 3”.

Ricciardo

Acestea fiind spuse, el a declarat că performanța sa generală din timpul sesiunii nu a fost afectată negativ de turul întrerupt. „A fost clar că mașina 31 a fost împiedicată în mod inutil de mașina 3. Faptul că mașina 31 a reușit în cele din urmă să înregistreze un tur mai rapid este irelevant pentru faptul că a avut loc o încălcare, astfel încât un tur cronometrat a trebuit să fie anulat”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„De asemenea, a fost clar că echipa nu și-a îndeplinit datoria de a-l informa în mod corespunzător pe șoferul mașinii 3 cu privire la mașinile care se apropiau. Acest lucru este deosebit de important având în vedere natura strânsă a acestui circuit”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss